
محمدجواد لاریجانی٬ ریاست ستاد حقوق بشر قوه قضائیه میگوید اعتراض به ردصلاحیتها «بیمزه٬ حاشیهای٬ بیکلاسی و دون شأن» فضای انتخاباتی است٬ رسانههای اصلاحطلبان «بیغیرت» هستند و نامزدی برای مجلس خبرگان برای حسن خمینی «زود» بود. وی افزوده شیوهای که در زمینه نامزدی حسن خمینی «پیش رفت خصمانه بود و به شکلی خشونت و تخاصم را دامن زد» که به «مصلحت مملکت نیست.» لاریجانی درباره اعتراضها نسبت به ردصلاحیتهای گسترده از سوی شورای نگهبان هم گفته «ما انتخابات قشنگ، معقول و تمیز میخواهیم؛ این نقزدنها، جیغهای بنفش و غیر بنفش به نظرم معدّ یک انتخابات خوب نیست.»
مهمترین اظهارات محمدجواد لاریجانی:
● جناحهای سیاسی در کشور باید درباره موضوعات مهم بحث کنند. نقزدن و آه و ناله و مظلومنمایی و مسائل حاشیهای که چرا فلانی رد شد و این نشد، دون شأن فضای انتخاباتی است.
● موضوعات مهمی که همه جناحها و نمایندگان مجلس به جای حرفهای بیمزه و بیارزش باید به آن بپردازند و کمک کنند سطح فکر، برداشت و بصیرت مردم بالا برود، چند موضوع کلیدی است؛ موضوع اول درباره «برجام» است که دولت روی آن سرمایهگذاری کرده است.
● در این مسئله جناح اصولگرا رکورد بسیار خوبی دارد و تنها جناحی است که از ب بسم الله تا ت تمت مذاکرات را تحلیل کرد و نقاط مثبت و منفیاش را گفت.
● جناح اصلاحطلب در مقایسه با جناح اصولگرا در مسئله برجام صرفاً «لفاظی» کرده است. آقای هاشمی رفسنجانی گفت برجام خیلی خوب است و گروههای اصلاحطلب هم گفتند خیلی خوب است.
● انتخابات فرصت مناسبی است که از جناح و گروهها پرسیده شود که از نظر آنها سیاست ایران در منطقه باید چگونه باشد. در دوران ریاست جمهوری آقای احمدینژاد آنها معتقد بودند جمهوری اسلامی باید برخی مسائل را رها کند؛ حتی علیه دولت سوریه شاهد موضعی از آنها و اصلاحطلبها بودیم.
● اصلاحطلبان میگویند اگر آقای هاشمی رفسنجانی بود {در ماجرای تنش اخیر میان ایران و عربستان} با یک تلفن همه چیز را حل میکرد. این تحلیل خیلی سادهانگارانه است و فرسنگها با فهم سیاسی فاصه دارد.
● در قیام مشروطه هم همین روشنفکران وابسته به سکولار و غربزده جاده صاف میکردند برای تسلط آمریکا، انگلیس و حتی روسیه. علمای ما باید حساس باشند و نباید روابطشان را با افراد بر اساس علاقه و دوستی شخصی قرار دهند.
● من بسیار متاسفم بر خی افراد که در لباس روحانیت هم هستند اصلا نسبت به این قضیه {غربزدگی و سکولاریسم} حساسیت ندارند و رسانه هایی که بلندگوی سکولاریسم هستند را لانسه میکنند.
● اصلاحطلبان متاسفانه در دام گرفتارند. رسانههای بسیار متعددشان را ببینید که دم انتخابات رنگ و رویشان را بهتر میشود دید، تعدادشان هم زیاد است. همه آنها بلندگوی جریان سکولار هستند، یعنی یک هنرمند سکولار که در بغل ضد انقلاب بوده، وقتی به ایران میآید از سوی اینها لانسه میشود. بیغیرتی خیلی بد است.
● آن نمکنشناسی که زمانی یک فرد معمولی بوده و به برکت جمهوری اسلامی معروف شده اما الان از کنار بدن فواحش غربی به خاطر اینکه موسیقیاش و صدایش خوب است به داخل کشور میآید، حالا آن را این روزنامهها بر سر مردم میزنند. خب، این خیلی بیحساسیتی است .حالا اگر روحانیتی هم پشت سر این روزنامهها سینه بزند که دیگر واویلاست.
● مردم ما حوصله کسانی که نق میزنند یا شرور هستند را ندارند. یعنی حوصله کسی که وقتی رأی نیاورد، در و پنجره میشکند را ندارند. باید فرد با کلاسی باشد، رقابت کند اگر رای آورد آورد و اگر نیاورد هم نیاورد دیگر. اما اینکه اگر ردصلاحیت شد زمین و زمان را فحش بدهد و اگر رای نیاورد در خیابان عربده بکشد و جیغ و داد بزند…ما انتخابات قشنگ، معقول و تمیز میخواهیم؛ این نقزدنها، جیغهای بنفش و غیر بنفش به نظرم معدّ یک انتخابات خوب نیست.
● سوپر رادیکالها، بعدا سوپرلیبرال شدند و سابقههای جرزنی بدی دارند. هم در جریان دوم خرداد و هم در انتخابات ۸۸ و… اینها را نشان دادند.
● بعضی اصلاحطلبان خیلی آدمهای خشن و خطرناکی هستند. اینها وقتی نتیجه انتخابات مطابق میلشان نشد باید مغازه آتش بزنند، بانک آتش بزنند و به خیابان بریزند. جناح زوار در رفته اصلاحات نه کنترلی روی انحراف تئوریک بخشی از خود دارد و نه کنترلی بر انحرافات عملیاتی آنها.
● شاید اگر ایشان {حسن خمینی} از من درباره حضور در انتخابات خبرگان سوال میکردند میگفتم الان وارد این صحنه شدن یک مقدار زود است. ایشان فرد با استعدادی است، من از افراد مختلف سوال کردم، دارای زمینههای خوب استعدادی و تلاشهای خوب علمی هستند؛ سید حسن آقا فرد فاضلی است. اما هر چیزی یک زمانی دارد؛ شاید فضل ایشان پنج سال دیگر روشنتر باشد.
● با پمپاژ و رپرتاژ نمیشود. این دون شأن است، برای ایشان {حسن خمینی} هم دون شأن است؛ ایشان نیاز ندارد که افراد در موردشان اینگونه صحبت کنند. عالم بزرگ خودش میدرخشد… بعضی چیزها صبر لازم دارد.
● شیوهای که در زمینه کاندیداتوری آقای سیدحسن خمینی پیش رفت خصمانه بود و به شکلی خشونت و تخاصم را دامن زد.
● چه نحوه حمایت از ایشان و چه نحوه انتقاد از ایشان این فضا را رقم زد. نوع مشیای که در پیش گرفته شد هم از طرف اصلاح طلبان و هم از سوی کسانی که پشتسر آقای هاشمی پنهان میشوند با مشی معمولی تفاوت دارد. یک جور انتاگونیزم (تخاصم و خشونت) را دامن می زند که به مصلحت این مملکت نیست
سایت دیگربان