Skip to content
می 10, 2025
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • اوکرایین
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • فلسفی
  • Home
  • کرونا در ایران: سخنگوی دولت، نپیوستن به اف‌ای‌تی‌اف را مانع خرید واکسن کرونا دانست؛ کارزار «واکسن کرونا مطالبۀ ملی» در اینستاگرام
  • ایران
  • خبرها

کرونا در ایران: سخنگوی دولت، نپیوستن به اف‌ای‌تی‌اف را مانع خرید واکسن کرونا دانست؛ کارزار «واکسن کرونا مطالبۀ ملی» در اینستاگرام

علی مطهری نمایندۀ پیشین و نایب رئيس سابق مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد که به خاطر قرار داشتن ایران در لیست سیاه اف ای تی اف، سهمیه جهانی ایران از واکسن کرونا باطل شده است. از سوی دیگر، مصطفی قانعی دبیر کمیتۀ علمی ستاد ملی مقابله کرونا، با اشاره به اینکه «فعلاً در لیست خرید ایران واکسن های کرونای فایزر و مدرنا اولویت ندارند»، اظهار داشت «تحریم ها بر تولید و نیز واردات واکسن کرونا اثر گذاشته است و اگر این تحریم ها نبود، می توانستیم به شکل اورژانسی تعدادی واکسن وارد کنیم تا مشکل گروه های پرخطر رفع شود».

علی مطهری: به خاطر مسئله اف ای تی اف، سهمیه ایران از واکسن کرونا باطل شده است

علی مطهری نمایندۀ پیشین و نایب رئيس سابق مجلس شورای اسلامی، در پیامی از باطل شدن سهمیه جهانی واکسن کرونا برای مردم ایران خبر داد.

وی در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «به خاطر این که در لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف قرار داریم نتوانستیم پنجاه میلیون دلار مبلغ سهمیه ایران از واکسن کرونای سازمان جهانی بهداشت برای هشت میلیون ایرانی را منتقل کنیم و سهمیه ایران باطل شد». وی در ادامه افزود که «مجمع تشخیص مصلحت نظام باید پاسخگو باشد».

به خاطر اين كه در ليست سياه اف اي تي اف قرار داريم نتوانستيم پنجاه ميليون دلار مبلغ سهميه ايران از واكسن كروناي سازمان جهاني بهداشت براي هشت ميليون ايراني را منتقل كنيم و سهميه ايران باطل شد. مجمع تشخيص مصلحت نظام بايد پاسخگو باشد.— Ali Motahari (@alimotahariir) December 21, 2020

اف‌ای‌تی‌اف یا گروه ویژه اقدام مالی که در جهت مقابله با پول‌شویی فعالیت می‌کند، به دلیل مخالفت مجمع تشخیص مصلحت نظام با تصویب برخی از لوایح، ایران را به فهرست سیاه خود بازگردانده و به این ترتیب ارتباطات بانکی ایران با جهان، محدودتر شده است.

خبر از دست رفتن سهمیه جهانی ایران برای وارد کردن واکسن کرونا در حالی اعلام می‌شود که محمدرضا ظفرقندی رئیس سازمان نظام پزشکی ایران، روز گذشته با تأکید بر ضرورت خرید و واردات هر چه سریع تر واکسن کرونا، گفته‌ بود که «باید ۵۰ میلیون واکسن در طول دوره سه‌ماهه تأمین و تزریق شود».

وی تأمین واکسن را «اولویتی حیاتی، قهری و قطعی» خوانده و از مسئولان دولتی خواسته است که «دست بخش خصوصی را در این زمینه باز نگه دارند».

سخنگوی دولت: پول خرید واکسن را داریم اما برای انتقال پول مانع وجود دارد

علی ربیعی سخنگوی دولت ایران روز سه شنبه در نشست خبری هفتگی خود به طور تلویحی تایید کرد که نپیوستن این کشور به گروه ویژه اقدام مالی (اف ای تی اف)، خرید واکسن خارجی کرونا را با مشکل مواجه کرده است. 

وی افزود: «برای تامین ارز واکسن کرونا مشکلی نداشتیم و مشکل اصلی موانع انتقال پول بوده» و با توجه به قوانین تحریم و قواعد اف‌ای‌تی‌اف چندین مرحله انتقال پول با مشکل مواجه شد».

علی ربیعی تاکید کرد که «ایران با وجود ریسک بالای انتقال پول تصمیم گرفته است که خرید واکسن را از طریق سازمان جهانی بهداشت انجام دهد، ولی به زمان و میزان واکسنی که قرار است خریداری شود، اشاره نکرد».

سخنگوی دولت ایران در نشست امروز خود ابراز امیدواری کرد که «مصلحت کشور در مجمع تشخیص مصحلت نظام تامین شود».

