تظاهرات روز جمعه از زمان سالهای واپسین حکومت دیکتاتور سابق این کشور، آگوستو پینوشه، بیسابقه توصیف شده است.
سباستین پینیهرا، رئیس جمهور شیلی، در واکنش به اعتراضات روز جمعه گفته است پیام مردم را شنیده است.
وی در حساب شخصی خود در توییتر نوشت: «راهپیمایی مسالمت آمیز، سرزنده و عظیم امروز توسط مردم شیلی که کشوری عادلانه تر و حامی را طلب میکردند، راههای بزرگی از آینده و امید را گشود. همه ما پیام را شنیدیم. همه ما تغییر کردیم.»
اما در مورد خواست اصلی تظاهرکنندگان شیلیایی ، پینیهرا کاملاً ساکت بود ، زیرا او به هیچ وجه به استعفای خود اشاره ای نکرد.
وزیر کشور شیلی روز شنبه اذعان کرد که 20 نفر جان باخته اند. علاوه بر این ، براساس داده های موسسه ملی حقوق بشر 3162 نفر دستگیر شده اند که 343 نفر از آنها خردسال هستند. تا جمعه شب 997 شهروند زخمی شدند که 437 نفر از آنها توسط نیروهای امنیتی مورد اصابت گلوله قرار گرفته اند.
اعتراضها در شیلی پس از آن آغاز شد که دولت بهای بلیطهای مترو را از ۸۰۰ به ۸۳۰ پزو (معادل ۱.۰۴ یورو) افزایش داد. این دومین افزایش بهای بلیط در سال جاری میلادی محسوب میشد، پیش از این در ماه ژانویه نیز بلیطهای مترو ۲۰ پزو گرانتر شده بود.
در سانتیاگو که یکی از مدرنترین شهرهای آمریکای جنوبی محسوب میشود، مردم بطور گسترده از حمل و نقل عمومی استفاده میکنند. از زمان آغاز ناآرامیها، اعتراضات از سطح خواستههای اولیه فراتر رفته است و معترضان خواهان اصلاحات جدی اقتصادی و سیاسی شدهاند. عمده نیروهای شرکت کننده در تظاهرات مردمی تمامی این نابسامانیهای اقتصادی را ناشی از اجرای سیاستهای نئولیبرالی که پس از کودتای آمریکائی 1973 در 46 سال گذشته توسط فارغ التحصیلان مکتب شیکاگو به کمک دستگاه اداری نیکسون و کیسینجر اجرا شد میدانند. همزمان با ادامه تظاهرات در سانتیاگو و سرایت آن به دیگر شهرهای شیلی، دولت مستقر این کشور اقدام به وضع حکومت نظامی در پایتخت کرده است.