ئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل، روز دوشنبه ۱۰ شهریور، با هشدار نسبت به موج سوم کرونا در پاییز، تأکید کرد که نتیجۀ مسافرت ها به شمال کشور در تعطیلات محرم، طی دو تا سه هفتۀ آینده مشخص می شود. در حالیکه ۱۳ استان کشور در وضعیت قرمز و ۱۵ استان در وضعیت هشدار قرار دارند، وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد که بازگشایی مدارس از ۱۵ شهریورماه در تهران و مناطق قرمز کشور، کاملاً غیرحضوری خواهد بود.
سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت ایران، روز دوشنبه ۱۰ شهریور، اعلام کرد: «بر اساس یافته های قطعی آزمایشگاهی، از ظهر دیروز تا امروز، تعداد ١٦٤٢ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شده اند که ٥٧٣ نفر از آنها بستری شده اند و تعداد ٣٧٢٩ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در وضعیت شدید و بحرانی این بیماری و تحت مراقبت در بخش های آی سی یو قرار دارند و مجموع مبتلایان به این بیماری در ایران، به ۳۷۵ هزار و ۲۱۲ مورد رسیده است».
وی افزود: «متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، تعداد ۱۰۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در کشور، جان خود را از دست داده اند و مجموع درگذشتگان بر اثر این بیماری به ٢١ هزار و ۵۷۱ نفر رسیده است».
او در ادامه گفت: «١٣ استان تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز قرار دارند و همچنین ١٥ استان های آذربایجان غربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، گلستان و خوزستان در وضعیت هشدار قرار دارند».
نتیجۀ سفر مردم به شمال کشور، دو تا سه هفتۀ دیگر مشخص می شود
فرزاد جلالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل، روز دوشنبه گفت: «این روزها شاهد هستیم که موج عظیمی از مسافرتها به شهرهای مازندران انجام شده که نتیجۀ آن از ۲ تا ۳ هفته دیگر مشخص می شود.»
وی با هشدار نسبت به زمینۀ ایجاد موج سوم کرونا در استان، اظهار کرد: «کم کم با کاهش روند بستری بیماران کرونایی به روزها و هفته های پایانی خیز دوم کرونا نزدیک شده ایم».
وی تصریح کرد: «با توجه به در پیش بودن فصل پاییز و شیوع آنفلوآنزا، روزهای سخت پاییز و زمستان پیش روی ما است که هیچ راهی به جز رعایت بیشتر پروتکل های بهداشتی وجود ندارد».
بستری ۷۲۸ بیمار کرونایی در بیمارستان های مازندران
در حالیکه ۷۲۸ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل بستری هستند و وضعیت این استان به حد مطلوب نرسیده است، ترافیک سنگین و پرحجم جاده های شمالی کشور حکایت از سبک شمردن بیماری کووید- ۱۹ توسط برخی شهروندان دارد.
سید عباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، در مورد وضعیت بیماران مبتلا به کرونا در استان گفت: «ظرف ۲۴ ساعت گذشته، تعداد ۶۷ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سطح استان بستری شدند و هم اکنون ۵۴۴ نفر بیمار مبتلا به ویروس کرونا در این مراکز بستری هستند».
وی تصریح کرد: «به گزارش روابطعمومی و امور بینالملل دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز در حال حاضر ۱۸۴ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانهای بابل بستری هستند و در ۲۴ ساعت گذشته، ۲۱ بیمارجدید بستری شده و همچنین ۴۴ بیمار در بخشهای مراقبتهای ویژه بستری هستند».
۲۴۵ مورد بستری کرونا در گروه سنی مدرسه در کرمان
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، روز دوشنبه گفت: «تا نیمه خردادماه در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، موارد محدودی از بستری زیر ۱۵ سال داشتیم اما از هنگامی که پیک دوم این بیماری در استان آغاز شد، ۲۴۵ مورد بستری در گروه سنی مدرسه (۶ تا ۱۸ سال داشتیم) و ۴۲ مورد قطعی بستری و متاسفانه تعدادی فوتی در دانشگاه علوم پزشکی کرمان داشتیم».
