تازهترین تحقیقات فایزر ـ بیونتک نشان میدهد که واکسن تولیدی این دو شرکت برای مقابله با کرونا از میزان اثربخشی بالایی برخوردار است و بدن را بیش از ۹۱ درصد ایمن میکند. این واکسن مقابل گونههای جهشیافته نیز “مؤثر” است.
شرکتهای بیونتک و فایزر در تحقیقاتی که روی بیش از ۱۲ هزار فرد واکسینهشده انجام دادهاند، به این نتیجه رسیدهاند که واکسن تولیدیشان طی شش ماه اول بیش از ۹۱ درصد مانع از ابتلا به کرونا شده است.
دادههای استفادهشده در این پژوهش متعلق به افرادی است که دومین دوز واکسن فایزر ـ بیونتک را شش ماه پیش تزریق کرده بودند.
طبق این تحقیقات تازه، میزان اثربخشی این واکسن اندکی کمتر از میزانی است که فایزر ـ بیونتک در پی تحقیقات خود روی ۴۴ هزار نفر در ماه نوامبر سال گذشته میلادی اعلام کرده بود.
در پی تحقیقات مزبور گفته شده بود که واکسن تولیدی این دو شرکت در ۹۵ درصد موارد مانع از ابتلا به کرونا میشود.
البته از آن زمان تا کنون گونههای جهشیافته ویروس کرونا نیز کشف شدهاند. فایزر و بیونتک در پی تازهترین پژوهش خود به این نتیجه رسیدهاند که واکسن تولیدیشان مقابل گونههای جهشیافته نیز مؤثر است.
در گزارش تحقیقاتی این دو شرکت حتی گفته شده است که واکسن فایزر ـ بیونتک ۱۰۰ درصد مقابل گونه جهشیافته ویروس کرونا در آفریقای جنوبی (موسوم به B.1.351) اثربخش است.
بنابر این پژوهش، عواملی چون سن، جنسیت، تبار و حتی پیشینه بیماری نقشی در میزان اثربخشی این واکسن بازی نمیکند. البته تحقیقات فایزر ـ بیونتک هنوز از سوی کارشناسان مورد بررسی قرار نگرفته و در نشریهای علمی منتشر نشده است.
نکته مهمی که تحقیقات در باره آن همچنان ادامه دارد و بیتردید از اهمیت بالایی برخوردار است، این است که مصونیت در برابر ویروس کرونا پس از تزریق واکسن تا چه مدتی ادامه دارد.