چهارمین دور مذاکرات کمیسیون مشترک برجام در وین چهارشنبه شب با بررسی متون تهیه شده و «موارد اختلافی پیچیده که نیازمند تصمیمهای سیاسی» است پایان یافت و هیئتهای نمایندگی شرکت کننده در این گفتگوها برای مشورت و کسب تکلیف در این زمینه عازم کشورهای خود شدند. در حالیکه نمایندگان اتخادیۀ اروپا و روسیه از نتایج مذاکرات ابراز خرسندی کردند، عباس عراقچی تنها به مشخص شدن «ساختار توافق» اشاره کرد و گفت «بسیاری از بندهای [آن] در حال مذاکره است».
دور چهارم مذاکرات وین که از ۱٧ اردیبهشت ماه آغاز شده بود، چهارشنبه شب ۲۹ اردیبهشت/۱۹ ماه مه، «با مرور بر پیشرفتهای حاصله» به پایان رسید و شرکت کنندگان با ابراز خرسندی از روند گفتگوها نسبت به دست یافتن به توافق ابراز امیدواری کردند.
«اِنریکه مورا بِنَونتِه»، معاون دبیرکل امور سیاسی سرویس اقدام خارجی اتحادیۀ اروپا، که ریاست گفتگوهای وین را بر عهده دارد نسبت به حصول توافق برای بازگشت طرفین به تعهدات خود در برجام ابراز «اطمینان» کرد، اما در بارۀ زمان دست یافتن به آن از هر گونه «پیشبینی» خودداری نمود. او گفت «در مسیر درستی قرار داریم، اما هنوز مواردی وجود دارد که باید در بارۀ آنها گفتگو شود». این گفتگوها هفته آینده از سر گرفته خواهد شد.
«اِنریکه مورا» اعلام کرد که ایران برای «تمدید توافق» صورت گرفته با آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای تداوم بخشیدن به نظارتهای این نهاد نیز گفتگو خواهد کرد.
عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجۀ جمهوری اسلامی ایران، که ریاست هیئت نمایندگی این کشور را در گفتگوهای وین بر عهده دارد، نیز در پایان نشست چهارمین دور مذاکرات پس از اشاره به «جمع بندی» انجام گرفته در نشست چهارشنبه گفت «الان میتوانیم بگوییم که به چارچوب یک توافق رسیدهایم. به ساختار توافق دست پیدا کردهایم و متن اصلی توافق و ضمیمههایی که خواهد داشت مشخص شده است. البته مذاکرات در مورد متن به پایان نرسیده و در مورد بسیاری از بندهای توافق، هنوز در حال مذاکره هستیم».
او تاکید کرد که «برخی از موضوعات کلیدی کماکان مورد اختلاف است و در مورد آن توافق حاصل نشده است [و] به همین دلیل هیئتها تصمیم گرفتند که چند روزی تنفس بدهند و برای انجام مشورتهای لازم به پایتختها مراجعه کنند».
میخائیل اولیانوف، نمایندۀ روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین، نیز در پایان گفتگوهای چهارشنبه در توئیتی از «در دسترس» بودن توافق سخن گفت. سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجۀ روسیه، با این حال در آستانۀ نشست امروز خواستار «برداشتن گامهای همزمان از سوی ایران و آمریکا» شده بود. او تاکید کرده بود که هر چند «ایران بر این باور است که آمریکا باید همه تحریمها را فوراً علیۀ این کشور لغو کند»، اما روسیه «از همزمانی گامهائی» که دو طرف باید بردارند حمایت میکند.
بگفتۀ دیپلماتهای آگاه بخشی از اختلافات باقی مانده به همین موضوع مربوط میشود.
دور پنجم گفتگوها هفتۀ آینده انجام خواهد گرفت.