به گزارش حقوق معلم و کارگر، دولت روحانی که با شعار حمایت از تشکل های صنفی کارگری و معلمان پا به عرصه انتخابات سال ۹۲ گذاشت، با این شعار توانست تعداد زیادی از معلمان و کارگران را به پای صندوق رای بکشاند.
از زمان شروع فعالیتهای صنفی، تا سال ۹۲ بازداشت ها، تبعیدها، اخراج ها، انفصال از خدمت ها و نهایتاً هزینه های زیادی به دوش معلمان و کارگران گذاشته شدبود ، اما دولت روحانی را می توان رکورد دار برخورد با فعالیت های صنفی
اعلام نمود.
در دولت تدبیر و امید حتی برخی از آرا که در زمان احمدی نژاد صادر شده و اجرا نشده بود، به اجرا در آمدند، از کسانی که به این شکل در دولت روحانی زندانی شدند، می توان به حکم یک سال محکومیت و دوسال تبعید به زابل برای علی اکبر باغانی، یک سال زندان برای مختار اسدی، و آرای صادر علیه محمود بهشتی و اسماعیل عبدی اشاره نمود.
بیشترین بازداشت ها در این دولت در ۳۱ تیر ۹۴ اتفاق افتاد، ۱۳۲ نفر از معلمانی که مقابل مجلس در میدان بهارستان تجمع کرده بودند، بازداشت شدند.
بازداشت محمد حبیبی در اواخر سال ۹۶ به ۱۰ سال و نیم زندان منتهی گردید، و در سال ۹۷ و در اعتراضات اخیر، بیش از ۳۰ نفر احضار، و نزدیک به ۱۵ نفر بازداشت شده اند.
نکته قابل توجه در اعتراض های اخیر پیام های کتبی تهدید است که برای معلمان شرکت کننده در اعتراض ها فرستاده می شود.
در این پیام ها، که در سطح شهر همدان، از طرف اداره آموزش و پرورش، برای معلمان شرکت کننده در تحصن اعتراضی فرستاده شده است، به آنها تذکر داده شده که در اعتراض های صنفی شرکت نکنند.( تصویر نامه ذیل همین خبر منتشر شده است)
این نامه تهدید آمیز که در نوع خود بی نظیر است، نشان می دهد که دولت روحانی و وزیر آموزش و پرورش تنها راه برای حل مشکل معلمان را تهدید و ارعاب می دانند. این دولت خَلَف صدیق دولتهای قبلی برای برآورده نکردن مطالبات به حق معلمان است، و وزرای این دولت هیچ برنامه ای برای بهبود اوضاع آموزش و پرورش ندارند.