به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۱۷ آذرماه ۹۷، بیست و نهمین روز تجمعات اعتراضی کارگران شرکت فولاد اهواز شکل گرفت.
کارگران معترض در این روز نیز با حضور در مقابل سرپرستی بانک ملی استان خوزستان، بازار نادری و سطح شهر با سردادن شعارهایی از جمله “امالفساد اهواز همنجاست همینجاست”، “مرگ گروه ملی به دست بانک ملی”، “صدای هر کارگر مرگ بر ستمگر”، “کارگر میمیرد ذلت نمیپزیرد”، “کلیدساز دروغگو، کلید تدبیرت کو؟”، “این همه بی عدالتی هرگز ندیده ملتی”، “نه تهدید نه زندان دیگر اثر ندارد”، “تورم گرانی، پاسخ بده روحانی”، “استاندار و فرماندار بیعرضه و بیخیال”، “نصر من الله و فتح القریب مرگ بر این دولت مردم فریب” ، “ما کارگران آهنیم ریشه ظلمو میکنیم” خواهان رسیدگی به مطالباتشان شدند.
خواسته اصلی کارگران ”لغو خصوصی سازی، واگذاری شرکت به بخش دولتی، آزادی کارگران زندانی و پرداخت دستمزدهای معوقه” است.
این تجمعات در حالی ادامه یافت که روز چهارشنبه ۱۴ آذرماه دستکم ۱۰ تن از کارگران معترض به اداره اطلاعات اهواز احضار و تهدید شده بودند که در صورت ادامه تجمعات برخورد جدیتری با آنها صورت خواهد گرفت.
شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل و رئیس کانون مدافعان حقوق بشر، روز چهارشنبه طی نامهای سرگشاده خطاب به جاوید رحمان گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران، از این مقام بینالمللی خواست تا با استفاده از کلیه امکانات موجود نسبت به آزادی کارگران بازداشتی اقدام کند.
در حالی که برخی مسئولین دولتی هفته گذشته خبر از پرداخت دو ماه از حقوق معوقه کارگران دادهاند، به گفته منابع کارگری، کارگران تاکنون حقوق معوقه خود را دریافت نکردهاند و در عین حال، خبری از راهاندازی تولید در این واحد نیست و دو ماه حقوق معوقه تنها برای ۱۲۰ تن از کارگران پرداخت شده است.
همچنین روز جاری اقشار مختلف به شیوههای مختلفی همبستگی و حمایت خود را از اعتراضات کارگران در شهرهای مختلف طی هفتههای اخیر نشان دادند، ازجمله دانشجویان پردیس مرکزی دانشگاه تهران در تجمعات خود با در دست داشتن شعارنوشته و سر دادن شعارهایی از جمله “ایستادهایم در سنگر دانشجو و کارگر”، “دانشگاه پولگردان، تضعیف زحمتکشان”، “فرزند کارگرانیم، کنارشان میمانیم” از کارگران معترض حمایت کردند.
دانشجویان دانشگاه سمنان نیز ضمن سر دادن شعارهایی همچون “کارگر زندانی آزاد باید گردد” در تجمعات دانشجویی روز جاری خواهان آزادی بازداشتشدگان اعتراضات کارگران نیشکر هفت تپه شدند.
اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد نیز در نشست روز جاری خود با در دست داشتن شعارنوشتههایی خواهان آزادی کارگران زندانی مجتمع نیشکر هفتتپه شدند.
همچنین عسل محمدی، فعال کارگری و دانشجوی داروسازی واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد تهران که روز سه شنبه ۱۳ آذرماه توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شده بود بر اساس برخی گزارشها به محل نامعلومی در شوش منتقل شده است و خانواده وی علیرغم پیگیریهای مکرر و حضور در دادسرای شوش تاکنون موفق به ملاقات با او نشدهاند.
از عسل محمدی مطالبی در حمایت از کارگران در سایتهای مختلف منتشر شده است. خانم محمدی طی هفتههای اخیر یادداشتهای در حمایت از اعتراضات کارگران فولاد اهواز و نیشکر هفتتپه منتشر کرده بود.
به گفته منابع کارگری کیومرث کاظمی مدیر عامل جدید مجتمع نیشکر هفت تپه روز گذشته در میان کارگران از وعده مسئولین در ارتباط با آزادی اسماعیل بخشی در روز شنبه خبر داده بود با این حال علیرغم حضور خانواده زندانیان و فعالین کارگری در دادگستری اهواز این وعده عملی نشد.
اسماعیل بخشی و علی نجاتی، دو فعال کارگری و سپیده قلیان فعال مدنی که در جریان تجمعات اعتراضی هفتههای اخیر کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه بازداشت شده بودند نیز کماکان در بازداشت بوده و با وجود پیگیری وکیل و خانواده آنها اطلاع دقیقی از وضعیتشان در دست نیست.
طی هفتههای اخیر همزمان با تجمعات اعتراضی کارگران فولاد اهواز و پیش از آن کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه نیز در خیابانهای شهر شوش با تجمعات مداوم خود خواستار رسیدگی به مطالباتشان شده بودند.
گروه ملی صنعت فولاد توسط گروه سرمایهگذار امیرمنصور آریا در اهواز اداره میشد. به گفته کارگران بعد از تشکیل پرونده قضایی برای متهم پرونده که اعدام شد، این واحد صنعتی زیر نظر قوه قضاییه قرار گرفت و بعد به بخش خصوصی منتقل شد.
کارگران فولاد خوزستان که در روزهای قبل مقابل استانداری تجمع کرده بودند، چند ماه است که حقوق نگرفتهاند. آنها اواخر سال گذشته نیز در اعتراض به عدم دریافت حقوق، دست به تجمع اعتراضی زده بودند.
کارگران فولاد خوزستان در اعتراضات خود از کارکنان معترض شرکت نیشکر هفتتپه که آنها هم مدتهاست حقوق دریافت نکردهاند، حمایت کردند و خواهان آزادی بازداشت شدگان تجمعات نیشکر هفت تپه شدند.