به گزارش یورو نیوز، ایالات متحده روز پنجشنبه قطعاتی از سلاحهای ایرانی مورد استفاده شبه نظامیان فعال در یمن و افغانستان را در راستای اعمال فشار بر این کشور برای کاهش فعالیتهای منطقهای آن به نمایش گذاشت.
این دومین بار بود که وزارت دفاع آمریکا، سلاحهای ایرانی مورد استفاده در یمن را که توسط عربستان سعودی در اختیارش گذاشته میشوند، به نمایش میگذاشت. سلاحهایی که دارای آرم شرکتهای تولیدکننده ایرانی بودند.
برایان هوک، مسئول گروه ویژه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا در این مراسم گفت که پیشتر نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل در رویدادی مشابه تلاش کرد تا خطرات برنامه تسلیحاتی ایران در منطقه را نشان دهد.
آقای هوک که در پایگاهی نظامی سخن میگفت، اعلام کرد که مطابق اسناد موجود، دخالت نظامی ایران در منطقه رو به افزایش است و این کشور همچون گذشته و بر خلاف قطعنامههای سازمان ملل به ارسال سلاح به کشورهای درگیر جنگ ادامه میدهد.
وی افزود، در حال حاضر ایران با تجهیز نظامی حوثیها یک مانع جدی برای برقراری صلح در یمن به شمار میرود.
آقای هوک تصریح کرد که حمایت موشکی ایران از شبه نظامیان شیعه در عراق، طالبان در افغانستان، حزب الله در لبنان و نیز دولت اسد در سوریه، بازگشت آرامش به کشورها را نیز دشوار کرده است. وی با اشاره به تهدیدهای ایران درباره بستن تنگه هرمز گفت آمریکا اجازه نخواهد داد این معبر عبور نفت بسته شود.
مسئول گروه ویژه اقدام ایران توضیح داد که ایران بزرگترین برنامه تولید و توسعه موشکهای بالستیک را در منطقه دارد و همین امر امنیت تجارت در منطقه را از جمله از طریق تنگه بابالمندب، به خطر انداخته است.
آقای هوک تاکید کرد که این رفتار ایران برای زمان زیادی قابل تحمل نخواهد بود و تحریمهای ما علیه ایران برای کاهش توان مالی این کشور و تا زمان تغییر رفتار آنها ادامه خواهد یافت.
او خاطر نشان کرد که این انتخاب با رهبر ایران است که این کشور یا همچنان «بزرگترین حامی تروریسم در جهان» باقی بماند و یا دچار فروپاشی اقتصادی شود.
ایران متهم به حمایت از شبه نظامیان حوثی در یمن است؛ کشوری که در جریان جنگ داخلی سه ساله آنها با نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان، عملا با فاجعه انسانی روبهرو است.
در همین حال سنای آمریکا روز چهارشنبه خواستار توقف حمایت نظامی این کشور از عربستان در جریان جنگ یمن شد.
در چنین شرایطی اگر دخالت نظامی ایران در یمن، افغانستان و سایر کشورها نیز به اثبات برسد، به معنای نقض قطعنامههای سازمان ملل خواهد بود. رخدادی که میتواند ایران را تحت تحریمهای تازه سازمان ملل قرار دهد.
البته پنتاگون اعلام کرده که هنوز به طور قطع نمیتواند در مورد موعد انتقال این سلاحها از ایران به یمن و زمان استفاده آنها اعلام نظر کند.
در میان این سلاحها، موشک «صیاد-۲» نیز به نمایش گذاشته شده که در سال ۲۰۱۸ توسط حوثی ها در یمن مورد استفاده قرار گرفته و به گفته پنتاگون توسط ایران تولید شده است.
همچنین وزارت دفاع آمریکا مدعی شده که راکت «فجر» که توسط نیروهای طالبان در افغانستان مورد استفاده قرار گرفته، توسط ایران تولید شده است. در همین رابطه آمریکا اخیرا دو نیروی سپاه قدس ایران را به اتهام ارتباط با شبه نظامیان طالبان تحریم کرد.
آمریکا حدود شش ماه پیش و در انتقاد از فعالیتهای منطقهای ایران و تلاش این کشور برای صدور تروریسم از طریق برنامه منسجم تسلیحاتی، به طور یکجانبه از برجام خارج شد و تحریمهای اقتصادی گستردهای را علیه این کشور به اجرا گذاشته است. همزمان آمریکا در تلاش است تا ادعاهای خود در مورد ایران را به اثبات برساند و همسویی بیشتری از جامعه جهانی برای تحریم ایران جلب کند.