آری سیری ناپذیری سرمایهداری، کشتار همنوع را از راه جنگ و فقر، روا میدارد، استعمار و استثمار، تا مرحلهی امپریالیسم، اینک افسار گسیخته، جهان را به پرتگاه خطر کشیده است.
حدیث جهان قصّهیی روشن است
سحر تا چه زاید شب آبستن است
جهان در قرن بیستم، در پرتو علم و صنعت چنان جهشی کرده، که در ربع نخست قرن بیستم، بیشتر از همهی تاریخ، پیشرفته است.
با گسترش راهها و زمینهها و وسائل ارتباطی فواصل از میان رفته، وچهار سوی جهان، به هم پیوسته است، چنانکه امروز کره زمین،”دهکدهی کوچک” نامیده میشود. این امر در ظاهر، باید انتقال دانش و تکنولوژی و روابط عاطفی و همیاری و دوستی را سبب شود، امّا چنین نشد، بلکه پیشرفت تکنولوژی، با اختراع سلاح، سبب کشتار و ویرانی و دشمنی شد، دو جنگ هولناک جهانی، و انفجار دو بمب اتمی در جنگ دوم و مرگ دهها میلیون بشر.
از سوی دیگر بشری که به درازای تاریخ، هم آغوش طبیعت و برخوردار از سفرهی گستردهی آن بود، امروز دشمن طبیعت و نابود کنندهی زیست بوم گشته است. انسان گهوارهی خویش را میشکند؛ سبب چیست؟ افزون طلبی انسان و زیاده خواهی سرمایه داری، و جنون ثروت و قدرت!
آری سیری ناپذیری سرمایهداری، کشتار همنوع را از راه جنگ و فقر، روا میدارد، استعمار و استثمار، تا مرحلهی امپریالیسم، اینک افسار گسیخته، جهان را به پرتگاه خطر کشیده است.
اندیشمندان و بشر دوستان بر این باور، و در این اندیشه بودند، که پیشرفت دانش، از جهت عاطفی و احساس همبستگی و همدردی، انسانها را به هم نزدیک کند تا بیدانشی و فقر با تبادل دانش و تقسیم ثروت، از میان رود. امّا بدبختانه، چنین نشد، بلکه دشمنی و فاصلهی میان غنی و فقیر بیشتر شده، بهشت زمین، جهنّم و گورستان آرمانها و آرزوهای بشر گشته است.
هم اینک سرتاسر زمین، زخمی و بیمار است، و مردم به ویژه قشرهای فقیر و متوسط نگران امروز و فردایشان.
در این میان سرمایه داران، و رؤسا و مسؤولان بالا، بیخبر و بی باک از آنچه بر سرزمین و ساکنان آن میآید، دارند جهان را به سوی فجایع بدتر، و آیندهیی تاریک میبرند.
رئیس جمهور امروز آمریکا برای تبلیغات انتخابات، در واقع برای فریفتن مردم و یافتن رأی و نوید به کارگران بیکار، آنها را با بیل و کلنگ به جان منابع زغال سنگ زیباترین ایالات یعنی “آریزونا” میبرد و بی اعتناء به یادآوری آگاهان زیست بوم و دلسوزان، زمین آنجا را زخمی میکند. همین عامل تهدید کرهی زمین گشته است، جنگل بزرگ “برازیل” در آمریکای جنوبی که “ریههای” جهان نام دارد، در خطر نابودی است. آتش به جان جنگلهای استرالیا افتاده است. بخش وسیعی از یکی از فقیرترین کشورهای جهان یعنی “بنگلادش” زیر آب اقیانوس هند رفته است. و امّا قارّهی بزرگ و سرسبز آفریقا با داشتن زیباترین مناظر و منابع طبیعی و بیشترین منابع نفت و طلا و الماس و گونهگونترین حیوانات وحشی، جنگلهای بسیار و دو رودخانه از رودخانه های بزرگ زمین یعنی “نیل و کنگو” با چپاول سفیدپوستان اروپایی و به ویژه انگلیسیها از دو قرن پیش مبدّل به خاک و برهوت شده تا آنجا که بیشتر مردمش دچار بیماری و فقر گشتهاند و دسته دسته از آن قارّه کوچ میکنند.
:small_red_triangle:در جهان سوم یعنی آسیا و آفریقا و آمریکای لاتین جابجا و زمان به زمان، جنگ و برادرکشی است. این جنگها با زمینهسازی و اسلحه، و سرانجام، برای سود بردن و تأمین مصالح و منافع سرمایهداران و جهان سرمایهداری است.
مردم خواستار خاتمه دادن به جنگ و تعطیل کارخانههای اسلحه سازی و ایجاد زمینهی صلح جهانیاند، جهان خسته از جنگ، و جویای صلح شده است!؟