«اوو مورالس» رئیس جمهوری سابق بولیوی پس از بازگشت به کشورش برای انتخابات ایالتی (۷ مارس ۲۰۲۱)، ریاست «جنبش به سوی سوسیالیسم» (MAS) بولیوی را بر عهده گرفت.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از شبکه چندملیتی «تله سور» آمریکای لاتین، به دنبال پیروزی «لوئیس آرسه» رئیس جمهوری جدید بولیوی در انتخابات ریاست جمهوری (۲۷ مهر)، مورالس رهبر پیشین جنبش به سوی سوسیالیسم بولیوی از تبعید در آرژانتین به وطن خود بازگشت. وی دیروز در پی برگزاری نشستی ملی با حضور مقامات کشوری با هدف استقبال از انتخابات ایالتی آتی، ریاست این جنبش را دوباره بر عهده گرفت.
مورالس که نخستین رئیس جمهوری بومی بولیوی بود، پس از ۱۳ سال حکومت، در پی نامزدی برای چهارمین دوره ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۹ بود که با کودتای ارتش تحت حمایت سازمان کشورهای آمریکایی، از مقامش کنارهگیری و به آرژانتین رفت.
رئیس جمهوری مستعفی بولیوی در گفت و گویی مطبوعاتی گفت: انتخاب نامزدها کار آسانی نیست، اما با تجربهای که جنبش به سوی سوسیالیسم، به عنوان تنها جنبش با چشماندازی نه پنج ساله (تا ۲۰۲۵) بلکه ده ساله (تا ۲۰۳۰)، در اختیار ما میگذارد، به سوی انتخابات پیش میرویم.
مورالس اعلام کرد که از شنبه آینده، همه برای انتخاب فرماندار، شهردار و مجمع دپارتمانی و مقامات منطقهای توافق میکنند.
وی دوشنبه گذشته (۹ نوامبر برابر با ۱۹ آبان) در میان استقبال گسترده مردم در مراسمی نمادین پس از ۱۱ ماه طاقتفرسا در تبعید، به بولیوی بازگشت.
در پی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بولیوی در ۲۰ اکتبر (۲۸ مهرماه گذشته) که در دور نخست مورالس پیروز شد، سازمان کشورهای آمریکایی (OAS) در واشنگتن، پس از راهاندازی اتهام تقلب در انتخابات و تظاهرات اعتراضآمیز در بولیوی، باعث برکناری مورالس شد. اتهامی که بعدها، «موسسه تحقیقاتی ماساچوست» در آمریکا آن را رد کرد.
بر اساس گزارش شبکه ونزوئلایی «تلهسور»، با سفر یکی از حامیان اصلی کودتا به آمریکا پیش از انتخابات بولیوی، گمانهزنیها در مورد ارتباط کودتاچیان با دولتمردان آمریکایی افزایش یافت. از سوی دیگر پس از استعفای مورالس، دولت موقت بولیوی به رییسجمهوری خودخوانده سناتور «جنینه آنیس»، از زمان رسیدن به قدرت، سیاستهای راستگرایانه در پیش گرفت و به دنبال روابط قوی با آمریکا و اسرائیل بود.