در حالی که علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران با ورود واکسنهای کرونا ساخت کشورهای آمریکا، بریتانیا و فرانسه مخالفت کرده، مینو محرز عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: هر کشوری هر نوع واکسن تاییده شدهای که دارد موثر است و باید تزریق کرد چرا که باید سطح ایمنی دنیا بالا برود و این واکسنها گرچه انواع مختلفی دارند اما همگی باعث افزایش سطح ایمنی در برابر کرونا میشوند.
به گزارش خبرگزاری برنا، مینو محرز گفت: آمریکا واکسیناسیون را از همه زودتر شروع کرد اما ۳۰۰ میلیون جمعیت دارد و باید حداقل ۲۰۰ میلیون نفر تزریق کنند تا میزان اثرگذاری و مقابله با احتمال مرگ و میر مشخص شود. آمریکا هنوز به صورت سراسری این واکسن را تزریق نکرده و از سوی دیگر این بیماری در آن جا خاموش میشود و بعد دوباره شیوع پیدا میکند که در پی آن میزان مرگ و میر زیاد می شود بنابراین تا همه افراد یک جامعه واکسینه نشوند و مصونیت نسبی پیدا نکنند نمیتوان در خصوص اثرگذاری این واکسن بر کاهش میزان مرگ و میر صحبت کرد.
محرز در پاسخ به این سوال که این واکسن در مقابل ویروسهای دیگری مانند ویروس کرونای بریتانیایی هم موثر است یا نه، بیان کرد: برخی کشورها واکسن را شروع کردند و تا زمانی که واکسیناسیون به صورت کامل انجام نشود نمیتوان اظهار نظر کرد اما اگر جهش بعدی پیدا نکند که تاکنون نداشتهایم، میتوان در خصوص تاثیر گذاری آن اظهار نظر کرد.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اینکه افرادی که این واکسن را در سراسر جهان تزریق کردهاند به کرونا مبتلا شدند یا نه، گفت: تاکنون گزارشی در این خصوص نداشتهایم و تزریق این واکسن عمر کوتاهی دارد. باید زمان بگذرد تا وضعیت مشخص شود.
او در خصوص آخرین وضعیت تست انسانی واکسن کرونای ایرانی گفت: فعلا تعداد تستهای انجام شده کافی نیست که ارتباط خاصی بتوانیم در خصوص میزان تاثیرگذاری آن بدهیم چون در حال حاضر تنها ۱۴ نفر از این واکسن تزریق کردند که باید به ۵۶ نفر برسند.
کرونا جان ۸۶ نفر دیگر را در ایران گرفت
سیما لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز یکشنبه گفت: با فوت ۸۶ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۶ هزار و ۸۰۳ نفر رسیده است.
لاری افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۸ دی ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۶ هزار و ۱۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۵۲۳ نفر بستری شدند. همچنین ۴۳۷۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۸ میلیون و ۵۲۷ هزار و ۳۰۷ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: بر اساس آخرین تحلیل ها، ۱۰ شهر در وضعیت قرمز، ۲۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۶۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۵۲ شهر در وضعیت آبی قرار دارند. ۱۰ شهر قرمز کشور در استان مازندران و شامل آمل، بابل، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، فریدونکنار، قائمشهر و نکا است.
لازم به ذکر است سخنگویی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز دقایقی پیش اعلام کرد با توجه به عدم رعایت پروتکل های بهداشتی توسط برخی از هموطنان و نیز جلوگیری از احتمال خیز چهارم ویروس کرونا در ماههای بهمن و اسفند صبح فردا نشست فوق العاده این ستاد برای اجرای محدویت های بیشتر برگزار خواهد شد.
۱۲پرونده تولید واکسن کرونا در ایران
مصطفی قانعی، دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله کرونا با تاکید بر اینکه نتایج کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی کرونا تاکنون بسیار خوب بوده است، گفت: امیدواریم کارآزمایی بالینی این واکسن تا پیش از نوروز ۱۴۰۰ به اتمام برسد و پس از بهار بتوانیم آن را در اختیار مردم قرار دهیم.
مصطفی قانعی در گفتوگو با ایسنا، گفت: از ۱۲ پرونده مرتبط با تولید واکسن ایرانی کرونا یکی از آنها به مرحله فاز اول کارآزمایی بالینی رسیده است و ۳ پرونده دیگر در حال دریافت مجوز کمیته اخلاق و ورود به مرحله مطالعات بالینی است.
وی با تاکید بر اینکه نتایج فاز اول کارآزمایی بالینی اولین واکسن ایرانی کرونا تاکنون بسیار خوب بوده است، اظهار کرد: قرار نیست بگوییم هیچکس هیچ عوارضی نداشته است. عوارضی که بگوییم واکسن کارایی نداشته در یک بخش و اینکه واکسن عارضه آنچنانی داده باشد که نتوانیم آن را مصرف کنیم در یک بخش دیگر است. طی تزریقاتی که تاکنون صورت گرفته است حادثه یا اتفاقی نبوده که بگوییم تزریق واکسن باید متوقف شود.
وی افزود: در مورد اثر بخشی واکسنها نیز باید تا یک ماه پس از دریافت نوبت دوم واکسن منتظر بمانیم تا نتایج اثربخشی آن قابل مشاهده باشد. قانعی در خصوص زمان تقریبی دسترسی مردم به واکسن ایرانی کرونا، تاکید کرد: تا پیش از پایان خرداد ماه سال ۱۴۰۰ واکسن به شکل عمومی به دست مردم نمیرسد.
او در پاسخ به اینکه بر اساس اعلام معاونت بهداشتی وزارت بهداشت تا پایان اسفندماه یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از افراد پرخطر قرار است واکسینه شوند و چه واکسنی در دسترس خواهد بود، گفت: طبیعتا واکسن ایرانی تا آن زمان برای این منظور آماده نمیشود و در صورت اجرای چنین اقدامی باید واکسن از منابع خارجی تهیه شود که سازمان غذا و دارو متولی خرید و واردات آن است.
محدودیتهای ورزشی پایتخت تا پایان هفته ادامه دارد
با زرد ماندن وضعیت پایتخت از نظر شیوع ویروس کرونا، صرفا باشگاههای ورزشی ورزشهای پربرخورد از جمله کشتی، کاراته و جودو و نیز باشگاه های ورزشی سالنی با محدودیت و تعطیلی تا پایان هفته جاری روبرو هستند.
طبق جدول گروههای شغلی، مراکز تمرین و انجام مسابقات ورزشی در گروه شغلی دو، استخرهای سرپوشیده به عنوان گروه شغلی سه و باشگاههای ورزشی ورزشهای پربرخورد از جمله کشتی، کاراته و جودو و نیز باشگاه ورزشی سالنی به عنوان گروه شغلی چهار تعیین شدهاند.
بر اساس این جدول، نقاطی که در وضعیت زرد قرار دارند، سطح شغلی ۴ در آن ها محدود خواهد بود که شامل باشگاههای ورزشی ورزشهای پربرخورد از جمله کشتی، کاراته و جودو و نیز باشگاههای ورزشی سالنی است، بنابراین محدودیتهای ورزشی پایتخت با زرد شدن وضعیت از نظر شیوع ویروس کرونا، صرفا به باشگاههای ورزشی ورزشهای پربرخورد از جمله کشتی، کاراته و جودو و نیز باشگاه های ورزشی سالنی کاهش یافته است.
در آخرین اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، ۱۰ شهر استان مازندران در وضعیت قرمز از نظر شیوع ویروس کرونا قرار دارند، ۲۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۶۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۵۲ شهر نیز در وضعیت آبی هستند که تهران با تبدیل وضعیت از نارنجی به زرد، برای دومین هفته متوالی با کمترین محدودیت های ورزشی از ابتدای شیوع ویروس کرونا تا کنون روبرو شده است و این وضعیت تا پایان هفته جاری (سوم بهمن) پایدار اعلام شده است.