رسانههای ایرانی با استناد به نظر یک کارشناس فنی، احتمال دست داشتن اسرائیل در حمله به کشتی “شهر کرد” را بسیار قوی دانستهاند. مدیرعامل شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی این اقدام را “تروریسم و دزدی دریایی” خوانده است.
یکی از اعضای تیم فنی بازرسی از کشتی باربری “شهر کرد” اعلام کرده که احتمال دست داشتن اسرائیل در حمله به این کشتی بسیار قوی است.
خبر آتشسوزی در عرشه “شهر کرد” روز جمعه ۲۲ اسفند رسانهای شد. سخنگوی شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی گفت که کشتی روز چهارشنبه ۲۰ اسفند در مدیترانه هدف یک شیئی انفجاری قرار گرفته و بخشی از بدنه آن صدمه دیده است.
روز شنبه ۲۳ اسفند، وبسایت نور نیوز از قول یکی از کارشناسان تیم بررسی فنی کشتی نوشت: «ترکشهای انفجاری میتوانند از یک شیئی در حال پرواز به عرشه کشتی شلیک شده باشند.» این کارشناس که هویتش مشخص نشده افزوده که با توجه به موقعیت مکانی کشتی و نحوه هدف گرفته شدن آن، احتمال دست داشتن اسراییل در ماجرا بسیار قوی است.
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز در همین روز، “حمله خرابکارانه” و مغایر با حقوق بینالملل و دریاها” را محکوم کرد. او نام کشوری را نبرد اما گفت که شناسایی عوامل این حمله در دستور کار قرار گرفته است.
آتشسوزی در عرشه شهر کرد، مختصر بوده و کسی نیز آسیب ندیده است. سخنگوی کشتیرانی جمهوری اسلامی این حمله را “تروریسم و دزدی دریایی” خوانده و افزوده که پس از شناسایی عوامل حمله، اقدامات قانونی لازم انجام خواهد شد.
دو هفته قبل کشتی اسرائیلی “اموی هلیوس ری” در خلیج عمان هدف حمله قرار گرفته بود. در این حمله بدنه کشتی باربری از دو نقطه آسیب دید، اما صدمهای متوجه ۲۸ خدمه آن نشد. نخست وزیر و وزیر دفاع اسرائیل، این حمله را به جمهوری اسلامی نسبت دادند. نتانیاهو ایران را بزرگترین دشمن اسرائیل خواند و گفت: «ما در کل منطقه به ایران حمله خواهیم کرد.»
تهران اتهام حمله با مین یا موشک به کشتی اسرائیلی را اکیدا تکذیب کرد.
به نظر میرسد تنش بین ایران و اسرائیل در مسیر مدیترانه شدت گرفته است. دو روز قبل روزنامه آمریکایی “وال استریت جورنال” در گزارشی نوشت که تل آویو از اواخر سال ۲۰۱۹ دستکم ۱۲ کشتی ایرانی را در دریای سرخ هدف حمله با مین قرار داده است. این روزنامه نوشت کشتیها عمدتا حامل نفت برای سوریه بوده و در برخی موارد سلاح حمل میکردهاند.