محمدجواد ظریف به همراه علی اکبر صالحی در آخرین مرحله پیش از اجرای برجام توسط ایران و ۱+۵ در صدر هیاتی، وارد وین شد.
امروز شنبه قرار است آژانس بین المللی انرژی اتمی گزارشی از پایبندی ایران به توافق جامع هستهای بین ایران و ۱+۵ ارائه کند.
در صورت ارائه این گزارش و تایید انجام تعهدات ایران در برجام، بیانیه اعلام روز اجرای برجام توسط ظریف و موگرینی در مقر اروپایی سازمان ملل در وین قرائت خواهد شد.
یکی از مواردی که از مدت ها پیش با حساسیت روی آن بحث صورت گرفته است مربوط به آینده اقتصادی ایران می باشد. هم دولت روحانی و هم حامیان این دولت نسبت به روندهای پیش رو ابراز خوش بینی کرده اند. خبرگزاری مهر در گزارشی در همین ارتباط با تنی چند از دست اندرکاران اقتصادی گفت و گو کرده است که در آن نظرات محتاط آمیزی بیان شده است.
خبرگزاری مهر در این باره آورده است:”امروز یا فردا شاید روزی متفاوت برای اقتصاد ایران باشد؛ بعد از سالها تحریم، قرار است اقتصاد اندکی هوای تازه تنفس کند. در این میان، فعالان اقتصادی این روزها امیدوار اما نگران بسر میبرند.
این روزها هوای اقتصاد ایران، آلودهتر از روزهای ابری و غبارآلوده کلانشهرها است. اقتصادی که امسال آن قرار بود با رونق سپری شود و امیدهایش به کلیدی بود که شاید قفلهای زنجیره شده به پایش را بگشاید، روزهای سختی را سپری میکند”.
مهر در ادامه در اشاره به نظرات اقتصاد دانان ، آورده است:”پیش از این، بسیاری از اقتصاددانان و فعالان اقتصادی گفته بودند که با برداشته شدن تحریمها، تنها ۳۰ درصد از مشکلات اقتصاد ایران حل خواهد شد و کلید گشایش ۷۰ درصد مابقی به دست سیاستگذاران و برنامهریزانی است که کلیددار قوه مجریه شدهاند. آنها هستند که باید این بار حماسه بیافرینند و تنها سرخوش از برداشته شدن تحریمها نباشند. مشکل اقتصاد ایران آنقدر ریشهای است که شاید عزمی جهادی را میخواهد تا ریشهاش را از جا بکند.”
مهر، در رابطه با خوش بینی مسئولان و نظرات متفاوت اقتصاد دانان، ادامه می دهد:”هر چقدر که مسئولان دولتی، با ذوقزدگی و خوشحالی از آثار لغو تحریمها در اقتصاد ایران میگویند، این فعالان اقتصادی هستند که معتقدند آثار کوتاه مدت برداشته شدن تحریمها تنها معطوف به آثار هیجانی و روانی خواهد بود. در این میان آنها تلاش میکنند که واقع بینانه با موضوع لغو تحریمها و به صدا درآمدن آن برخورد کنند و بگویند که مشکلات ساختاری اقتصاد ایران، با برداشته شدن تحریمها از بین نمیرود و باید طرحی نو در اقتصاد ایران انداخته شود. آنها تنها به این جمله بسنده میکنند که اگر دولت باز هم بخواهد با روند قبلی و بدون برنامه، اقتصاد پس از تحریم را هم همچون سالهای گذشته مدیریت کند، ایران در خوشبینانه ترین حالت به اقتصاد ده سال قبل برمیگردد و خبری از شکوفایی و رونق نخواهد بود.”
روحانی چند روز پیش در سخنانی وعده داد که سال آینده ایران شاهد رونق و رشد اقتصادی خواهد بود. ماه های آینده نشان خواهد داد تا چه حد این پیش بینی ها بر اساس واقعیات اقتصادی بیان شده است.