عفو بین الملل در گزارش سالانه خود از بازداشت «دستکم ۲۴۰ تن از مدافعان حقوق بشر، از جمله وکلا، فعالان حقوق کارگران، فعالان محیط زیست، حقوق اقلیتها، حقوق زنان و کنشگران فعال در زمینهی لغو مجازات اعدام و اعدامهای دههی ۶۰ سخن گفته و ادامه «پنهانکاری مقامات و مسئولان در مورد سرنوشت و محل دفن هزاران مخالف و دگراندیش سیاسی که در جریان اعدامهای فراقضایی مخفیانه در مرداد تا شهریور ۶۷، قهرا ناپدید شدند»، اشاره کرده و «ناپدیدسازی قهری» را «مصداق جنایت علیه بشریت» نامیده است…
گزارش تازه عفو بینالملل سال ۲۰۱۹ را سال سرکوب شدید حق آزادی بیان، تشکل و آزادی تجمع در ایران توصیف کرده است. سرکوب اعتراضات آبان، صدها کشته و هزاران بازداشت خودسرانه از مواردی است که در این گزارش آمده است.
عفو بینالملل در گزارش سالانهی خود در رابطه با آزادی بیان، آزادی تشکل و آزادی تجمع به سرکوب اعتراضات آبانماه توسط نیروهای امنیتی اشاره میکند که در جریان آن “بنا به منابع موثق، بیش از ۳۰۰ نفر، از جمله تعدادی کودک کشته شدند”. “بازداشتهای خودسرانهی هزاران تن از معترضان در آبانماه”، “ناپدید شدن” برخی و “رفتارهای بیرحمانه و غیرانسانی یا ترذیلی و شکنجه” از جمله مواردی است که عفو بینالملل در گزارش تازهی خود در رابطه با حوادث آبانماه به آن اشاره کرده است.
در این گزارش از بازداشت “دستکم ۲۴۰ تن از مدافعان حقوق بشر، از جمله وکلا، فعالان حقوق کارگران، فعالان محیط زیست، حقوق اقلیتها، حقوق زنان و کنشگران فعال در زمینهی لغو مجازات اعدام و همچنین اعدامهای دههی ۶۰” سخن به میان است.
عفو بینالملل با انتقاد از “قطعی اینرنت در جریان اعتراضات آبانماه” و “سانسور انواع رسانهها”، آنرا “تلاش مسئولان در جهت ممانعت از همرسانی تصاویر و ویدئوهای ثبتشده توسط مردم از خشونتورزی مرگبار نیروهای امنیتی” دانسته است.
“ادامهی سرکوب وکلای حقوق بشری” به دلیل “فعالیتهای مسالمتآمیز آنها از جمله دفاع از کسانی که با اتهامات واهی در رابطه با اقدام علیه امنیت ملی” روبرو هستند، از دیگر موارد ذکر شده در گزارش سالانهی عفو بینالملل است. در این گزارش به محکومیت ۳۳ سال و شش ماه حبس نسرین ستوده و ۲۹ ماه و سه ماه حبس امیرسالار داوودی اشاره شده است.