چهار نهاد سازمان ملل متحد، در بیانیهای مشترک هشدار دادند که بنا به پیشبینیها، بیش از دو میلیون کودک زیر پنج ساله یمنی، در سال ۲۰۲۱ دچار سوءتغذیه شدید خواهند شد.
برنامه جهانی غذا، سازمان غذا و کشاورزی، یونیسف و سازمان بهداشت جهانی، در بیانیه مشترک خود، روز جمعه ۱۲ فوریه ( ۲۴ بهمن) کشورها و نهادهای درگیر جنگ چند ساله در یمن را به پایان خصومتها فراخواندند و اعلام کردند که جنگ و درگیری در یمن، فقیرترین کشور جهان عرب را در آستانه قحطی قرار داده است.
گزارش سازمان ملل هشدار داده است که از هر شش کودک، یک نفر و یا از ۲/۳ میلیون کودک زیر پنج ساله یمنی، ۴۰۰ هزار نفر در سال جاری به دلیل سوءتغذیه شدید، در خطر مرگ قرار دارند.
بر اساس این گزارش، کمبود بودجه، برنامههای انساندوستانه در یمن را متوقف کرده و کشورهای تامینکننده بودجه از عمل به تعهداتشان بازماندهاند.
در گزارش اخیر سازمان ملل همچنین آمده که حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار زن باردار و یا زنانی که به نوزادشان شیر میدهند، در خطر سوءتغذیه شدید قرار دارند.
دیوید بیزلی، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا گفت: «این آمار به منزله یک فریاد درخواست کمک برای یمن است، جایی که هر کودک گرسنه به معنای خانوادهای مشقتزده است که برای بقای خود تلاش میکند.»
بیزلی همچنین گفت بحران یمن «ترکیبی مسموم از جنگ، سقوط اقتصادی و کمبود شدید بودجه است.»
یمن شش سال است که صحنه جنگ، تخریب و سقوط فاجعهبار کمکهای انساندوستانه بوده است.
هفته گذشته جو بایدن، رییسجمهوری ایالات متحده آمریکا، تصمیم دولت ترامپ مبنی بر قرار دادن حوثیها در گروههای تروریستی را باطل کرد. گروههای فعال در یمن میگویند اقدام دولت ترامپ روند ارسال خوراک، سوخت و دیگر اقلام ضروری به یمن را مختل کرده بود.