سخنگوی وزارت امور خارجۀ جمهوری اسلامی ایران، یکشنبه شب ١٠ اسفند ماه اعلام کرد که این کشور «زمان را برای برگزاری جلسۀ غیررسمی پیشنهادی توسط هماهنگ کنندۀ اروپائی برجام مناسب نمیداند». جوزپ بورل، رئیس امور خارجۀ اتحادیۀ اروپا، هفتۀ گذشته پس از انجام سفری به تهران، خواستار برگزاری نشستی با شرکت کلیۀ اعضای برجام و ایالات متحد آمریکا شد. واشینگتن به این پیشنهاد پاسخ مثبت داده است.
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجۀ ایران، با تاکید بر «مواضع و اقدامات اخیر آمریکا و سه کشور اروپائی» زمان را برای برگزاری نشستی با حضور آمریکا به منظور خارج ساختن برجام از بن بست کنونی نا مناسب دانست. او توضیح بیشتری در بارۀ منظور خود از «اقدامات اخیر» آمریکا و سه کشور اروپائی» ارائه نکرد.
سخنگوی وزارت امور خارجۀ ایران گفت « هنوز هیچ تغییری در مواضع و رفتار ایالات متحده صورت نگرفته و دولت بایدن نه تنها سیاست شکست خورده فشار حداکثری ترامپ را کنار نگذاشته، بلکه حتی تعهد خود به اجرای کلیات وظایفش در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ را اعلام ننموده است».
وی اندکی بعد همین اظهار نظر را با ارسال توئیتی مورد تاکید قرار داد.
سخنگوی وزارت امور خارجۀ ایران با یادآوری موضع این کشور، یکبار دیگر گفت «اجرای تعهدات همه طرفها در برجام موضوع مذاکره و بده بستان نیست و همه بده بستانها ۵ سال پیش انجام شده است».
مسئول امور خارجی اتحادیۀ اروپا این پیشنهاد را دقیقاً به منظور بررسیِ چگونگی اجرای تعهدات از سوی طرفین ارائه کرده بود.
خطیب زاده در این زمینه گفت «آمریکا باید به تحریمهای غیرقانونی و یکجانبه خود خاتمه دهد و به تعهدات برجامی خود بازگردد. این امر نه به مذاکره احتیاج دارد نه به قطعنامه در شورای حکام!»
جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید، برای تاکید بر اینکه گشایش آمریکا بروی ایران نباید انتظارات این کشور را افزایش دهد، روز ١٩ فوریه بروشی اعلام کرده بود که واشینگتن پیش از گفتگوهای احتمالی آینده با تهران، در جهت کاهش تحریمها اقدام دیگری انجام نخواهد داد. او آشکارا گفت که ایران پیش از انجام این گفتگوها که «ناگزیر برنامۀ موشکی و نقش منطقهای این کشور» را نیز در بر میگیرد، نباید در انتظار صدور فرمانی از جانب آمریکا مبنی بر بازگشت به برجام باشد.
مقامات جمهوری اسلامی ایران پیش از این اعلام کرده بودند که در حال بررسی پیشنهاد دیدار غیررسمی با دیگر اعضای برجام و آمریکا هستند و در این زمینه با دیگر طرفین بویژه روسیه و چین مشورت میکنند.
خطیب زاده، چنانکه مقامات جمهوری اسلامی ایران پیش از این اعلام کرده بود، گفت این کشور «عمل را با عمل پاسخ خواهد داد و همانگونه که متناسب با رفع تحریمها، به تعهدات برجامی خود بازخواهد گشت، به اقدامات و رفتارهای خصمانه نیز به همان شکل و صورت پاسخ خواهد داد».
او با این حال گفت که ایران «به رایزنیهای نزدیک خود با کشورهای عضو کنونی برجام و نیز با آقای بورل به عنوان هماهنگ کننده برجام به صورت دوجانبه و چندجانبه ادامه خواهد داد».