بررسی جزئیات نرخ بیکاری نشان میدهد که استان کرمانشاه با ۱۶.۴ درصد بیشترین نرخ بیکاری و استانهای کهگیلویه و بویراحمد و سیستان و بلوچستان با ۴.۹ و ۴.۷ درصد بیشترین درصد رشد را داشتهاند.
به گزارش ایلنا، بررسی جزئیات نرخ بیکاری نشان میدهد که استان کرمانشاه با ۱۶.۴ درصد بیشترین نرخ بیکاری و استانهای کهگیلویه و بویراحمد و سیستان و بلوچستان با ۴.۹ و ۴.۷ درصد بیشترین درصد رشد را داشتهاند.
استان کرمانشان با ۱۶.۴ درصد بیشترین نرخ بیکاری را در میان استانهای کشور به خود اختصاص داده است.
همچنین بررسی نرخ بیکاری افراد ١٠ ساله و بیشتر نشان میدهد که ۱۲.۲ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، طی تابستان سال جاری بیکار بودهاند و جمعیت بیکار کشور با افزایش ۲۳۷ هزار نفری به ٣ میلیون و ٣٢۶ هزار نفر رسیده است.
بر اساس این آمار، در تابستان امسال، استانهای کرمانشاه با ۱۶.۴ درصد، خوزستان ۱۵.۶ درصد، کهگیلویه و بویراحمد با ۱۵.۵ درصد، سیستان و بلوچستان با ۱۵.۳ درصد و اصفهان با ۱۵ درصد در صدر استانهای دارای بیشترین جمعیت بیکار قرار گرفتند.
این در حالی است که با وجود وعده متولیان جهت بهبود روند اشتغال در استانهای محروم، درصد بیکاری نسبت به تابستان سال گذشته در استان کهگیلویه و بویراحمد ۴.۹ درصد و در استان سیستان و بلوچستان ۴.۷ درصد افزایش یافته است و در استان کرمانشاه نیز تنها ۱.۵ درصد با کاهش مواجه شده است.
همچنین در ردههای بعدی استانهای آذربایجان غربی با ۱۴.۸ درصد، یزد با ۱۴.۱ درصد، چهارمحال و بختیاری با ۱۳.۹ درصد و البرز با ۱۳.۸ درصد قرار دارند.
این در حالی است که نرخ بیکاری در استان آذربایجان غربی تابستان سال گذشته ۱۱.۴ درصد و یزد ۱۲ درصد بوده است. در این بین نرخ بیکاری در استان چهارمحال و بختیاری ۵.۹ درصد بهبود یافته است.
استان لرستان با ۱۲.۹ درصد، گیلان ۱۲.۶ درصد، هرمزگان با ۱۲.۵ درصد، کرمان با ۱۲.۴ درصد و قم با ۱۲.۱ درصد نیز در رده های بعدی دارای بیشترین بیکار قرار گرفته اند.
کمترین درصد بیکاری نیز متعلق به همدان با ۶.۵ درصد، زنجان و سمنان با ۷.۱ درصد است که استان همدان و زنجان به ترتیب ۱.۹ و ۲.۳ درصد با کاهش نرخ بیکاری مواجه بودهاند اما استان سمنان ۰.۳ درصد رشد داشته است.
همچنین نرخ بیکاری در پایتخت ۱۳.۳ درصد ثبت شده است که نسبت به تابستان سال قبل که ۱۲.۷ درصد بود ۰.۶ درصد رشد یافته است.
استانهایی که در تابستان سال ۹۶ نرخ بیکاری تک رقمی داشتند شامل همدان با ۹.۴ درصد، مرکزی با ۷.۶ درصد، مازندران با ۹.۳ درصد، گیلان با ۹.۲ درصد، قم با ۹.۹ درصد، سمنان با ۶.۸ درصد، زنجان با ۹.۴ درصد، خراسان شمالی با ۹.۸ درصد، خراسان رضوی با ۹.۹ درصد، اردبیل با ۹.۸ درصد و آذربایجان شرقی با ۹.۳ درصد میشود.
در این میان نرخ بیکاری ۵ استان در تابستان سال جاری از تک رقمی خارج و دو رقمی شده است که استانهای مازندران با ۱۰ درصد، گیلان با ۱۲.۶ درصد، قم با ۱۲.۱ درصد، خراسان رضوی با ۱۰.۹ درصد و آذربایجان شرقی با ۱۰.۴ درصد در این دسته قرار دارند.
البته نرخ بیکاری استان مرکزی اگرچه دو رقمی نشده اما با افزایش ۳ درصدی به ۹.۶ درصد رسیده است و از سویی دیگر نرخ بیکاری استانهای همدان و اردبیل به ترتیب با کاهش ۱.۹ و ۲.۳ درصدی بیشترین کاهش نرخ را داشتهاند.