Skip to content
ژوئن 1, 2026
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • علوم اجتماعی
  • دیدگاه‌ها
  • Home
  • روایتی از یک سال زندگی دو جوان نخبه ایرانی – ‏مهدیه گلرو
  • اجتماعی
  • جوانان و دانشجویان
  • خبرها

روایتی از یک سال زندگی دو جوان نخبه ایرانی – ‏مهدیه گلرو

یک سال از بازداشت علی یونسی و امیرحسین مرادی می‌گذره، ‏همه این یک‌سال گوشه سلول ۲۰۹ گذشت، جایی که برای دستشویی رفتن هم اجازه لازم است. یک‌سال است در ذهنشان روی دیوارهای سلول معادله حل می‌کنند و به مدال‌هایشان فکر می‌کنند و به اینکه آیا این روزها پایانی دارد؟
یک‌سال بازداشت موقف و بلاتکلیفی شکنجه‌ای است که دیده نمی‌شود.

‏ به گفته خانواده یونسی، موقع بازداشت یونسی مورد ضرب و شتم قرار گرفته، تیر ماه سال گذشته این دو دانشجو در مقابل تشکل‌های دانشگاه شریف بازجویی شدند که واکنش‌های زیادی رو هم درپی داشت.
‏به نقل از توئیت رضا یونسی در روز دادگاه: «امروز وکلا، خانواده‌هاى علی یونسی و امیرحسین مرادی و قاضی دادگاه، چندین ساعت برای ورود علی و امیرحسین و شرکت در دادگاه منتظر ماندند، اما ماموران آتش به اختیار وزارت اطلاعات، همه از جمله قاضی قوه قضائیه را هم به بازی گرفتند.»

‏ مصطفی نیلی، وکیل یونسی: «نگهداری در سلول انفرادی یا بندهای امنیتی از مواردی است که نقض حقوق متهم شناخته می‌شود و چه اینکه در موارد متعدد این اقدام می‌تواند از مصادیق شکنجه تلقی گردد و متاسفانه موکلین با وجود ایرادات متعدد، همچنان در بازداشتگاه امنیتی بوده و حتی تماس آزادانه‌ای با خانواده خود ندارند. ما به عنوان وکلای ایشان نیز تا این لحظه به هیچ وجه اعم از حضوری یا تلفنی حتی یک کلمه! امکان صحبت نداشته‌ایم. با وجود ابلاغ و مقرر شدن روز دادگاه، به دلایلی «نامعلوم» از اعزام موکلین به دادگاه خودداری شده و جلسه رسیدگی تشکیل نشد.

آیدا یونسی، خواهر یونسی، در توئیترش خبر داده است که ماموران امنیتی روز چهارشنبه ۱۲ شهریور ماه به برادرش گفته‌اند که اگر در برنامه اعتراف تلویزیونی شرکت کند و اتهام‌هایش را به گردن بگیرد، به جای اعدام، به او حکم حبس ابد خواهند داد.

‏ مجتبی حسینی هم‌بندی سابق اون‌ها می‌گه: « علی از شدت صداهای وحشتناک داد و فریادهای فرد شکنجه شده تا صبح نخوابیده بود. می‌گفت هنوز هم نمی‌دانم که این صداها، از یک نوار ضبط شده می‌آمد و یا واقعا در حال شکنجه زندانی سلول کنار او بودند. زندانی سلول کنار علی یونسی، امیرحسین مرادی بود.

حسینی همین‌طور گفته: « ظاهرا بحث اجبار کردن علی به پذیرش حمل مواد محترقه بود. بازجو به شدت او را برای قبول این اتهام تحت فشار گذاشته بود. علی می‌گفت بازجو بارها تهدید کرده بود که اگر اتهام خود را نپذیرد، همان‌جا او را اعدام خواهد کرد. ۶۰ روز انفرادی رو متحمل شدند، علاوه بر این تماس تلفنی اونها هم محدود شده، به گفته نیلی وکیل یونسی حتی مجوز ملاقات با وکیل هم صادر نشده»

به گفته هم‌بندی‌ سابق، اونها برای اعتراف اجباری تحت فشار بودن البته اعتراف اجباری هم گرفته شده که به هر دلیلی فعلا منتشر نشده، دادگاه این دانشجویان هم در زمان مقرر برگزار نشد.

چاپ 🖨

Continue Reading

Previous: حسین راغفر: واردات واکسن توسط بخش خصوصی در راستای ایجاد نارضایتی است
Next: آمریکا: به سمت یک معامله بلندمدت با ایران حرکت می‌کنیم
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved