به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، سومین جلسه دادگاه متهمان پرونده موسوم به “فعالان محیط زیست” بازداشتی صبح امروز سهشنبه ۲۳ بهمن ماه ۱۳۹۷ به صورت غیرعلنی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی و با حضور مستشار دادگاه برگزار شد.
بر اساس این گزارش، در این جلسه که وکلای تعیینی متهمان از سوی دادگاه حضور داشتند، نماینده دادستان تهران در ادامه، بخشهای دیگری از کیفرخواست پرونده را قرائت کرد. تاریخ جلسه بعدی دادگاه متعاقبا اعلام خواهد شد.
پرونده موسوم به فعالان محیط زیست، هشت متهم دارد که برای چهار نفر به اتهام افساد فی الارض، سه نفر به اتهام جاسوسی و یک نفر هم به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، کیفرخواست صادر شده است. اتهام چهار متهم این پرونده در ابتدا جاسوسی بود که بعد به افساد فی الارض تغییر کرد.
جلسات اول و دوم دادگاه این فعالان محیط زیستی در تاریخ ۱۰ و ۱۳ بهمن در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی برگزار شده بود. سید کاظم حسینی، وکیل مدافع یکی از متهمان پرونده در این خصوص گفته بود که کیفرخواست این پرونده بیش از ۳۰۰ صفحه است.
همچنین در خبری دیگر خانوادههای فعالان محیط زیستی بازداشتشده در ایران امروز در نامهای به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، رسیدگی به وضعیت این پرونده و تغییر در روند بازداشت را خواستار شدند.
در بخشی از این نامه ضمن یادآوری این موضوع که فعالان بازداشت شده از دانشمندان و دلسوزان محیط زیست هستند، تأکید شده است: در این یک سال بیشتر از رنج دربند بودن و دوری عزیزانمان، عدم پاسخگویی و عدم رعایت قانون از سوی مقامات مسئول بر ما سخت و ناگوار آمده است.
فاطمه قدیریان خواهر یکی از بازداشتشدگان محیط زیستی و امیرسامان خالقی برادر یکی دیگر از بازداشتشدگان، این نامه را در صفحه اینستاگرام خود منتشر کردهاند.
خانوادههای فعالان محیط زیست بازداشتشده در ایران در آبانماه سال جاری نیز در نامهای به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، اتهامات علیه فرزندان خود را “باورنکردنی” خوانده و درخواست دادرسی عادلانه کردند. آنها همچنین خواستار رفع محدودیتها برای دسترسی به وکیل شده بودند.
کتایون رجبی، خواهر سام رجبی، یکی دیگر از افراد بازداشت شده در این پرونده پیشتر در یادداشتی گفته بود که نیلوفر بیانی، یکی از بازداشت شدگان در جلسه دادگاه گفته تحت فشار اعتراف کرد. خانم رجبی گفت: “نیلوفر بیانی در دادگاه رو به دیگران کرده و گفته اگر شما رو هم مثل من به آمپول زدن تهدید میکردند اعتراف میکردید.
یک سال از بازداشت مراد طاهباز، سام رجبی، امیرحسین خالقی، هومن جوکار، سپیده کاشانی، نیلوفر بیانی، طاهر قدیریان و عبدالرضا کوهپایه، فعالان محیط زیستی در ایران گذشته است؛ با اینکه وزارت اطلاعات و سازمان محیط زیست بارها تاکید کردهاند که این بازداشت شدگان بی گناه هستند، اما قوه قضاییه ایران همچنان اصرار بر گناه کار بودن این افراد دارد و همچنان این افراد در بازداشت به سر میبرند.
علاوه بر این افراد، مرتضی آریانژاد، کاووس سیدامامی، حسن راغ، عارف زارع، حسن زارع و علیرضا فرهادزاده ۶ تن دیگر از کارشناسان حیات وحش و فعالان محیط زیست ایران هستند که در ماههای پایانی سال گذشته به اتهام مرتبط بودن با یک پرونده جاسوسی بازداشت شده بودند. دو هفته بعد از بازداشت به خانواده کاووس سیدامامی اطلاع داده شد که او در زندان جان باخته است.