وضعیت او در دادگاه بیانگر آن بود که در زندان به شدت تحت فشار است
جولیان آسانژ ، بنیانگذار ویکی لیکس ، روز دوشنبه در اولین جلسه دادرسی دادگاه خود در لندن با شرائط جسمی بسیار تاسف بار حاضر شد تا جایی که نام و سن خود را در پاسخ به قاضی به یاد نمی آورد و با لکنت بیان کرد.
به گزارش يورونيوز، این اولین حضور عمومی بنیان گذار ویکی لیکس در جلسه دادگاه در لندن است. در جریان برگزاری این دادگاه مخالفان بازداشت و احتمال استرداد آسانژ به ایالات متحده در بیرون دادگاه وست مینستر دست به تظاهرات زدند.
آسانژ ، ۴۸ ساله ، که هفت سال در سفارت اکوادور اقامت داشت، قبل از آنکه در ماه آوریل در سفارت اکوادور و با همکاری دولت این کشور در لندن بازداشت شود، می دانست که هم چنان با ۱۸ فقره اتهام در ایالات متحده نیزروبرو است. یکی از آنها توطئه برای هک کردن «رایانه های دولتی و نقض قانون جاسوسی در آمریکا» است. تنها این اتهام می تواند جولیان آسانژ را با دهه ها زندان روبرو کند.
برخلاف آخرین تصاویر او پیش از بازداشت در ماه آوریل گذشته، آسانژ با ظاهری کاملا آراسته و مو و ریش اصلاح شده در دادگاه حاضرشد.اما شرائط روانی بسیار بدی داشت
او برای عنوان نام و تاریخ تولد خود در آغاز دادرسی مقدماتی در این پرونده ، چندین بار به لکنت افتاد و گفت چیزی بیاد نمی آورد.
هنگامی که قاضی در پایان جلسه از او پرسید که آیا می داند چه اتفاقی افتاده است و چرا بازداشت شده است، آسانژ پاسخ داد «نه دقیقا». همزمان بنیان گذار ویکی لیکس از شرایط موجود در زندان شکایت کرد و گفت که به دلیل شرائط بسیار بد نگهداری او قادر به «درست فکر کردن» نیست.
جولیان آسانژ «عدالت» دادگاه را زیر سوال برد و گفت در شرایط کنونی نمی تواند روی هیچ چیزی تحقیق کند و به هیچ یک از نوشته هایش دسترسی ندارد. یکی از بزرگترین افشاگران چند دهه اخیر ادعا کرد که شرایط بسیار بدی در زندان دارد.
سردبیر کنونی وبسایت ویکی لیکس که در بیرون دادگاه حاضربود اعلام کرد که شواهد و مستندات جدیدی مبنی بر جاسوسی دستگاه های امنیتی ایالات متحده، از جمله سازمان سیا، از وکلای جولیان آسانژ در ماه های اخیر وجود دارد. وی تاکید کرد که جولیان در شرایط ناعادلانه و شرم آوری نگهداری می شود.
جولیان آسانژ ۴۸ ساله یازدهم آوریل گذشته پس از همراهی سفارت اکوادور با پلیس لندن بازداشت شد. آسانژ برای بسیاری از روزنامه نگاران، فعالان حقوق بشر و اندیشمندان از جمله نوام چامسکی یک قهرمان و ناجی است. همزمان این شهروند استرالیایی، از نگاه دولت ها و حاکمان کشورهای درگیر در رسوایی ویکیلیکس، و به ویژه ایالات متحده، یک خائن وعنصری نامطلوب برای صلح و امنیت جهانی است. بی دلیل نیست که استرداد احتمالی آسانژ به آمریکا می تواند تبعات فراوانی برای دولت بریتانیا دست کم از سوی هواداران میلیونی بنیانگذار ویکی لیکس داشته باشد.