وی تصریح کرد: «رنگ بندی، وضعیت دو هفته اخیر را به ما نشان می دهد؛ شاخص ها به ما نشان داده است که در استان کرمان طی دو ماه اخیر عمدتاً وضعیت قرمز بوده و بیش از ۹۵ درصد از شهرستان ها در وضعیت قرمز و هشدار بوده اند و در دو ماه اخیر خیلی محدود در برخی نقاط وضعیت زرد داشتیم و این متغیر وضعیت ها کار را برای آموزش و پرورش سخت می کند».
او درباره دستورالعمل بازگشائی مدارس و تغییر روند کار در آموزش حضوری و مجازی، گفت: «با بازگشائی مدارس وقتی جمعیتی در یک فضا قرار داده شود، با توجه به اینکه رفتار بچه ها را نمی شود مدیریت کرد و همچنین تغییر برنامۀ زمانی آمد و رفت، تجمع والدین وغیره، اگر زنجیره انتقال در این گروه ها برقرار شود، علاوه بر خطر برای سالمندان، برای خودشان نیز خطرناک است ضمن آنکه امسال آنفلوانزا را نیز داریم که اصلاً وضعیت آنفلوانزا قابل پیش بینی نیست». وی افزود: «در بحث آموزش گروه های سنی پایین تر امسال باید کشور تصمیم بگیرد و گروه سنی پایین تر حتی اگر یک سال به مدرسه نرود، مشکلی پیش نمی آید».
استاندار کرمان نیز با ابراز نگرانی از مراسم عزاداری روزهای گذشته که برخی دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نکردند و تغییر روند شیوع کرونا در استان، گفت: «آمار بستری مبتلایان به کرونا در استان کرمان که تا ۲۵ نفر کاهش یافته بود، دوباره به ۷۵ مورد رسیده که نگرانیم با آغاز فعالیت مدارس مجدداً شاهد اوج بیماری باشیم.»
ظرفیت تخت های آی سی یو در بابل تکمیل شده است
سید احمدقاسمی رئیس بخش آیسییو در بیمارستان شهید یحیینژاد بابل، روز دوشنبه با اشاره به فرسودگی کادر درمان، گفت: «پرسنل ما از شدت فرسودگی، هر روز در حال کم شدن هستند و من عملاً میبینم که رو به اضمحلال میرویم زیرا هر روز گواهی استعلاجی ۳ تا ۵ نفر از کادر درمان را تأیید می کنم که اگر با همین وضعیت پیش برود، به دلیل کمبود نیرو در زمستان باید بیمارستان را تعطیل کنیم».
او درباره سفرهای مردم در روزهای تعطیل به شمال کشور و تاثیر آن بر افزایش شیوع کرونا، گفت: «طبق تجربهای که داریم، شاید در این یک الی دو هفته افزایش شیوع اتفاق نیفتد، اما بعد از آن پیک جدی خواهیم داشت، در چند ماه گذشته آمار به شکل نسبی کم شده بود، اما در حال حاضر تعداد بیماران بدحال ما کم نشده است و در بخش آیسییو بیمارستان تختها کاملا پر است و بیماران بد حال همچنان در حال بستری شدن هستند».
وی با اشاره به افزایش سفرهای مردم در تعطیلات عاشورا و تاسوعا به شمال کشور و خطر احتمالی افزایش شیوع ویروس کرونا، افزود: «این ویروس در همه نقاط کشور شیوع پیدا میکند، اما با توجه به تراکم جمعیت در شمال کشور شرایط بدتر خواهد شد، این موضوعی است که قطعاً اتفاق خواهد افتاد و نمیدانم دولتمردان چرا جلوی این اتفاق را نگرفتند، چون بستن ورودی مراکز تفریحی و دریا راهکار مناسب و کافی نیست و این که چرا ورودی شمال کشور و خروجی تهران را نبستند، جای سوال دارد».
ابتلای کادر درمان برای سومین بار به کرونا
سید احمدقاسمی رئیس بخش آیسییو در بیمارستان شهید یحیینژاد بابل، با اشاره به اپیدمی پاییز، گفت: «این اپیدمی مثل زنجیره است و اصلا نمیتوان گفت احتمال شیوع در این چند هفته به افزایش شیوع در پاییز ارتباطی ندارد، چون وقتی تعداد افراد ناقل بیشتر میشود، بیماری مثل مهرههای دومینو ادامه پیدا میکند و تعداد افراد بیشتری درگیر خواهند شد».
