سازمان جوامع کارائیب موسوم به کاریکوم (Caricom) با صدور بیانیهای تحریمهای آمریکا علیه کوبا به دلیل آثار مخرب آن بر رفاه مردم و توسعه اقتصادی-اجتماعی این جزیره را محکوم کرد.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری پرنسا لاتینا، موضعگیری کاریکوم در حمایت و دفاع از کوبا در حالی در نشست مجازی دو روزه این ائتلاف منطقه ای ۱۵ کشور کارائیب انجام شد که وزرای عضو بار دیگر بر پایان دادن به محاصره طولانی مدت اقتصادی، مالی و تجاری اعمال شده از سوی آمریکا علیه این کشور تاکید کردند.
برونو رودریگس وزیر امور خارجه کوبا نیز ضمن قدردانی از ابراز همبستگی اعضای کاریکوم در صفحه توییترش در انتقاد از تحریمهای واشنگتن نوشت: این سیاست فراسرزمینی کشورهای ثالث را نیز تحت تاثیر قرار داده و مانع اصلی در مسیر توسعه ما محسوب میشود.
کاریکوم در ژوئیه سال ۱۹۷۳ تاسیس شد و هدف آن دستیابی به همگرایی اقتصادی بین کشورهای عضو، هماهنگی مشترک در سیاست خارجی و همکاری در زمینه آموزش، فرهنگ صنعت بوده است.
آنتیگوا و باربودا، جزیره باهاما، باربادوس، بلیس، دومینیکا، گرنادا، گویانا، هائیتی، جامائیکا، سنت کیتس و نویس، سنت لوسیا، سنت وینسنت و گرنادینا، سورینام، مونتسرات و ترینیداد و توباگو کشورهایی هستند که اعضای دائم سازمان کاریکوم محسوب میشوند.
کوبا در آخرین گزارش سالانه (اکتبر ۲۰۲۰) خود پیرامون خسارتهای ناشی از تحریمها، درآمد از دست رفته این کشور در بازه زمانی آوریل ۲۰۱۹ تا مارس ۲۰۲۰ (فروردین تا اسفند ۹۸) را رقم رکورد پنج میلیارد و ۵۷۰ میلیون دلار برآورد کرد.
به گفته مقامهای کوبایی، بر اساس قیمتهای فعلی، مجموع زیان انباشته این کشور در شش دهه محاصره اقتصادی، ۱۴۴ میلیارد و ۴۱۳ میلیون دلار است.
میگل دیاز کانل رئیسجمهوری کوبا به تازگی اعلام کرد: سیاست ظالمانه آمریکا اگر در بیش از شش دهه گذشته، خانواده های کوبایی را با کمبودها مواجه کرده، در یکسال اخیر و در دوران بیماری همهگیر، (این تحریمها) تقریبا خفهکننده بوده است.