وزارت دادگستری آمریکا با انتشار بیانیه ای کشتی ایرانی را به حمل غیر قانونی و قاچاق سوخت به سوریه متهم و تاکید کرده است که این اقدام «با هماهنگی سپاه پاسداران ایران صورت گرفته» که پیشتر از سوی آمریکا در فهرست سازمان های «تروریستی» جای گرفته بود.
به نظر می رسد با صدور حکم توقیف ابرنفتکش حامل نفت ایران از سوی آمریکا بحرانی که شش هفته پیش با توقیف «گریس ۱» آغاز شد تنها وارد مرحله جدیدی شده و پایان نیافته است. بریتانیا و دولت محلی جبل الطارق تاکنون به صدور حکم توقیف ابرنفتکش «گریس ۱» از سوی ایالات متحده واکنشی نشان نداده اند.
مشخص نیست که آیا واشنگتن از دولت جبل الطارق درخواست کرده است که حکم توقیف «گریس ۱» را اجرا کند یا خیر.
سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز جمعه ۲۵ مرداد در یک نشست خبری ضمن تکذیب هرگونه تضمین از سوی ایران در باره مقصد نفتکش گفته بود: «ایران برای آزادی نفتکش گریس-۱ هیچ تعهدی مبنی بر این که به سوریه نرود نداده است، زیرا از ساعات اولیه توقیف نفتکش اعلام کردیم که مقصد نفتکش سوریه نبوده و تا انتها هم بر سر همین حرف باقی مانده و تأکید کردیم که اگر هم مقصد نفتکش سوریه بود بازهم به کسی ربطی نداشت.»
این در حالیست که رئیس دولت محلی جبل الطارق روز جمعه در مصاحبهای تصریح کرد که که ایران روی سربرگ رسمی به جبل الطارق تعهد داده که محموله نفت خام کشتی خود را در سوریه تخلیه نخواهد کرد.
وزارت خارجه آمریکا پیش از این با انتشار بیانیه ای اعلام کرده بود که از دادن ویزا به کارکنان نفتکش گریس۱ و سایر کشتیهایی که با حمل نفت ایران به سپاه پاسداران کمک کنند، ممانعت به عمل خواهد آمد و تحریمهای واشنگتن بر ضد جمهوری اسلامی ایران را کمافی السابق و به شکل کامل ادامه خواهد یافت.