مصطفی قانعی: تحریم ها بر تولید و واردات واکسن کرونا اثر گذاشته است؛ فایزر و مدرنا فعلا در اولویت نیست

مصطفی قانعی دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله کرونا، روز سه شنبه با اشاره به اقداماتی که برای تولید واکسن ایرانی کرونا صورت گرفته است، دربارۀ آثار تحریم‌ها بر ساخت واکسن گفت: «هرجا که بفهمند می‌خواهیم به فناوری دست پیدا کنیم تا نیاز داخل را مرتفع کنیم، جلوی آن را می‌گیرند. در تولید واکسن هم کارشکنی هایی کردند و مثلاً نگذاشتند دستگاهی را که در این راه نیاز داشتیم، وارد کنیم».

وی همچنین گفت: «اگر این کارشکنی ها نبود، می توانستیم به شکل اورژانسی تعدادی واکسن وارد کنیم تا مشکل گروه های پرخطر رفع شود».

وی با اشاره به اینکه تولید صنعتی واکسن ایرانی کرونا در اواخر خرداد ماه ۱۴۰۰ میسر خواهد شد، اظهار کرد: «این تولید صنعتی در حد واکسیناسیون همگانی خواهد بود».

وی درباره تاثیر تحریم‌ها بر تولید واکسن ایرانی کرونا، تصریح کرد: «تحریم ها در وزارت خزانه‌داری آمریکا مدیریت شده است و مردم را هدف گرفته است. مثلا در مورد واکسن آنفلوآنزا این هدف‌گیری انسانی را دیدیم که در حالی که خرید واکسن صورت گرفت و وجه آن پرداخت شد، اما مانع رسیدن آن به مردم شدند یا مثال دیگر پول ما در کره جنوبی است که از آنها کیت تشخیصی کرونا خواستیم و آمریکا نگذاشت به دست ما برسد».

وی درخصوص واردات واکسن خارجی کرونا، گفت: «در این مورد هم وزارت بهداشت اقداماتی انجام داده است ولی کارشکنی‌هایی از سوی آمریکا و هم پیمانانش صورت می‌گیرد که ممکن است کارها را دچار اختلال کند. فعلاً در لیست خرید ایران واکسن های کرونای فایزر و مدرنا اولویت ندارند، ما بر اساس زیرساخت ها، امکانات، قیمت و کشوری که قرار است از آن واکسن را خریداری کنیم، تصمیم می گیریم که البته اختیارات این امر، با سازمان غذا و دارو است».

دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله کرونا درباره قرارداد تولید مشترک واکسن کرونا با یکی از کشورها نیز، تصریح کرد: «تا زمانی که قرارداد نهایی نشود اطلاعات بیشتر در این خصوص بیان نمی‌شود».

کاربران ایرانی اینستاگرام، با کارزار «واکسن کرونا مطالبۀ ملی»، خواستار خرید واکسن شدند

هزاران نفر از کاربران ایرانی در اینستاگرام، روز سه شنبه ٢ دی، با راه اندازی کارزاری با هشتگ «واکسن کرونا، مطالبۀ ملی»، خواستار واردات و خرید واکسن کرونا شدند.

این در حالیست که کاربران ایرانی در توییتر نیز شامگاه یکشنبه ۳۰ آذر و همزمان با شب یلدا، طوفانی توئیتری با هشتگ «واکسن بخرید» برای مبارزه با کرونا به راه انداختند و از مقام‌های جمهوری اسلامی خواستند که این موضوع را با فوریت در دستور کار خود قرار دهند.

طی هفته‌های اخیر شماری از مقامات بهداشتی از وزارت بهداشت خواسته اند که خرید واکسن‌های موجود به ویژه واکسن فایزر- بیون‌تک را که کارایی آن تا ۹۵ درصد ثابت شده است، در دستور کار خود قرار دهد.

این در حالیست که مقام‌های دولت، ضمن تأکید بر تولید واکسن ایرانی کرونا، اظهارات متفاوتی را در این زمینه بیان کرده‌اند، از مشکلات ناشی از تحریم و موانع انتقال ارز برای خرید واکسن خارجی گرفته تا فقدان زیرساخت‌های لازم به منظور نگهداری واکسن فایزر در دمای منفی ۷۰ درجه.

کشورهای مختلف جهان از ماه‌ها پیش و همزمان با پیشرفت تحقیقات در مورد واکسن‌های در دست مطالعه و آزمایش، اقدام به پیش‌خرید چند واکسن اصلی شامل فایزر- بیون‌تک، مدرنا و آکسفورد کرده‌اند ولی ایران هنوز اقدامی در این زمینه نکرده‌است و حتی به سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که به‌دلیل فقدان زیرساخت‌های لازم، واکسن فایزر را نمی‌خواهد.

در همین حال، چندین کشور در منطقه، ازجمله عربستان سعودی و بحرین، در روزهای اخیر تزریق واکسن شرکت فایزر را به شهروندان خود آغاز کرده‌اند.

