رئیس قوه قضاییه گفت: جریان فتنه ۸۸ قابل تکرار است زیرا امروز هم دشمن به میدان آمده، ابزار درونی کشور را بهکار میگیرد، عدهای فریب میخورند یا تعمداً با دشمن همراهی میکنند و به این ترتیب ظرفیت تکرار چنین حوادثی همچنان وجود دارد.
رئیس قوه قضاییه با ابراز اینکه عدهای نیز آب به آسیاب دشمن ریختند، یادآور شد: امروز نسبت به گذشته، دشمن ابزارهای متنوعتر و بیشتری دارد و هزینههای کلانتری میکند، برایناساس ما بیش از هر زمان دیگری نیازمند دشمنشناسی، فتنهشناسی و موقعیتشناسی هستیم تا با درک صحیح بزنگاهها، چشم فتنه را بهموقع درآوریم. این یکی از مهمترین عبرتهای فتنه 88 و حماسه 9 دی است.
آملی لاریجانی در رابطه با اعتراضات صنفی گسترش یابنده، با تذکر اینکه متاسفانه امروز هم برخی در داخل همان اشتباهات گذشته را تکرار میکنند و دشمن را به تحقق رؤیاهایش امیدوار میسازند، خاطرنشان کرد: “اقشار مختلف مردم از جمله کارگران محترم، دانشجویان عزیز و… مطالبات برحقی دارند که قطعاً مسئولان باید صدای آنان را بشنوند و در جهت حل مشکلاتشان گام بردارند اما این عزیزان نیز باید هوشیار باشند که خدای ناکرده غافلانه نردبان دشمن نشوند و دشمن حس نکند که با استفاده از بستر مطالبات آنان میتواند به ساحت نظام ورود کند.”
لازم به تذکر است که در جریان اعتراضات به حق کارگران نیشکر هفت تپه و فولاد اهواز ده ها نفر از کارگران بازداشت شدند. تعداد زیادی آزاد شدند ولی هنوز تعدادی از کارگران در حبس به سر می برند. صحبت های لاریجانی در زمانی ایراد می شود که قوه قضاییه تحت کنترل وی، شدیدترین فشارها را به کارگران، دانشجویان و معلمان و دیگر اقشار جامعه تحمیل کرده است.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: “حسب برخی گزارشها دانشجویان اعلام کردهاند که مکرراً مشکلات به مسئولان دانشگاه تذکر داده شده بود. اگر این موضوع واقعیت داشته باشد حتماً نیاز به پیگرد دارد. من از دادستان محترم کل و دادستان محترم تهران که دیروز وقت گذاشتند و در جمع دانشجویان دانشگاه حضور یافتند تشکر میکنم زیرا بسیار کار درست و پسندیدهای بود اما مهمتر از همه آن است که مطالبات را بهصورت جدی پیگیری کنند و اگر کسی تعمدی در این حوادث داشته بررسی شود.
رئیس قوه قضاییه در عین حال اظهار کرد: باید از سروصداهای رسانهای هم احتراز کرد زیرا عدهای دنبال اهداف سیاسی هستند و حالا چنین حادثهای را عرصه تسویه حساب با برخی اشخاص میبینند که این واقعاً ناشایست و ناپسند است. اینها ربطی به کار دستگاه قضایی ندارد. آنچه به ما مربوط میشود، رسیدگی عادلانه و تعقیب کسانی است که در این زمینه قصور یا تقصیر داشتهاند، علاوه بر این، تلاش ما در جهت پیشگیری از چنین حوادثی در آینده است و دادستان محترم نیز از باب مدعی العموم باید به این موضوع ورود کند، واقعاً بحث کوچکی نیست زیرا یکباره ده خانواده بهدلیل امری که بهاحتمال زیاد قابل اجتناب بوده، داغدار شدهاند. چه نیازی است که نحوه رفتوآمدها در یک دانشگاه اینگونه باشد؟
در جریان تظاهرات دانشجویان، معترضان خواستار استعفای مقامات بالای دانشگاه آزاد از جمله ولایتی شدند. خواست های به حقی که گوش شنوایی ندارد.