نتایج یک تحقیق جدید نشان میدهد در صورتیکه فکری برای گرمایش زمین و ذوب یخهای قطبی نشود، سطح آبهای جهان تا آخر قرن جاری میتواند تا ۴۰ سانتیمتر بالا بیاید.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دانشمندان از حدود چهل کشور و نهاد بینالمللی با همکاری کارشناسان سازمان ملل در امور تغییرات اقلیمی در این تحقیق با استفاده از مدلسازی کامپیوتری دو سناریو درباره اثر گازهای گلخانهای را بررسی کردهاند.
در سناریوی نخست پژوهشگران متوجه شدند که افزایش مرتب گازهای گلخانهای با نرخ رشد فعلی ذوب یخهای قطبی را تسریع کرده و باعث خواهد شد تا سطح دریاها تا ۳۰ سانتیمتر و سطح آب گرینلند تا ۹ سانتیمتر بالا بیاید.
در سناریوی دوم و با کاهش چشمگیر گازهای گلخانهای، گازهای گلخانهای تنها تا ۳ سانتیمتر باعت بالا آمدن سطح آب گرینلند خواهند شد. از سوی دیگر در سناریوی دوم با در نظر گرفتن عوامل خارجی و تشکیل مجدد یخهای قطبی، انتظار میرود تا ۸ سانتیمتر از سطح آب دریاها کاسته شود.
آندرس لورمان، محقق در انستیتو تغییرات آب و هوایی PIK و از نویسندگان پژوهش جدید میگوید: «عدم اطمینان نباید دلیلی برای تعلل باشد، بلکه بر عکس به معنی تقاضا برای اقدام فوری است. ما میدانیم که چیزی اتفاق خواهد افتاد، تنها نمیدانیم شدت آن چقدر خواهد بود.»
نتایج این پژوهش روز پنجشنبه در نشریه علمی کریوسفر منتشر شده است.
پیشتر در ماه سپتامبر یک مطالعه در نشریه «تغییرات اقلیمی نیچر» نشان داده بود آب سطح دریاها میتواند تا سال ۲۱۰۰ تا حدود ۴۰ سانتیمتر افزایش یابد.
تحقق یافتن این پیشبینی به این معنی خواهد بود که مناطق ساحلی با صدها میلیون ساکن به زیر آب خواهند رفت.
یک گزارش ویژه که سال گذشته توسط نهاد تغییرات اقلیمی وابسته به سازمان ملل (IPCC) منتشر شده بود نشان میداد تا اواسط قرن اخیر حدود یک میلیارد نفر در مناطق ساحلی بسیار آسیبپذیر زندگی خواهند کرد.
دانشمندان میگویند در قطب جنوب و گرینلند به اندازهای یخ وجود دارد که برای بالا بردن آب دریاها تا ۶۵ متر کفایت کند.