کمیته مردمی مقابله با محاصره نوار غزه میزان خسارتهای وارده به این باریکه در نتیجه محاصره تحمیلی رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۰ را حدود ۱.۵ میلیارد دلار برآورد کرد.
به گزارش روز جمعه به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، «جمال خضری» رئیس کمیته مردمی مقابله با محاصره نوار غزه در بیانیهای اعلام کرد که امسال خطرناکترین سال برای نوار غزه بود و محاصره ۱۴ ساله این باریکه اوضاع انسانی، بهداشتی و اقتصادی این منطقه را وضعیتی فاجعهبار قرار داده است و شیوع ویروس کرونا هم اوضاع این باریکه را وخیمتر کرده است.
جمال خضری خاطر نشان کرد که محاصره و شیوع ویروس کرونا تهدیدی برای امنیت غذایی در نوار غزه هستند.
وی تصریح کرد، در حال حاضر بیش از ۸۵ درصد از ساکنان نوار غزه زیر خط فقر هستند و نرخ بیکاری در این باریکه نیز به ۶۰ درصد رسیده و هم اکنون بیش از ۳۵۰ هزار نفر از نیروی کار در این منطقه بیکار شدهاند.
رئیس کمیته مردمی مقابله با محاصره نوار غزه خواستار تحرک فوری جامعه جهانی برای نجات غزه و لغو محاصره ظالمانه این باریکه شد.
14 ژوئن گذشته (24 خرداد)، کمیته بین المللی صلیب سرخ در گزارشی اعلام کرد که اقدام رژیم صهیونیستی در محاصره اقتصادی نوار غزه به منزله تنبیه دسته جمعی غیرنظامیان است و با مفاد کنوانسیون های ژنو، ناظر بر مقررات زمان جنگ و رفتار با غیرنظامیان ساکن مناطق جنگی یا تحت اشغال نظامی، مغایرت دارد.
این نخستین باری است که کمیته بین المللی صلیب سرخ که طبق معاهدات بین المللی وظیفه نظارت بر اجرای مقررات زمان جنگ و کمک به آسیب دیدگان جنگی را برعهده دارد، مستقیما محاصره اقتصادی غزه را اقدامی غیرقانونی توصیف کرده است.
محاصره غزه از سال ۲۰۰۷ میلادی و در پی پیروزی حماس در انتخابات و شکست جنبش فتح و توافق امنیتی مصر و رژیم صهیونیستی آغاز شده است.