دولت ونزوئلا ضمن محکوم کردن اقدام بانکهای اروپایی و آمریکایی در انسداد منابع مالی این کشور به عنوان اقدامی جنایتکارانه، از کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل خواست تا طرف های آمریکایی و اروپایی منابع مربوط به خرید واکسن کووید-۱۹ را آزادسازی کنند.
به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از تارنمای شبکه تلویزیونی تله سور، «دلسی رودریگس» معاون ریاست جمهوری ونزوئلا ضمن اعلام نشست روز پنج شنبه خود با هیات کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد به ریاست «میشِله باچله» از درخواست دولت ونزوئلا برای آزادسازی و رفع انسداد منابع مالی این کشور به منظور دسترسی به واکسن کووید-۱۹ خبر داد. رودریگس در صفحه توییترش، امکان دسترسی به واکسن کرونا را «حق بشردوستانه مردم ونزوئلا» دانست.
این مقام ارشد دولت ونزوئلا خاطرنشان کرد: ما منابع لازم برای پرداخت هزینه واکسنها را داریم اما این منابع توسط «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری راست گرای افراطی آمریکا مسدود شده است؛ در حال حاضر در حال انجام اقداماتی در جهت آزادسازی این منابع هستیم.
«خورخه ارئاسا» وزیر امور خارجه ونزوئلا نیز در صفحه توییترش نوشت: اقدام بانکهای اروپایی و آمریکایی در مسدودی منابع مالی دولت ونزوئلا و ممانعت از دستیابی به واکسن کووید-۱۹ عملی جنایتکارانه است؛ جامعه بین الملل نمیتواند اجازه چنین اقداماتی را به آنها دهد.
تداوم تحریم های یک جانبه کاخ سفید علیه کاراکاس در بحبوحه شیوع گسترده کرونا، واقعیت روشنی از سیاست های امپریالیستی و ضد حقوق بشری در پرونده سیاه آمریکا علیه این کشور است.
ونزوئلا در حالی به مبارزه با شیوع کرونا پرداخته است که تحریم های دارویی آمریکا از یک سو و تحریم های اقتصادی دولت ترامپ از سوی دیگر این کشور آمریکای لاتین را با چالش جدی مواجه کرده است. از طرفی با انتشار خبرها از راه اندازی طرح واکسیناسیون ملی کووید-۱۹ در روزهای آینده و دریافت نخستین محموله های واکسن در برخی کشورهای آمریکای لاتین از جمله مکزیک، شیلی و کاستاریکا، تکاپوی دولت ونزوئلا برای تامین نیاز مردم به واکسن افزایش یافته است.
اقتصاد ونزوئلا که برپایه صنعت پالایش و صادرات نفتی استوار است با تحریمهای اخیر کاخ سفید علیه شرکت نفت ونزوئلا، کار برای دولت جهت فروش نفت بسیار دشوار شده است؛ علاوه بر ممنوعیت تجارت اوراق قرضه ونزوئلا، دولت آمریکا واردات کالا به این کشور از جمله غذا و دارو را هم دچار مشکل کرده است؛ مادورو مقصر گرسنگی گسترده و فقدان تامین دارویی را ایالاتمتحده و متحدان مخالف خود عنوان کرده است.
«نیکلاس مادورو» رئیسجمهوری ونزوئلا پیشتر اعلام کرد: ما درحال نبرد سختی علیه تحریمهای بینالمللی هستیم که باعث شد در سال ۲۰۱۸میلادی ونزوئلا حداقل ۲۰ میلیارد دلار را از دست بدهد؛ آنها در حال رصد حسابهای بانکیمان و خریدهای خارجیمان (از تمام محصولات) هستند؛ این چیزی بیش از محاصره است؛ این آزار و اذیت است.
براساس آخرین آمار تارنمای «وُردو میترز» تا امروز ۲۶ دسامبر (ششم دی ماه) بیش از ۱۱۱ هزار نفر در ونزوئلا به ویروس کرونا مبتلا شده و همچنین افزون بر یکهزار نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند. ونزوئلا بعد از بولیوی هشتمین کشور درگیر به بیماری همهگیر در آمریکای جنوبی است.