محمدرضا باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست خبری خود در ایرناپلاس درباره رد CFT از سوی شورای نگهبان، گفت: این روزها مسأله FATF که چهار قانون را در بر میگیرد، نقل محافل و مجالس سیاسی شده است. در گذشته نیز مانند این کنوانسیونها تصویب و رد شده اما اتفاقی نیفتاده است. ظاهرا ایران در لیست کشورهای پرریسک در این کنوانسیون قرار گرفته چون به FATF نپیوسته است. بعضیها پیوستن به این کنوانسیون را با مسائلی مانند برجام و … خلط میکنند که ممکن است مخالف اعتقادات ما باشد.
باهنر همچنین ادامه میدهد: ما بهطور مثال به اعلامیه حقوق بشر پیوستهایم اما اعلام کردهایم آن را تا جایی قبول داریم که قانون اساسی به ما اجازه میدهد.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت در ادامه به امکان مشروط کردن بخشهایی از این قانون توسط مجلسیها اشاره میکند و میگوید: ممکن است همه این قانون با اعتقادات، احکام اسلامی و قانون اساسی ما همسو نباشد اما ما میتوانیم آن را به صورت مشروط قبول کنیم چراکه در غیر این صورت با تحریمها و مشکلات بیشتری مواجه میشویم.
او همچنین درباره امکان تصویب این لایحه، تصریح میکند: من با برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی صحبت کردهام، برخی نمایندگان معتقدند بهدلیل ایراداتی که شورای نگهبان گرفته است، این لایحه دیگر قابل اصلاح نیست و برخی هم معقتدند میتوان آن را اصلاح کرد. کنوانسیون هم که بهخاطر رفت و برگشتهای این لایحه بین شورای نگهبان و مجلس، مهلت ایران را چهارماه تمدید کرده است. بنابراین در صورتی هم که شورای نگهبان و مجلس با هم به مشکل بربخورند این لایحه به مجمع تشخیص میآید و ما میتوانیم آنجا تصمیم مناسبی بگیریم.
باهنر در ادامه میافزاید: من فکر میکنم ما میتوانیم این قانون را بپذیریم و بگوییم تا جایی که قانون اساسی و احکام اسلامی اجازه بدهد، به آن پایبند هستیم.