هاشمی رقسنحانی در سخنانی که در روزنامه آرمان انتشار یافته است به موارد متعددی اشاره کرده است. وی غیر مستقیم به وضعیت اقتصادی دوران احمدی نژاد پرداخت و گفت:” بعد از آن درآمدهای هنگفت نفتی که متأسفانه استفادههای درستی از آن نکردیم، الان در یکی از سختترین شرایط قرار گرفتیم که اگر نقدینگی مزاحم کشور را درست مدیریت کنیم، میتوانیم به رونق اشتغال و به تبع آن رونق اقتصاد امیدوار باشیم. وی تولید را اصلی مهم در زندگی انسانها دانست و ادامه داد: عقل مدیریتی برای اداره کشوری با گستره ایران، ایجاب میکند که علاوه بر ایجاد تعادل در تولید و مصرف، برای روز مبادا نیز ذخیره کنیم.”
اینکه میهن ما در دوران احمدی نژاد با توجه به درآمدهای بالای نفتی و سیاست های ضد ملی به قهقرا رفت را همگان متفق القولند اما نباید فراموش کرد که در دوران 8 ساله ریاست جمهوری رفسنجانی چه از نظر سیاسی و چه از نظر اقتصادی، ما شاهد یکی دیگر از سیاه ترین دوران های تاریخ میهنمان بودیم. در زمینه سیاسی، فشار، کشتار و ترور مخالفان و دگر اندیشان وجود داشت و در عرصه اقتصادی تورم به بالاترین حد خود رسید و بدهی خارجی بین 30 تا 50 میلیارد دلار برآورد شد. به دلیل همین نارضایتی گسترده بود که رفسنجانی در جریان انتخابات مجلس ششم سیلی محکمی از مردم خورد.
رفسنجانی درادامه با اظهارات غیر واقعی به ترسیم چهره ای مطلوب از دوران موسوم به سازندگی پرداخت و گفت:” با اتخاذ سیاست سازندگی، کشور را به کارگاهی برای ساختن و آبادانی تبدیل کرده بودیم و دشمنان دیروز جنگ را برای اجرای طرحهای پیشرفته و مهم به خدمت گرفته بودیم و الان نیز به خاطر تدبیری که از دولت سراغ دارم، ناامید نیستم.”
هاشمی رفسنجانی با اتخاذ سیاست های اقتصادی مبتنی بر بازار آزاد و یا تعدیل اقتصادی، نیروی کار و تولید را با مشکلات عدیده مواجه ساخت. دوران موسوم به سازندگی دستاوردهای ملموس برای رشد اقتصادی و مردم محروم جامعه به همراه نداشت و این وضعیت تا آنجایی پیش رفت که به دلیل ترس از شورش های بیشتر مردم محروم، اجرای سیاست های نولیبرالی کند شد.
رفسنجانی در سخنان خویش از جمله به انتخابات پیش رو پرداخت که نظر وی در رابطه با رد صلاحیت ها، قابل تامل است. وی در این ارتباط گفت:”نباید بگذاریم فضایی که میتواند یک انتخابات پرشور را برگزار نماید، فضای درگیری و دشمنی شود. …شاید بعضیها رد صلاحیت شوند که اگر ثبتنامها و پیگیری قانونی، برای رضای خداوند و انجام وظیفه بوده، نباید ناراحت شوند، بلکه باید با حفظ هوشیاری و منطق، نظر نهایی را به خدا و مردم بسپارند که البته تاریخ مخصوصا در سالهای اخیر ثابت کرده که خداوند هیچ وقت نمیگذارد، حق مظلوم پایمال شود.”
هاشمی رفسنجانی با اینکه در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال 92 رد صلاحیت شد اما پس از انتخاب حسن روحانی، انتخابات مزبور را از دمکراتیک ترین انتخابات جهان تلقی کرد. با توجه به پیشینه شورای نگهبان و سخت گیری نسبت به ورود کاندیداهایی که نسبت به التزام آنها به رژیم اسلامی شک و شبه ای وجود داشته داشته باشد، انتظار می رود که تایید صلاحیت در برگیرنده افرادی باشد که حائز شرایط مطلوب شورای نگهبان برای ورود به مجلس باشند. سخنان رفسنجانی از یک طرف تایید این نظر است که رد صلاحیت ها توسط شورای نگهبان همچون موارد پیشین دامن تعداد زیادی را خواهد گرفت و از طرف دیگر این پیام را دربردارد که در هر صورت قرار نیست از طرف نیروهایی که نزدیک به وی یا جناح اعتدال هستند، چالشی را متوجه حاکمیت اسلامی کنند. قرار است این موضوع را به، “خدا و مردم” بسپارند.