کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق اقدام رئیس جمهوری آمریکا در عفو چهار نیروی شرکت بدنام خصوصی آمریکایی «بلک واتر» را که ۱۴ شهروند عراقی را در میدان «النسور» بغداد به قتل رساندند، مشارکت در جنایت خواند و تاکید کرد که در قبال این اقدام ترامپ موضعگیری خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، «عامر الفایز» عضو کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق در واکنش به اقدام «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در عفو چهار نیروی شرکت امنیتی خصوصی آمریکایی «بلک واتر» گفت: این اقدام ترامپ مشارکت در جنایت ریختن خون این شهیدان بی گناه و تعرض به حقوق بستگان آنها است.این اقدام حق ولی دم قربانیان است و نه حق ترامپ.
وی افزود: آمریکا باید به بستگان قربانیان جدا از اینکه به اشتباه یا به طور عمد به قتل رسیدهاند، غرامت هم پرداخت کند. آنها با این جنایت خود کودکان چند خانواده را یتیم کردند. دولت عراق باید از آمریکا بخواهد که غرامپ پرداخت کند.
الفایز گفت: عفو این جنایتکاران از سوی ترامپ تعرض به حقوق بشر میباشد و او حق ندارد که به زیان خون بی گناهان چنین کاری انجام دهد.
وی که امروز (پنجشنبه) با شبکه تلویزیونی «العهد» عراق گفتوگو میکرد، خاطرنشان ساخت: اعضای کمیسیون سیاست خارجی پارلمان عراق با یکدیگر تماس خواهند گرفت تا این کمیسیون موضعگیری رسمی در قبال این اقدام ترامپ داشته باشد.
الفایز از وزارت خارجه عراق نیز خواست برای دفاع از خون و حفظ حقوق بی گناهان در قبال اقدام آمریکا موضع رسمی اتخاذ کند.
وزارت خارجه عراق چهارشنبه شب در بیانیه ای اعلام کرد که تصمیم رئیس جمهوری آمریکا در صدور عفو تعدادی از محکومان به قتل ۱۴ عراقی و زخمی کردن شمار دیگری از آنها در سال ۲۰۰۷ میلادی را پیگیری خواهد کرد.
این بیانیه افزود: علاوه بر تقبیح و محکومیت داخلی آن در عراق، این حادثه در سطح بین المللی نیز محکوم شده است.
وزارت خارجه عراق معتقد است که این تصمیم خطرات جنایت مرتکب شده را مد نظر قرار نداده و منسجم با تعهد دولت آمریکا در خصوص ارزشهای حقوق بشر، عدالت و حکومت قانون نیست و به طور تاسف بار کرامت قربانیان و احساسات و حقوق بستگان آنها را نادیده میگیرد.
این بیانیه افزوده است: وزارت خارجه عراق موضوع را با دولت آمریکا از طریق کانالهای دیپلماتیک دنبال خواهد کرد که آن را برای صرف نظر کردن از این تصمیم ترغیب کند.
ترامپ فرمان عفو چهار نیروی شرکت بدنام آمریکایی خصوصی بلک واتر را که به دلیل به قتل رساندن ۱۴ غیرنظامی عراقی در سال ۲۰۰۷ میلادی در بغداد به زندان طولانی مدت محکوم شدند، صادر کرد.
این چهار نفر بخشی از یک کاروان زرهی بودند که به طور پراکنده و بیهدف با تیربار و پرتاب نارنجک به سمت گروهی از مردم بیپناه در پایتخت عراق، تیراندازی کردند که به «کشتار میدان النسور بغداد» مشهور شد.