هزاران نفر بعد از ظهر روز شنبه ۱۳ ژوئن به خیابانهای پاریس آمدند و خواهان پایان خشونت و تبعیض علیه سیاهان و دیگر اقلیتهای قومی و نژادی پلیس شدند. این تظاهرات در حالی برگزار شد که پلیس دستور تعطیلی رستورانها و فروشگاههای پایتخت فرانسه را صادر کرده بود.
این تظاهرات هرچند به بهانه اعتراض به کشته شدن «آدام ترائوره» شهروند سیاهپوست فرانسوی که در سال ۲۰۱۶ از سوی نیروهای پلیس فرانسه به قتل رسید، سازماندهی شد، اما شدت گرفتن اعتراضات در خصوص کشته شدن جورج فلوید در آمریکا در شکلگیری این اعتراضات در اروپا نقش پررنگی داشته است.
معترضان فرانسوی با سردادن شعارهایی چون «جان سیاهپوستان ارزش دارد» و همچنین «رنگ پوست سیاه جرم نیست» اعتراض خود را نسبت به برخوردهای نیروهای پلیس با شهروندان سیاه ابراز داشتند. افزایش تجمعات مردمی موجب شد تا نیروهای پلیس برای متفرق کردن معترضان به خشونت متوسل شود. به گزارش خبرگزاری فرانسه، ماموران پلیس برای متفرق کردن تظاهرکنندگان از گاز اشک آور استفاده کردند.
این تجمع درحالی برگزار شد که برگزاری تجمعات بیش از ۱۰ نفر در فرانسه برای جلوگیری از شیوع کرونا همچنان ممنوع است.
تظاهرات در لندن
تظاهراتی هم برای همراهی با سیاه پوستان و همچنین مخالفت با تبعیض نژادی در لندن، پایتخت بریتانیا برگزار شد. در این تظاهرات مخالفان نژادپرستی در میدان ترافلگار لندن تجمع کردند و شعارهایی چون «جان سیاهپوستان ارزش دارد»، «سیاهی پوست جرم نیست» و همچنین «بریتانیا بیگناه نیست» سر دادند.
این اعتراضات البته نسبت به آنچه در پاریس رخ داد تندتر بود. چرا که در دسته مقابل گروههای نژادپرست و ضد مهاجر هم به خیابان آمده بودند تا با سر دادن شعارهای دست راستی، مخالفت خود را با حضور مهاجران ابراز کنند. در این اعتراضات طرفداران گروههای دست راستی حتی در مواردی به سوی نیروهای پلیس بطریهای آبجو پرتاب کردند و اوضاع را تنشآلود نمودند.
فاصله کم میان دو گروه کار را برای نیروهای پلیس ضد شورش دشوار کرده بود. در حالیکه هواداران گروههای ضد فاشیست در میدان ترافلگار لندن در حال تظاهرات و شعار دادن علیه نژادپرستی بودند، هواداران گروههای راست افراطی در میدان پارلمان در فاصلهای اندک با گروه مقابل با حمل پرچم انگلستان، شعارهای نژادپرستانهای علیه مهاجران سر دادند.
پریتی بتل، وزیر کشور بریتانیا با ابراز نارضایتی از رفتار گروههای دست راستی، آنرا اقداماتی غیرقابل قبول توصیف کرد.
در همین حال و در شرایطی که گروههای ضد نژادپرست وینستون چرچیل، نخست وزیر افسانهای بریتانیا را به مهاجر ستیزی متهم میکنند، طرفداران گروههای دستراستی او را به عنوان قهرمان خود معرفی مینمایند. همین تنشها سبب شده تا شهرداری لندن اعلام کند تا اطلاع ثانوی با قرار دادن پوششهایی روی مجسمههای شخصیتهایی چون وینستون چرچیل، مهاتما گاندی و همچنین نلسون ماندلا از آنها حفاظت خواهد شد.
یورونیوز