دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با وجود رد موافقتش با ارسال پیام سران گروه ۷ به ایران گفت که نمیتواند مانع گفتگوی سایرین با ایران شود.
رئیس جمهوری آمریکا روز یکشنبه و در حاشیه نشست سران هفت کشور صنعتی و ثروتمند جهان در مواجهه با سوال خبرنگاران در مورد توافق جمعی سران گروه ۷ برای ارسال پیامی مشترک به ایران گفت که من بحث و صحبتی در این مورد نداشتم.
آقای ترامپ افزود:« ما به اقدامات خود در مورد ایران ادامه میدهیم و برنامه خودمان را داریم ولی من نمیتوانم کسی را از گفتگو منع کنم، اگر کسی(ماکرون و آبه) چنین خواستی دارد میتواند با ابتکار فردی خود آن را عملی کند.»
در همین حال، امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در مصاحبه با تلویزیون السیای گفت که ما (سران گروه۷) در مورد ایران به این پیام مشترک رسیدیم که این کشور نباید به سلاح هستهای دست یابد و از هرگونه اقدام تنشزا در خاورمیانه اجتناب کند.»
آقای ماکرون افزود، تمامی اعضاء بر موضع اجتناب از درگیری تفاهم داشتند، آقای ترامپ هم به وضوح همین موضع را داشت چرا که جملگی رهبران جی۷ بر این باورند که تفرقه میان ما به تضعیف تک تک ما منجر میشود.
رئیس جمهوری فرانسه تاکید کرد که ما باید بر اساس پیام مشترک و مورد تفاهم ابتکار عمل در مورد ایران را با گشودن باب مذاکرات تازه با این کشور به دست بگیریم ولی این گونه نیست که من حامل پیام مشخص و رسمی سران گروه ۷ برای ایران باشم.
او همچنین گفت که سران گروه ۷ انتظار دارند که در قبال اعطای امتیازاتی به ایران، این کشور فورا به تعهدات هستهای پیشین خود در چارچوب برجام بازگردد.
آقای ماکرون محورهای این مذاکرات را موشکهای بالستیک و اقدامهای منطقهای ایران اعلام کرد.
پیشتر محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران نیز از مذاکرات مثبت خود با رئیس جمهوری فرانسه در آستانه نشست گروه ۷ خبرداده بود ولی محورهای مدنظر آقای ماکرون پیش از بارها از سوی علی خامنهای، رهبر ایران و سران سپاه پاسداران ایران غیرقابل مذاکره اعلام شدهاند.
سرنوشت برجام، امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز، جنگ سوریه و بحران یمن مسائلی هستند که ایران را به یکی از محورهای گفتگوهای سران گروه ۷ کشور صنعتی و ثروتمند جهان در جنوب غربی فرانسه بدل کرده، نشستی که از شنبه، ۲۴ ماه اوت آغاز شده و تا روز دوشنبه (فردا) در شهر بیاریتز واقع در جنوب غربی این کشور ادامه خواهد داشت.