دبیر شورای عالی نظام پرستاری طرح تحول سلامت را موجب افزایش شکاف در کارانه پرداختی به پزشکان و پرستاران دانسته و گفته است «طرح تحول سلامت باعث شد تا شکاف پرداختی کارانهها عمیقتر از قبل شود. بهطوری که اگر کارانه پرستاران از ۲۰۰ هزار تومان به ۴۰۰ هزار تومان افزایش یافته، در مقابل کارانه پزشک از ۲۰ میلیون به حداقل ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون رسیده است».
اختلاف چندصد برابری کارانه پرداختی به پزشکان و پرستاران در ایران، هیچ مشابهی در دیگر نقاط دنیا ندارد. مسعود پزشکیان شکاف طبقاتی ناشی از میزان حقوقهای دریافتی در کشورهای پیشرفته را دو تا سه برابر دانسته و گفته «در کشور ما این اختلاف و شکاف دریافتی پزشکان به ۳۰ و یا ۳۰۰ برابر هم میرسد و نمیتوان برای حذف مسائلی همچون زیرمیزی متوسل به زور شد». عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ضمن انتقاد از دادن اطلاعات غلط به مردم، به وجود پدیده زیرمیزی اشاره کرده و گفته «با رصد اموال برخی پزشکان میتوان فهمید که با درآمد ۸ و یا ۱۰ میلیون تومانی نمیشود چنین خودرو و یا منزلی را تهیه کرد. الان یک پزشک در سیستم دولتی ۵۰ میلیون درآمد دارد اما فیش حقوقی او نشان میدهد ۱۰ میلیون دریافتی دارد. این درست نیست، چون کارانهاش که ۱۰ میلیون نیست». پزشکیان پیش تر نیز اعلام کرده بود که «متخصصان ایرانی در مقایسه با پزشکان آمریکایی (نسبت به درآمد سرانه)، هفت برابر درآمد بیشتری دارند».
خبرگزاری مهر دسترسی به فیش حقوقی برخی از پزشکها را «خط قرمز» توصیف کرده و بر اساس «اخبار غیررسمی»، از کارانه چندصد میلیونی تعدادی از پزشکان «خاص» خبر داده که به مرز ۶۰۰ میلیون تومان در ماه نیز میرسد. دبیرکل خانه پرستار نیز لیست کارانه و فیش حقوقی برخی از پزشکان را «چند قفله» دانسته و گفته «تا زمانی که در پرداختها شفافسازی نشود، گفتههای مسئولان را نمیتوان باور داشت».
هفته پیش نیز یکی دیگر از نمایندگان مجلس از درآمد ۸۰ میلیون تومانی معاون وزیر بهداشت در ماه به ازای یک روز کار در هفته خبر داده بود. حسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت، سال گذشته در واکنش به اعتراضات صنفی پرستاران گفت «مقایسه درآمد گروههای مختلف با یکدیگر همچون جامعه پرستاری و پزشکی اقدام معقولی نیست و یک کارشناس پرستاری باید حقوش را با همردههای خود مقایسه کند».