عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد: «در پی توقیف غیرقانونی یک نفتکش ایرانی در تنگه جبل الطارق توسط نیروی دریایی انگلستان، سفیر این کشور در تهران هم اکنون به وزارت امور خارجه احضار شد.»
به گفته وی ایران مراتب «اعتراض شدید» ایران به سفیر بریتانیا اعلام شده است. عباس موسوی گفت: «ما به سفیر انگلیس اعلام کردیم این اقدام بدعتی عجیب است به خاطر اینکه تحریم هایی که اعلام کرده اند، بر مبنای شورای امنیت نیست و جمهوری اسلامی ایران این اقدام را نمی پذیرد.»
جوزپ بورل، سرپرست وزارت خارجه اسپانیا پیش از این گفته بود توقیف نفتکشی که از ایران حرکت کرده بود پس از ارائه درخواست آمریکا از بریتانیا صورت گرفته است.
سرپرست وزارت خارجه اسپانیا که به عنوان جانشین فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا معرفی شده است افزود که مادرید در حال بررسی توقیف این کشتی و تاثیر آن بر تمامیت ارضی اسپانیا است. به نظر می رسد که توقیف این کشتی در آب های اسپانیا صورت گرفته است. اسپانیا حاکمیت بریتانیا بر آب های اطراف جبل الطارق را به رسمیت نمی شناسد.
از سوی دیگر سخنگوی ترزا می، نخست وزیر بریتانیا از «اقدام قاطع» مقامات جبل الطارق در توقیف این نفتکش که از ایران به مقصد سوریه در حال حرکت بود استقبال کرد.
مقامات بریتانیا مظنون به حمل نفت خام ایران به وسیله این نفتکش هستند. امری که ناقض تحریم های اتحادیه اروپا علیه سوریه است.
سخنگوی نخست وزیر بریتانیا تاکید کرد که توقیف این نفتکش «پیام روشنی» می فرستد که نقض تحریم های اتحادیه اروپا «غیر قابل قبول» است.
تحریم های اتحادیه اروپا علیه سوریه از ماه مه سال ۲۰۱۱ به اجرا گذاشته شده است.
سخنگوی ترزا می گفت: «ما از اقدام قاطع در زمینه اجرای تحریم های اتحادیه اروپا علیه رژیم سوریه استقبال می کنیم و مقامات جبل الطارق را که در توقیف موفقیت آمیز عملیات صبح امروز دست داشتند تحسین می کنیم.»
از سوی دیگر اتحادیه اروپا روز پنجشنبه از اظهارنظر در مورد توقیف این نفتکش خودداری کرد. اتحادیه اروپا تاکید کرده است که در این زمینه اطلاعات لازم را در اختیار ندارد و اجرای تحریم های اتحادیه از وظایف کشورهای عضو محسوب می شود.