دور تازه اعتراض کارگران نیشکر هفتتپه برای ششمین روز پیاپی ادامه یافت. گروهی از کارگران مقابل ساختمان فرمانداری شوش تجمع کردند و گروهی نیز مانند روزهای قبل در داخل مجتمع کشت و صنعت. خواسته آنان خلع ید از مالکان متهم به اختلاس است، پرداخت مطالبات مزدی معوق و بازگشت به کار کارگران اخراج شده.
پس از پنج روز اعتصاب و تجمع مقابل ساختمان مدیریت، شنبه ۳۱ خرداد گروهی از کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفتتپه مقابل فرمانداری شوش تجمع کردند. همزمان گروه دیگری از کارگران همانند روزهای قبل در داخل کارخانه و مقابل ساختمان مدیریت به اعتراض و اعتصاب ادامه دادند.
در یک ویدئو کوتاه از کارگران معترض که در شبکههای اجتماعی منتشر شده، کارگران خیابان مقابل فرمانداری شوش را مسدود کردهاند.
در یک ویدئو دیگر یک کارگر میگوید:
«سه ماه است حقوق نگرفتهایم. زن و بچهمان گرسنهشان است. دردمان را باید به کی بگویم. قسطهایمان عقب مانده، نان زن و بچهمان را نداریم. فرماندار میگوید تا شش ماه دیگر هیچ خبری نیست».
خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) به نقل از یکی از کارگران که نامش فاش نشد، «بی اعتنایی کارفرما به مطالبات صنفی» کارگران را علت انتقال اعتراض از داخل مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفتتپه به مقابل ساختمان فرمانداری عنوان کرد.
همزمان با ایلنا خبرگزاری «دانشجو» که به تشکلهای دانشجویی موسوم به «عدالتخواه» نزدیک است، به نقل از یک کارگر که نام او نیز فاش نشد، تجمع مقابل فرمانداری را به «برخی عوامل کارفرما» نسبت داد.
کانال تلگرامی «هفتتپه» اما تنها از حضور رضا رخشان، عضو اخراج شده سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفتتپه در تجمع خبر داد و نوشت: او «وارد صحنه شده و میخواهد خودش را جزوی از اعتراض و صفوف کارگری جا بزند.»
این کانال تلگرامی اما چند ساعت بعد به نقل از یکی از کارگران تجمع مقابل فرمانداری را اشتباه خواند و نوشت: «نوکران رستمی و اسدبیگی(…..) تجمع جلوی فرمانداری را تشویق کردند و حتی کارفرما وسیله نقلیه گذاشت که تعدادی جلوی فرمانداری بروند. چرا؟ اولا دو دستگی ایجاد کنند. امروز تعدادی درون شرکت و تعدادی جلوی فرمانداری بودند. برای چی جلوی فرمانداری؟ که شرکت تعطیل شود و آبیاری نشود و کارها انجام نشود. بعد بروند فرمانداری بگویند شرکت تعطیل است و وضعیت خراب است و ما فقط حقوق میخواهیم. آنها در فرمانداری فقط از حقوق معوقه حرف زدهاند در حالی که خواسته اصلی ما لغو خصوصی سازی است و حبس ابد برای هر دو اختلاسگر.»
کارگران که از آغاز سال جاری دستمزد دریافت نکردهاند و حق بیمهشان واریز نشده است، علاوه بر مطالبه معوقات مزدی خواستار خلع ید از مالکان این شرکت نیز هستند.
در حالی که خبرگزاریهای حکومتی تلاش میکنند مطالبات کارگران را تنها به معوقات مزدی تقلیل بدهند، کارگران اما در اعتراضات پیشین و دور تازه که از ۲۶ خرداد آغاز شد، خواستار خلع ید از اسدبیگی و رستمی و همینطور پایان دادن به مالکیت بخش خصوصی در این شرکت هستند.
امید اسدبیگی و مهرداد رستمی دو مالک این شرکت در یک پرونده ۱۸ جلدی به اختلاس ارزی متهم هستند. تا به حال ۹ جلسه از دادگاه رسیدگی به اتهامات این دو و ۱۶ تن دیگر از متهمان این پرونده برگزار شده است. رستمی با لباس زندان در دادگاه حاضر میشود، اسدبیگی اما به گفته سرپرست نیشکر هفتتپه «به قید وثیقه آزاد است.»
یوسف بهمنی، از کارگران نیشکر هفتتپه هفته گذشته در گفتوگو با روزنامه «شرق» واگذاری سهام شرکت به کارگران را خواست کارگران دانسته و گفته بود: «پیشنهاد ما این است که شرکت هفتتپه به شکل تعاونی اداره و سهام این شرکت به کارگران واگذار شود. هیچکس بهاندازه خود کارگران هفتتپه دلسوز و متعهد به تولید و سرپاماندن هفتتپه نیست، چون ما با این شرکت زندگی کردهایم و روزی گذراندهایم.»
اسماعیل بخشی، کارگر اخراج شده نیشکر هفتتپه نیز دو سال قبل در جریان اعتراضات کارگران واگذاری کارخانه به کارگران و اداره شورایی آن را مطالبه کارگران عنوان کرده بود.
کارگران معترض در دور تازه اعتراضات خود خواستار بازگشت به کار اسماعیل بخشی، محمد خنیفر، سالار بیژنی و ایمان خضری نیز هستند. بخشی و خنیفر دو نماینده کارگران بودند که در جریان اعتراضات سالهای گذشته دستگیر و محاکمه شدند.
براساس اعلام سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفتتپه در جریان اعتراضات کارگران بیش از ۱۰۰ کارگر این شرکت احضار، بازجویی و بازداشت شدند.
منبع: رادیو زمانه