دولت آمریکا قصد دارد بودجه بیش از ۴۰ میلیون دلاری مربوط به کمک های بشردوستانه برای منطقه آمریکای مرکزی را قطع کند و آن را به فعالیت مخالفان در ونزوئلا اختصاص دهد.
به گزارش روزنامه لس آنجلس تایمز، آژانس توسعه بین المللی آمریکا به کنگره اعلام کرده که این بودجه برای مخالفان در ونزوئلا اختصاص می یابد که پاسخی به بحران در این کشور است.
این آژانس آمریکایی اعلام کرد که این بودجه به «خوان گوایدو» رهبر مخالفان و گروههای حامی وی اختصاص می یابد و صرف فعالیت های حامیان مخالفان، آموزش، کمک های فنی و پروژه های مربوط به امور دموکراسی در ونزوئلا می شود.
این بودجه پیشتر برای کمک به کشورهای گواتمالا و هندوراس در مقابله با چالش هایی همچون فقر و خشونت اختصاص یافته بود. «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا سال گذشته اعلام کرده بود که وی تمامی کمک های مالی به کشورهای آمریکای مرکزی را قطع خواهد کرد مگر اینکه مسئولان این کشورها موج مهاجران به خاک آمریکا را مهار کنند.
منتقدان ترامپ معتقدند قطع این کمک های مالی نتیجه معکوس بدنبال خواهد داشت.
یکی از منتقدان این طرح دولت ترامپ گفت: هدف این بوده که بودجه مخصوص کمک به فقرا در آمریکای مرکزی قطع و برای فعالیت های رهبر مخالفان و حامیان وی در ونزوئلا اختصاص یابد.
مشکلات اقتصادی برای چند ماه ونزوئلا را به سوی بحرانی سیاسی کشانده است.
بحران اقتصادی در این کشور باعث کمبود مواد غذایی و دارو، قطعی برق و سیل عظیمی از مهاجرت شده است.
طی سالهای گذشته دستکم سه میلیون نفر از این کشور به کشورهای دیگر گریخته اند.
در ژانویه سال ۲۰۱۹ (دی ۱۳۹۷) خوان گوایدو رئیس مجمع ملی ونزوئلا با شروع مجدد دولت “نیکلاس مادورو”، صحت انتخابات ریاست جمهوری را زیر سووال برد و خود را به عنوان رییس جمهوری موقت ونزوئلا معرفی کرد، از آن زمان تاکنون بحران سیاسی به بحران اقتصادی افزوده شده است.
ونزوئلا همچنان بدنبال راههای مختلف برای جبران هزینه و درآمدهای خود است و در این راستا دولت مادورو توانسته برای کسب درآمد و به رغم مواجهه با تحریمهای آمریکا، بخشی از ذخایر طلا خود را بفروشد.
در این راستا دولت مادورو امیدوار است با همکاری کشورهایی همچون روسیه و چین با تحریمهای اقتصادی آمریکا مقابله کند.