علیرضا زالی: وضعیت کرونا در تهران شکننده است؛ پیشنهاد تداوم محدودیت ها در هفتۀ آینده

علیرضا زالی فرماندۀ ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، روز سه شنبه با اشاره به با کاهش نسبی آمار روند بیماری اعم از بستری ، سرپایی و مرگ و میر در روزهای اخیر در کشور، اظهار کرد: «در حال بررسی و تحلیل آماری دقیق در این زمینه هستیم، اما بارها اعلام کرده ایم که به دلیل ماهیت پیچیده این بیماری و قدرت بالای سرایت پذیری و همچنین خدشه دار شدن فاصله گذاری‌های فیزیکی،‌ کماکان وضعیت کلان شهرهای مانند تهران شکننده و ناپایدار تلقی می‌شود».

او با بیان اینکه برخی از محدودیت‌های اعمال شده در طول ۲ ماه گذشته در هفته جاری هم اعمال شد، گفت: «این محدودیت ها عمدتاً شامل کاهش ظرفیت کارکنان و بخشی از گروه‌ های ۳ و ۴ می‌باشد و  ادامه و استمرار محدودیت‌ها در تناسب با وضعیت اپیدمیولوژی بیماری در استان تهران خواهد بود».

وی با بیان اینکه بر اساس توافق با ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت، هر هفته شاخص های مرتبط با بیماری استخراج می‌شود، عنوان کرد: «شرایط شهر تهران در روزهای آخر هفته سنجیده می‌شود و بر اساس آن استمرار ، تشدید یا تقلیل محدودیت ها در تناسب با این  شاخص‌های آماری خواهد بود».

زالی با بیان اینکه تهران همچنان نارنجی است، اظهار داشت: «هنوز بالغ بر ۲۹۹٠ بیمار بستری در تهران داریم و در شبانه روز گذشته در تهران، قریب به ٣۰۰ بیمار جدید بستری شده اند که ۱٠١ نفر آنها در بخش مراقبت های ویژه بستری شدند؛ بنابراین حضور ٣ هزار بیمار در شرایط فعلی در استان تهران، کماکان نشان می دهد که آمار قابل توجهی از افراد مبتلا به کرونا هستند».

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، تأکید کرد: «شاخص‌های ما در تهران تفاوت چشمگیری با هفته گذشته نداشته است، بنابراین پیشنهاد ما برای هفته آینده این است که دقیقا شرایط همین هفته و محدودیت‌های فعلی کماکان در هفته آتی ادامه داشته باشد.»

آمار رسمی کرونا در ایران:

سیما لاری سخنگوی وزارت بهداشت، روز سه شنبه ۲ دی، از شناسایی  ۶٢۰۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و گفت که ۹۱۵ نفر از آنها بستری شده اند.

وی افزود: «مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۱۷۰ هزار و ۷۴۳ نفر رسیده است».

وی گفت: «متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۸۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۴ هزار و ۳ نفر رسیده است».

وی ادامه داد: ۵۴۶۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: «تا کنون ۷ میلیون و ۱۴۹ هزار و ۳۵۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است».

وی در ادامه گفت: «در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیل ها، ۲۰۵ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۲۴۳ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.» 

رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی در تهران: مردم مراسم خود را در کارواش ها برگزار می کنند

خسرو ابراهیم‌نیا رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی تهران، روز سه شنبه اظهار داشت که «به خاطر بسته بودن تالارهای پذیرایی در پی شیوع کرونا، «مردم مراسم خود را حتی در کارواش‌ها برگزار می‌کنند».

وی با بیان این‌که تالارها اجازه فعالیت ندارند، گفت: «مسئولان، مردمی را که می‌خواهند مراسم داشته باشند به خانه‌ها، باغ‌ها، پارکینگ‌ها و حتی کارواش‌ها سوق داده‌اند».

وی افزود که «مراسم ازدواج در آپارتمان کوچک دفتر ازدواج انجام می‌شود که حتی از نظر بهداشتی هم پاسخگو نیست».

بر اساس ابلاغیه‌های ستاد ملی کرونا، تالارهای پذیرایی همچنان جزو اصنافی هستند که اجازه فعالیت و بازگشایی ندارند و خسرو ابراهیم‌نیا در این باره گفت که «صنف تالارهای پذیرایی نابود شده و جا دارد از آن‌ها حمایت شود».

به گفته او، تالارهای پذیرایی به خاطر فضای بزرگ و سرویس‌های بهداشتی متعدد از نظر مقابله با شیوع بیشتر کرونا بهتر عمل می‌کنند تا پارکینگ‌ها، کارواش‌ها و دفاتر ثبت ازدواج.

Continue Reading

Previous: چین: بازگشت آمریکا به برجام راه صحیح کاهش تنش ها است
Next: نامه تد کروز به ترامپ برای بستن راه بازگشت بایدن به برجام
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved