ترکیه روز پنجشنبه به جمع کشورهایی پیوست که برنامه واکسیناسیون سراسری علیه ویروس کرونا را آغاز کردند.
واکسن چینی کووید-۱۹ در نخستین مرحله از این برنامه، به کارکنان بخش درمان و در مرحلهٔ بعد به افراد بالای ۶۵ سال تزریق میشود.
برنامهٔ واکسیناسیون ترکیه یک روز پس از آن آغاز شد که مقامات بهداشتی این کشور مجوز استفادهٔ اضطراری از واکسن کووید-۱۹ تولید شرکت سینوواک چین را صادر کردند.
اندکی پس از اعلام این خبر، نخستین دوز این واکسن در مقابل دوربینهای تلویزیونی به وزیر بهداشت ترکیه و اعضای کمیسیون مشاورهٔ علمی این کشور تزریق شد.
نخستین محمولهٔ واکسن شرکت سینوواک که شامل ۳ میلیون دوز میشود ماه گذشته میلادی به ترکیه رسید و طبق برنامهٔ دولت ترکیه بناست ۵۰ میلیون دوز از این واکسن به این کشور تحویل داده شود.
از سوی دیگر پژوهشگران برزیلی که هفتهٔ گذشته گفته بودند واکسن چینی کووید-۱۹ حدود ۷۸ درصد کارایی دارد در هفتهٔ جاری اعلام کردند که آخرین آزمایشها نشان میدهد که این واکسن درکل کمی بیش از ۵۰ درصد افراد را در برابر این بیماری ایمن میکند.
پژوهشگران در اندونزی و ترکیه میزان کارایی این واکسن را بالاتر از این اعلام کردهاند اما به گفتهٔ کارشناسان، جامعهٔ آماری آنها بسیار کوچکتر از آن بوده که بتواند تعیینکننده باشد.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که برای مهار همهگیری کووید-۱۹، بهکارگیری هر واکسنی که دستکم ۵۰ درصد کارایی داشته باشد مفید است.