رخدادی که چندی بعد در بصره تکرار شد و در پی آن، جان بولتن، مشاور امنیت ملی دولت آمریکا خوستار واکنش کوبنده آمریکا به این حمله شد. او در جریان رایزنیهای خود برای تحقق هدف مدنظرش از پنتاگون(ستاد مرکزی وزارت دفاع آمریکا) خواست تا گزینههای نظامی حمله به ایران را تهیه و به او پیشنهاد دهد.
نویسنده این گزارش مدعی شده که مقامهای رسمی وزارت دفاع آمریکا با این درخواست آقای بولتن موافقت کردهاند ولی هنوز از محتوای گزینههای احتمالی طراحی شده اطلاعاتی در دست نیست.
این گزارش میافزاید که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا نیز در جریان این موضوع بوده و بنا بر تائید یک مقام سابق کاخ سفید تنها دغدغه ذهنی مقامهای ارشد دولت این بود که از طریقی به ایران ضربه بزنند. اقدامی که میتوانست موجب آسیب زدن به مردم شود.
در همین حال، گرت مارکز، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا به این روزنامه گفته که هدف این شورا طراحی مجموعه سیاستی هماهنگ و ارائه گزینههای مختلف برای تعیین واکنش مناسب در برابر رفتارهایی است که با آمریکا میشود.
آقای مارکز تاکید کرده که در مورد حوادث رخ داده در بغداد و پس از آن در بصره این شورا موظف است گزینههای مختلفی را که تضمین کننده امنیت نیروهای آمریکایی و منافع این کشور است را مدنظر قرار دهد.
بر همین اساس، آقای بولتون متعهد شده تا مجموعهای از گزینههای دیپلماتیک، نظامی و اقتصادی را در مورد ایران به رئیس جمهوری آمریکا پیشنهاد کند.
در این خصوص، یک مقام سابق کاخ سفید به والاستریت ژورنال گفته که چینی سطحی از واکنش آن هم در شرایطی که در اثر پرتاب خمپارهها به کسی آسیبی نرسیده، چندان منطقی نیست.
با این حال، آقای بولتون در تازهترین اظهار نظر خود که روز جمعه و در گفتوگویی رادیویی عنوان شد، تاکید کرد که در مواجهه با اقدام ایران برای تولید سلاحهای هستهای تمامی گزینههای عملی آمریکا با هماهنگی اسرائیل باید دم دست باشد.
این روزنامه در ادامه یادآور شده که آقای بولتون حتی پیش از پیوستن به تیم آقای ترامپ نیز در تلاش برای تغییر حکومت ایران بوده است. به طوری که در سال ۲۰۱۵ میلادی و در مصاحبه اش با نیویورک تایمز گفته بود که تنها راه متوقف کردن اقدامات حکومت ایران، بمباران این کشور است.
او پس از پیوستن به دولت فعلی آمریکا نیز تلاش های بسیاری برای تسریع اقدام آقای ترامپ برای خروج یک جانبه آمریکا از توافق هستهای قدرتهای جهان با ایران ترتیب داد.
نویسنده روزنامه والاستریت ژورنال سعی کرده، جرقه خروج جیمز ماتیس از وزارت دفاع آمریکا را نیز متاثر از مخالفت او با حمله آمریکا و متحدانش در پاسخ به حملات شیمیایی منتسب به دولت سوریه القاء کند و خاطرنشان کند که در دولت فعلی آمریکا قدرت در اختیار حامیان برخورد و جنگ با ایران است.
چرا که به زعم تحلیلگر این روزنامه دلیل مخالفت آقای ماتیس نگرانی از ایجاد درگیری با نیروهای روسی و ایرانی مستقر در سوریه بوده است. او همچنین سعی دارد حضور و قدرتگیری مایک پومپئو در رای دستگاه سیاست خارجی دولت آقای ترامپ را نیز تحت تاثیر رویکرد مقابله جویانه او در برابر ایران نشان دهد. به طوری که با نقل تازهترین توئیت آقای پومپئو در مورد فعالیتهای موشکی ایران، جمله او مبنی بر عدم تحمل اقدامات ایران از سوی آمریکا را پررنگ کرده است.
با این وجود وزیر خارجه آمریکا زمانی که روز یکشنبه و در جریان سفر به قطر با سوال خبرنگاری در مورد ارائه نظرش در مورد صحت ادعای روزنامه والاستریت ژورنال مواجه شد، گفت که هیچ نظری در این مورد ندارد