پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان در شهر بغداد از عراقیها خواست تا برای اقلیتهای مذهبی ارزش قائل شوند و با برادران مسیحی خود به عنوان «یک سرمایه ارزشمند» رفتار کنند.
وی همچنین تاکید کرد که خشونت، افراط گرایی، عدم تحمل و فساد کافی است و باید عدالت را برپا داشت.
رهبر کاتولیکهای جهان ظهر روز جمعه ۵ مارس (۱۵ اسفند) به وقت محلی با استقبال مصطفی کاظمی، نخست وزیر عراق وارد پایتخت این کشور شد.
پاپ قرار است در این سفر سه روزه با مسیحیان این کشور دیدار کند. این رهبر مذهبی، پیشتر گفته بود میخواهد با افرادی دیدار کند که رنجهای فراوانی را در سالهای اخیر متحمل شدهاند. اشاره رهبر کاتولیکهای جهان به مسیحیانی است که در زمان حکمرانی داعش بر بخشهایی از عراق، دشواریها و مرارتهای فراوانی را تجربه کردند.
صدها نفر که برخی از آنها پرچمهای واتیکان و عراق را در دست داشتند در مسیر عبور پاپ در نزدیکی فرودگاه بغداد جمع شده بودند تا از رهبر مذهبی کاتولیکها استقبال کنند.
واتیکان با وجود بدتر شدن وضعیت شیوع ویروس کرونا در عراق از این سفر دفاع کرد و گفت: «فاصلهگذاری اجتماعی و سایر اقدامهای بهداشتی اعمال خواهد شد.»
به دلیل بحران ناشی از کرونا تنها چند صد نفر در جریان سفر پاپ به عراق وی را همراهی میکنند به استثناء مراسم دعا در شهر اربیل که برای شرکت در آن از ده هزار نفر دعوت به عمل آمده است. پاپ تا روز دوشنبه حدود ١٥٠٠ کیلومتر را در عراق طی خواهد کرد و به شهرهای مختلف از جمله بغداد، اربیل، موصل، نجف، اور و قرقوش سفر خواهد کرد.
شمار مسیحیان عراق در سال ٢٠٠٣ به یک میلیون و پانصد هزار نفر بالغ می شد، جنگ، سرکوب های مذهبی ، خشونتها و ترور گروه های بنیادگرا اسلامی از جمله القاعده و داعش باعث شد که بیش از یک میلیون نفر از مسیحیان عراق خاک این کشور را ترک کنند. در سخنرانیهای خود پاپ از مسیحیان عراق خواهد خواست که در کشور خود بمانند یا به آن بازگردند. با این حال از صد هزار مسیحی عراقی که استان نینوا را پس از یورش داعش ترک کردند تنها سی و شش هزار نفر به این استان بازگشته اند.
شنبه ششم مارس در دومین روز از سفر خود به عراق پاپ فرانسیس در نجف با آیتالله علی سیستانی برای اولین بار ملاقات خواهد کرد. در شهر اور، مهد ابراهیم، رهبر کاتولیکهای جهان در کنار نمایندگان شیعیان، سنیها، ایزدیها… در یک مراسم مشترک دعا حضور خواهد یافت.