اعتراضات کارگری در فولاد ملی اهواز و مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفتتپه ادامه یافت.کارگران فولاد ملی اهواز مقابل استانداری تجمع کردند و شعار دادند: «نه زندان، نه تهدید/ دیگه فایده نداره». در نیشکر هفتتپه هم کارگران برای هفتمین روز متوالی اعتصاب کردند.
به گزارش منابع خبری، کارگران فولاد ملی اهواز روز یکشنبه ۲۰ آبان برای دومین روز متوالی مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند. این کارگران پیشتر در بیانیهای اعلام کرده بودند در اعتراض به عدم پرداخت سه ماه دستمزدشان اعتصاب خواهند کرد.
کارگران فولاد ملی اهواز شنبه ۱۹ آبان نیز مقابل استانداری تجمع کردند و شعار دادند: «عزا عزاست امروز/ روز عزاست امروز/ زندگی کارگر رو به فناست امروز.»
کارگران معترض در بیانیه فراخوان به تجمع اعلام کردهاند دستهای پشت پرده به دنبال توقف تولید در فولاد ملی اهواز و مشغول کردن کارگران به «فقط مساله حقوق و دستمزد است».
آنها گفتهاند تا زمانی که پاسخ روشنی از مدیران استانی، مسئولان بانک ملی و مدیران شرکت نگیرند، به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.
اعتراضات کارگران فولاد ملی اهواز در تابستان امسال موجب تامین دوباره مواد اولیه و آغاز به کار مجدد خط تولید این مجتمع شد.
مجتمع تولید فولاد اهواز از مجموعه شرکتهای امیرمنصور آریا (مهآفرید خسروی) است که پس از دستگیری و اعدام او به اتهام فساد اقتصادی در مقاطع مختلف زیر نظر قوه قضائیه، بانک ملی و بخش خصوصی اداره شده است.
هفتمین روز اعتصاب در نیشکر هفتتپه
کارگران مجتمع نیشکر هفتتپه نیز برای هفتمین روز متوالی اعتصاب کردند. دور تازه اعتصاب و اعتراض این کارگران از هفته گذشته پس از انتشار خبرهایی مبنی بر دستگیری یا متواری شدن مدیران نیشکر هفتتپه آغاز شد.
خبرگزاریهای رسمی جمهوری اسلامی ایران بدون افشای نام گزارش کردند که نام مدیران شرکت نیشکر هفتتپه در لیست دریافتکنندگان ارز با نرخ مرجع قرار دارد. یکی از کارکنان اداری این شرکت نیز تائید کرده که مدیر شرکت مرتکب تخلف ارزی شده و گفته که نمیداند او کجاست.
دادستان تهران نیز بدون افشای نام، گفته بود مدیر یک شرکت در خوزستان که مرتکب تخلف ارزی شده، متواری است.
به گفته کارگران نیشکر هفتتپه، این وضعیت موجب تاخیر در پرداخت دستمزد کارگران در سه ماه گذشته شده است.
کارگران نیشکر هفتتپه در دور تازه اعتراضات خود خواستار خلع ید از مالکان این شرکت و واگذاری آن به کارگران شدهاند.
اسماعیل بخشی، یکی از نمایندگان کارگران، پنجشنبه ۱۷ آبان اداره شورایی و خودگرانی کارخانه را خواسته اصلی کارگران اعلام کرده بود.
سازمان خصوصیسازی ایران در سال ۱۳۹۴ مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفتتپه را به دو شرکت پیمانکاری زئوس و آریاک واگذار کرد.