حوادث و رویدادهای اخیر خاورمیانه از قبیل به قدرت رسیدن مصطفی الکاظمی در عراق، برخی انفجارهای مشکوک در ایران از جمله انفجار در سایت هسته ای نطنز، انفجار بیروت، سقوط دولت لبنان و به طبع آن فشار به حزب الله، استعفای برایان هوک مسئول مسائل ایران در دولت ترامپ و موارد ریز و درشتی از این قبیل نشانگر آن است که دونالد ترامپ سیاست خود مبنی بر تحریم همه جانبه ایران را شکست خورده می داند و درصدد است تا قبل از انتخابات آمریکا در آبان ماه، به هر نحوی که شده ایران را پای میز مذاکره بکشاند و یا اینکه با ماجراجویی های جدید ایران را وارد مناقشه ای منطقه ای و جنگی تمام عیار نماید. در واقع هرچه در نظرسنجی های انتخاباتی احتمال شکست ترامپ بیشتر باشد، این تهدیدها و فشارها از سوی آمریکا و متحدان منطقه ایش رنگ و بوی جدی تری به خود خواهد گرفت.
در سوی دیگر دموکرات های آمریکا قرار دارند که به نظر می رسد به صورت غیرمستقیم از ایران می خواهند که در مقابل ماجراجویی های ریز و درشت، دولت ترامپ و اسرائیل سعه صدر بیشتری به خرج داده و در عوض اطمینان داده اند(حتی در برنامه کتبی و مدون خود نیز به آن اشاره نموده اند) که در صورت پیروزی در انتخابات بی هیچ قید و شرطی به برجام برگشته و از تلاش برای براندازی حکومت در ایران صرف نظر خواهند کرد.
با این شرایط به نظر در سه ماه آینده خاورمیانه آبستن حوادث گوناگونی خواهد بود. در یک سوی این حوادث خبر [البته تکذیب شده از سوی ایران] مبنی بر تلاش چند کشور اروپایی مبنی بر مذاکره میان ایران و آمریکا و رفع برخی تحریم ها را باید دنبال کرد و در سوی دیگر منتظر تکرار احتمالی حوادثی شبیه انفجار بیروت در برخی نقاط دیگر خاورمیانه بود.
واکنش آرام سید حسن نصرالله به انفجار بیروت و سفر مکرون به لبنان و در سوی دیگر عدم واکنش سریع ایران به حادثه نطنز نشانگر آن است که ایران و نیروهای تحت حمایتش تا کنون سعی کرده اند که حوادث و ماجراجویی های طرف آمریکایی، اسرائیلی و عربستانی را مدیریت نموده و از نزدیک شدن به جنگ علنی و رودرو پرهیز نمایند. اما اینکه در هفته ها و چند ماه آتی چه اتفاقاتی رخ خواهد داد مسئله ای است که هنوز چندان مشخص نیست..
@kharmagaas