وی تصریح کرد: «ما ابتلای مجدد هم خیلی زیاد داشتیم، حتی سومین ابتلای مجدد را در بین کادر درمان دیدیم، بنابراین اینکه افراد فکر میکنند، یک بار به این ویروس مبتلا شدند و دیگر خطر رفع شده کاملا اشتباه است و حتما این زنجیرۀ ناقل بودن تا ماههای پاییز به همراه فصل سرما و بیماریهای آنفلوانزا ادامه پیدا خواهد کرد و اوضاع بدتری را در پیش خواهیم داشت».
وی افزود: «همه چیز فقط به امکانات بیمارستان مربوط نمیشود، اگر حتی ماسک، دستکش و لباسهای مجهز را تامین کنیم، با فرسایش روحی پرسنل چه کنیم؟ با تحمل این لباسهایی که به تن دارند و همچنین تحمل این شرایط پر استرس و اضطرابی که به همراه دارند چه میتوان کرد؟ همه پرسنل خانواده و فرزند و پدر و مادرانی دارند و این استرس را دارند که در معاشرت با خانواده امکان دارد، اعضای خانواده و یا کودکانشان به ویروس مبتلا شوند، بنابراین مجبورند از آنها دوری کنند».
۴۱۵ نفر در بیمارستان های البرز بستری هستند
دکتر محمد فتحی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی البرز، روز دوشنبه گفت: « در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد ۳۸۱ بیمار کرونایی سرپایی به مراکز درمانی و بهداشتی استان با علائم مشکوک مراجعه کردهاند که ۵۶ مورد در بیمارستانهای استان بستری شده اند و مجموع کل موارد بستری شامل ( قطعی، محتمل و مشکوک ) از ابتدای شیوع کرونا تا به امروز در استان البرز ۱۵ هزار و ۳۱۱ نفر بوده است».
وی افزود: «در حال حاضر، تعداد ۴۱۵ بیمار کرونایی در مراکز درمانی بستری هستند و در ۲۴ ساعت گذشته چهار بیمار مبتلا به کرونا، جان خود را از دست دادهاند و مجموع جان باختگان این بیماری در استان به ۹۴۲ نفر رسیده است» .
او با اشاره به اینکه تعداد ۱۰۰ بیمار بستری شده جوان و پایینتر از سن ۵۰ سال هستند تصریح کرد: «تعداد بیماران بستری شده بد حال در ۲۴ ساعته گذشته به ۱۰۳ نفر رسید».
نزدیک به ٧۰۰ نفر در هرمزگان به دلیل ابتلا به کرونا جان باخته اند
دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، روز دوشنبه گفت: «در ۲۴ساعت گذشته، ۵ بیمار کرونایی دیگر در هرمزگان جان باختند و شمار فوتیها به ۶۹۶ نفر افزایش یافته است».
وی افزود: «اکنون ۲۳۷ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری اند که از این شمار، ۵۴ نفر در بخش مراقبتهای ویژه (آی. سی. یو) بستری هستند و حال ۱۸ نفر از آنها وخیم است».
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از مردم خواست در صورت بروز هرگونه علائم نظیر تب، سرفه، گلودرد، بدن درد و خستگی مفرط حتماً به مراکز درمانی مراجعه کنند.
۲۸۶ نفر در بیمارستان های قزوین بستری شده اند
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: «در ۲۴ ساعت گذشته، ۲۴ مورد جدید ابتلا به کرونا داشتیم که در بیمارستانهای استان بستری شدند و تعداد بیماران مبتلا به کرونا که در بیمارستانهای استان بستری هستند به ۲۸۶ نفر رسیده است که که از این تعداد، ۵۹ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه تحت نظر هستند».
وی افزود: «متأسفانه در مدت مذکور، ۵ نفر به علت علائم قطعی کرونا جان خود را از دست داده اند و در حال حاضر قزوین و تاکستان در وضعیت قرمز، بوئین زهرا در وضعیت نارنجی و هشدار و البرز، آوج و آبیک در وضعیت زرد قرار دارند».
