اتحادیهٔ اروپا روز پنجشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۰ از حکومت ایران خواست که در پروندهٔ نرگس محمدی، فعال برجستهٔ حقوق بشر، که به اتهام اعتراض به کشتار معترضان در جریان ناآرامیهای سال ۱۳۹۸ در شهرهای ایران به ۳۰ ماه زندان و ۸۰ ضربه شلاق و پرداخت جریمهٔ نقدی محکوم شده است، تجدیدنظر کند.
به گزارش آسوشیتدپرس، یکی از سخنگویان اتحادیهٔ اروپا از ایران خواست که بر اساس «قانون بینالمللی حقوق بشر مرتبط با این پرونده و با در نظر گرفتن وضعیت سلامتی رو به وخامت این خانم» پروندهٔ نرگس محمدی را بازنگری کند.
در اوائل همین هفته، خانم محمدی در یک پُست اینستاگرامی حکم خود را تأیید کرد و نوشت که او «هیچیک از این احکام صادر شده را نمی پذیرد.»
سخنگوی اتحادیهٔ اروپا «محکومیت اخیر خانم نرگس محمدی، مدافع ایرانی حقوق بشر، به زندان و شلاق» را «مسئلهای نگرانکننده است» برای این اتحادیه خوانده است.
اتهامات سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر در این پرونده چنین عنوان شده است: ۱- فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران از طریق انتشار بیانیهٔ مبارزه با اعدام، ۲- تحصّن در دفتر زندان (تحصّن دی ۹۸ در اعتراض به کشتار مردم در خیابانهای سراسر کشور)، ۳- تمرّد از درخواستهای ریاست و مقامهای زندان (برای پایان دادن به تحصّن اعتراضی)، ۴- شکستن شیشهها، ۵- افترای شکنجهگری زدن به مقامهای زندان، و ایراد ضرب و جرح.
خانم محمدی در پیام اینستاگرامیاش گفته است که یکی از اتهامهای وارد شده به او، مهمانی گرفتن و رقص در زندان است!
پروندهٔ شکایت جدید علیه نرگس محمدی در اسفند ۱۳۹۸ و در زمانی طرح شد که وی در زندان زنجان، محکومیت ۱۶ سالهٔ قبلیاش به اتهام «اجماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور»،«فعالیت تبلیغی علیه نظام»، و «تشکیل و ادارهٔ گروهک غیرقانونی لگام» (کارزار لغو گامبهگام اعدام) را میگذراند. پروندهٔ جدید توسط ضابط قضایی، وزارت اطلاعات، و رئیس زندان اوین غلامرضا ضیائی طرح و در دادسرای ۳۳ مقدّس منجر به صدور کیفرخواست شد، و در شعبهٔ ۱۱۷۷ دادگاه کیفری مورد رسیدگی قرار گرفت. رأی نهایی در تاریخ ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ صادر و ابلاغ گردید.
اتهامهای پیشگفته در همان زندان زنجان به خانم نرگس محمدی تفهیم شده بود و وی با اعتراض به عمل نهادهای امنیتی در نشاندن شاکی در جایگاه متهم، از شرکت در جلسات رسیدگی سر باز زد و اعلام کرد که از تبعیت از رأی دادگاه نیز سرپیچی خواهد کرد.
خانم محمدی که از ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ در زندان به سر میبرد، کمتر از یک سال پیش، در روز ۱۶ مهر ۱۳۹۹، در پی «استفاده از قانون تازهتصویب شدهٔ کاهش مجازات حبس»، از زندان زنجان آزاد شد، و اکنون بار دیگر به ۳۰ ماه حبس و ۸۰ ضربه شلاق محکوم شده است.
نرگس محمدی اخیراً با حضور در «کلاب هاوس» با بیان موارد متعدد شکنجه و تعرّض جنسی بازجویان و مقامهای زندان به زندانیان زن، گفت: «بازجویان میخواهند مقاومت زنان را بشکنند. این برنامهای هدفمند است و این بازجوها برای شکستن مقاومت زنان زندانی، آموزش سیستماتیک میبینند.»
وی با اشاره به حکم جدید «۸۰ ضربه شلاق تعزیری، ۳۰ ماه حبس تعزیری» خود گفت: «این رأی بیشرمانه است و قطعاً سرپیچی میکنم. رئیس زندان سرش را در موهایم کرد و گفت که “نرگس برای خودت و من سیگار روشن کن. خودت نمیکشی برای من روشن کن”. سیگار را مچاله کردم و حالا برای تمرّد از دستورات، محکوم شدهام.»
خانم نرگس محمدی در رشتهٔ فیزیک کاربردی تحصیل کرده و علاوه بر فعالیت در زمینهٔ حقوق بشر، روزنامهنگار نیز است.
اندیشه نو: استفاده تمامی و یا بخشهایی از این مطلب با ذکر منبع بلا مانع است.