تخمین زده میشود جمعیت حاشیهنشین کشور ۱۹ میلیون نفر و یا بیشتر باشد و در شهر اصفهان این عدد در سال ۱۳۷۲، ۳۶ هزار و ۲۴۰ نفر بوده که امروز صحبت از ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار نفر جمعیت حاشیهنشین اطراف شهر اصفهان است.
محل تولد ۵۵ درصد مهاجران به شهر، روستاها بوده و محل تولد ۴۵ درصد مهاجران از شهرهای دیگر بوده است. شهر اصفهان در فاصله سال های ۱۳۳۵ تا ۱۳۷۵، حدود ۷ برابر وسیعتر شده است؛ یعنی به اقتضای جمعیت حاشیهنشین، شهر نیز گسترش پیدا کرده است.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان اصفهان خاطرنشان کرد: همانطور که دنیا صنعتی شدن را پذیرفت، این روند هم در اجتماع امروز به نوعی قابل هضم است و نباید صرفاً به عنوان یک معضل به آن نگاه کرد؛ در گام اول بایستی استعدادهای این مناطق را شناسایی کنیم و پس از آن وضعیت پیش جنایی این مناطق یعنی مرحله گذار جرم از ذهن افراد به فعل و سایر آسیبهای اجتماعی را بررسی نماییم.
وی در پایان تأکید کرد: بنابراین دو گام مهم پیش رو داریم؛ اول شناسایی ظرفیت جمعیت حاشیهنشین و برنامههای لازم برای توانمند کردن آنها و دوم اینکه چطور وضعیت پیش جنایی این جمعیت را مدیریت کنیم تا از آسیبها و جرایم پیشگیری شود.