به گزارش روزنامه فرانسوی لوموند، رهبران فرانسه، آلمان، انگلیس و ۲۱ کشور دیگر از پنج قاره جهان و همچنین رئیس سازمان جهانی بهداشت و رئیس شورای اروپایی، خواستار تدوین و تصویب معاهده بین المللی درباره بیماری های همه گیر برای مقابله با بحران های بهداشتی آتی شدند.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا، در پی بحران شیوع کرونا و پیامدهای مخرب آن، رهبران ۲۴ کشور از پنج قاره جهان از جمله امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه، آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان، بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس و همچنین تدروس آدهانوم رئیس سازمان جهانی بهداشت و شارل میشل رئیس شورای اروپایی، با انتشار بیانیه ای در روزنامه فرانسوی لوموند، خواستار تصویب معاهده بین المللی درباره بیماری های همه گیر و مقابله با بحران های بهداشتی آتی شدند.
آن ها در این بیانیه عنوان کردند که بحران شیوع کرونا نقاط ضعف و اختلافات ما را بیش از پیش نمایان کرده و احیای تعهدات بین المللی پیرامون مقابله با بیماری های همه گیر، گام مهمی برای تحکیم همبستگی، تقویت همکاری های بین المللی و افزایش میزان آمادگی دولت ها برای مبارزه با بحران های بهداشتی در آینده است.
رهبران این کشورها و نهادهای بین المللی در این بیانیه خاطرنشان کردند که در آینده احتمال همه گیری ها و بحران های بهداشتی دیگر نیز در مقیاس جهانی وجود دارد، درحالی که هیچ دولت و نهاد بین المللی به تنهایی قادر به غلبه بر چالش های پیش رو نخواهد بود.
در این بیانیه آمده است که تقویت همکاری های بین المللی برای مقابله با بحران های بهداشتی آتی مستلزم بهبود سیستم های هشدار دهنده، اشتراک اطلاعات و تحقیقات، تشریک مساعی در تولید و توزیع واکسن، دارو و تجهیزات پزشکی مرتبط با همه گیری است.
مقامات امضا کننده این بیانیه در ضمن خواستار دسترسی جهانی و عادلانه به واکسن، دارو و ملزومات پزشکی ایمن، مؤثر و مقرون به صرفه برای کووید-۱۹ و دیگر همه گیری های پیش رو، شدند و تدوین و تصویب معاهده ای جهانی بر مبنای سند «مقررات بین المللی بهداشت» مصوب ۲۰۰۵ به منظور تسهیل همکاری و شفافیت افزون تر نظام بین الملل سلامت، مسئولیت متقابل و مشترک دولت ها و مشارکت دادن جامعه مدنی و بخش خصوصی با عبرت گرفتن از بحران شیوع کرونا را در مقابله با همه گیری های آتی ضروری دانستند.
روزناماه فرانسوی اوئست فرانس نیز نوشت که پیش از این شارل میشل، رئیس شورای اروپایی نیز پیشنهاد معاهده ای با محوریت نظارت و آمادگی بیشتر درمورد شیوع بیماری های واگیردار خطرناک در آینده را در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در دسامبر گذشته (آذر/دی) مطرح کرده بود.