وضعیت هشدار کرونا در چهارمحال و بختیاری
سخنگوی وزارت بهداشت، در تشریح وضعیت بیماری در استان چهارمحال و بختیاری گفت: «از اوایل خردادماه نمودار موارد ابتلا و بستری ناشی از ویروس کرونا مجدداً شیب صعودی به خود گرفته و به شکل نگران کننده ای در حال امتداد است».
وی افزود: «در حال حاضر موارد ابتلا و بستری در این استان، به بیشترین میزان خود از زمان شیوع بیماری رسیده است و شهرستان هایی از جمله بروجن، سامان، شهرکرد و لردگان در وضعیت قرمز و شهرستان فارسان در وضعیت هشدار قرار دارند».
بازگشایی مدارس تهران، کاملاً غیرحضوری خواهد بود
سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران اعلام کرد که بازگشایی مدارس پایتخت از پانزدهم شهریورماه به علت وضعیت قرمز تهران به لحاظ کرونا، کاملاً غیرحضوری خواهد بود.
او همچنین درباره حضور کلاس اولی ها در مدرسه گفت: «از آنجا که برقراری ارتباط عاطفی و شناخت معلم از دانش آموز بسیار مهم است، اعلام کردیم بچه های کلاس اول و دومی با هماهنگی مدرسه در دوهفته اول، چندساعتی را با رعایت پروتکل های بهداشتی در مدرسه حضور پیدا کنند».
به جز مناطق قرمز، دانش آموزان از ۱۵ شهریور به مدرسه می روند؛ گروه بندی دانش آموزان در مدارس پر تراکم
محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش، روز دوشنبه ۱۰ شهریور در نشستی با اصحاب رسانه، در خصوص وضعیت بازگشایی مدارس، با تأکید بر آموزش حضوری و روش های تلفیقی، گفت: «ارتباط چهره به چهره معلمان به ویژه در دوره ابتدایی ارجحیت دارد و جایگزینی ندارد». وی افزود: «در نقاطی که دسترسی اینترنت وجود ندارد، تلویزیون می تواند آموزش های لازم را در اختیار دانش آموزان قرار دهد و از ۱۵ شهریور برنامه های آموزشی تلویزیونی شروع می شود».
وی با اشاره به تلفیق آموزش حضوری و مجازی، گفت: «اگر مساحت کلاس و مدرسه به گونه ای باشد که فاصله گذاری اجتماعی رعایت نشود، باید برای آموزش حضوری گروه بندی کنیم که برخی روزهای فرد و برخی روزهای زوج به مدرسه بیایند؛ همچنین دروسی که باید الزاماً حضوری آموزش داده شود مشخص شده و آنها که تمرین و تکرار است به بخش غیرحضوری منتقل می شود».
وی افزود: « روز شنبه روز آغاز سال تحصیلی است و قرار است که همه مدارس به صورت حضوری دایر باشند مگر منطقه ای که از سوی ستاد ملی کرونا اعلام شود که قرمز است و مدارس اجازه بازگشایی ندارند. حتی اگر منطقه ای زرد باشد کلاس ها برگزار می شود ولی با تعداد محدودتر دانش آموزان که این موضوع تا قبل از روز شنبه از سوی مدارس به خانواده ها اطلاع رسانی می شود».
۹۰ درصد آموزش در دانشگاه الزهرا به صورت مجازی برگزار خواهد شد
مهناز ملانظری رئیس دانشگاه الزهرا، روز دوشنبه گفت: «بر اساس برنامه ریزی ها، ٩۰ درصد کلاس ها در ترم آینده مجازی خواهد بود زیرا با توجه به وضعیت فعلی، هنوز هم شرایط برای برگزاری کلاس حضوری مهیا نیست و حدود ۱۰ درصد هم شامل کلاسهای حضوری برای دانشجویانی میشود که حتما باید در ترم آینده درس خود را تمام کنند».
وی در خصوص آمار دانشجویان و اساتید مبتلا به کرونا گفت: «به جز یک مورد فوتی، مورد دیگری نداشتیم؛ یکی از اعضای هیئت علمی دانشکده فیزیک و شیمی به علت ابتلا به کرونا، جان خود را از دست داد».