صدها معلم بازنشسته، شاغل و حق التدریسی روزهای یکشنبه و دوشنبه ۱۳ و ۱۴ مرداد در شهرهای در تهران، اهواز، کرمانشاه، تبریز، اصفهان برای پیگیری خواستهایشان در مقابل مراکز آموزش و پروش تجمع کردند. در تهران بیش از هزار نفر از معلمان حق التدریسی برای دومین روز در برابر ساختمان مرکزی وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند.
بنا بر خبرهایی که در شبکه های اجتماعی منتشر شده است معلمان شاغل و بازنشسته در اصفهان طی بیانیه ای ضمن تاکید بر مشترک بودن خواسته هایشان با معلمان در تمام استانها مطالبات خود را در ٦ بند اعلام کردند که در راس آن خواست آزادی فعالان صنفی فرهنگی و بسته شدن همه پرونده ها در این زمینه و لغو وثیقه های سنگین قرار دارد.
دیگر بندهای مطالباتی معلمان اصفهان عبارت هستند از: رفع موانع قانونی برای فعالیت رسمی و آزاد تشکلهای معلمان، توقف سیاست پولی سازی مدارس، اجرای تمام و کمال نظام رتبه بندی معلمان، ترمیم اساسی حقوق فرهنگیان و پرداخت تمام معوقات آنها اعم از اضافه کاری، مطالبات معلمان خرید خدمت، حق التدریسی، و همسان سازی حقوق بازنشستگان فرهنگی با شاغلان و ارتقای آن به بالاتر ازحد خط فقر هفت میلیونی.
در اصفهان برای جلوگیری از پیوستن والدین دانش آموزان به تجمع معلمان، ماموران امنیتی مداخله کردند.
درتبریز جمعی از معلمان شاغل و بازنشسته در اعتراض به پاسخ نگرفتن به مطالبات شان و مطابق فراخوان شورای هماهنگی تشکل های صنفی معلمان در مقابل اداره آموزش و پرورش تجمع کردند. آنها تراکت های اعتراضی در دست داشتند که روی آنها از جمله نوشته شده بود: جای معلم زندان نیست. ما خواهان افزایش حقوق معلم هستیم. ما خواهان طرح رتبه بندی معلمین هستیم، ما خواهان آموزش رایگان و با کیفیت هستیم و همینطور خواست بیمه ی تکمیلی، ایمن سازی و نوسازی مدارس.
در تهران معلمان حق التدریس با تاکید بر خواست استخدام فوری خود در آموزش و پرورش با شعار هایی چون “تا حقم را نگیرم، از اینجا نمی رم”، “معیشت، منزلت حق مسلم ماست ” برای دومین روز متوالی برابر ساختمان وزارت آموزش و پرورش اجتماع کردند.
خبرگزاری مهر در گزارش خود در باره اجتماع اعتراضی معلمان تهران نوشت: این معلمان خواهان روشن شدن وضعیت استخدامی خود بودند و پلاکاردهایی که بر روی آنها نوشته شده بود، «معلم حق التدریس، استخدام» و «بودجه تعیین شده کجا هزینه میشود» در دست داشتند.
این معلمان می گویند: قرار بود وزارت آموزش و پرورش، مجلس و سازمان امور اداری و استخدامی آئیننامه استخدام معلمان حقالتدریس را تدوین کنند، اما یک سال است که این آئیننامه بلاتکلیف است و وضعیتش مشخص نیست. از سوی دیگر ۴۵۰ میلیارد تومان بابت استخدام ۳۲ هزار معلم حقالتدریس تعیین شده است، اما متاسفانه میخواهند ۱۳ هزار نفر را استخدام کنند. پرسش ما این است که چرا باید ۱۳ هزار نفر استخدام شوند و تکلیف بقیه معلمان حقالتدریس چه میشود؟
شورای هماهنگی تشکل های صنفی معلمان در سالهای اخیر به اشکال مختلف از جمله سازماندهی تحصن معلمان در مدارس، بارها درباره مشکلات معیشتی و صنفی معلمان اطلاع رسانی کرده و خواستار رسیدگی شده است. اما به گفته فعالان صنفی معلمان تاکنون مقامات پاسخی در این باره نداده و تعدادی از معلمان معترض بازداشت و زندانی شدهاند. اسماعیل عبدی، محمد حبیبی، محمود بهشتی لنگرودی، عبدالرضا قنبری و محمد ثانی از جمله معلمانی هستند که به دلیل پیگیری خواسته های صنفی در زندان بسر میبرند.
اخبار روز