در پی نزدیک به سه ماه اعتراضات کارگری در مجتمع نیشکر هفتتپه خوزستان، مدیریت این شرکت آن را بهطور موقت تعطیل کرد و تنها بخش حراست آن را فعال نگه داشت.
بهگزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا) امید اسدبیک، مدیرعامل مجتمع نیشکر هفتتپه، پنجشنبه ۹ فروردین در بخشنامهای اداری با اشاره به اعتراضات اخیر کارگران در این شرکت، معترضان را «افراد غیر دلسوز و بیمسئولیت» نامید که بهگفته او «هیچگونه توجهی به قوانین جاری شرکت نداشتهاند».
او در این بخشنامه افزوده است که بنا به مسئولیتی که دارد «برای جلوگیری از صدمات احتمالی غیرقابل جبران» و «جهت تعیین تکلیف و ایجاد امنیت برای ادامه کار شرکت» کلیه واحدهای این شرکت را تا اطلاع ثانوی تعطیل میکند و تنها بخش حراست آن بهمنظور حفاظت از اموال شرکت فعال میماند.
مجتمع نیشکر هفتتپه در ۱۵ کیلومتری شهر شوش استان خوزستان قرار دارد. این کارخانه، قدیمیترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در ایران است که نیم قرن از تأسیس آن میگذرد. نیشکر هفتتپه در اسفند ۱۳۹۴ به بخش خصوصی واگذار شد و از آن زمان تاکنون با مشکلات اقتصادی مواجه شده و نمیتواند دستمزد کارکنان و کارگرانش را بهموقع بپردازد.
ایلنا نوشته است که تأخیر در پرداخت معوقات مزدی کارگران و کارکنان بخشهای مختلف موجب شده که از ابتدای سال جاری تاکنون در روند کار و تولید در این شرکت اختلال ایجاد شود.
کارگران و کارکنان نیشکر هفتتپه در سه سال گذشته بارها دست به اعتصاب زده و بارها کارگران معترض آن توسط نیروهای امنیتی بازداشت و تحت فشار قرار گرفتهاند.
اعتصابات اخیر کارگران و کارکنان نیشکر هفتتپه از اواسط دی ۱۳۹۶ آغاز شد. آنها هنوز دستمزد بهمن و اسفند و نیز عیدی و پاداش سال ۹۶ را دریافت نکردهاند. افزون بر این واگذاری بخشی از اراضی شرکت به یکی از پیمانکاران به نام «محصولگرا» و نیز انتشار این خبر که تمامی کارگران پیمانی و روزمزد کشاورزی تحت پوشش پیمانکار قبلی اردیبهشت سال جاری اخراج خواهند شد، اعتراض کارگران را برانگیخته است.
کارگران نیشکر هفتتپه پس از نوروز ۱۳۹۷، سهشنبه ۷ فروردین بار دیگر دست از کار کشیدند و با شعار «کارگر هفتتپه، گرسنهایم، گرسنه» در بازار محوطه شرکت راهپیمایی کردند. در این روز برای چندمین بار در ماههای اخیر کوره بخار و آسیاب کارخانه از سوی کارگران خاموش و روند تولید متوقف شد.
در بهمن ماه گذشته، نیروهای امنیتی ۳۴ تن از کارگران معترض بخش تولید کشاورزی نیشکر هفتتپه را بازداشت کردند.
۸ اسفند ۹۶ علی نقدی، کارگر این شرکت در محوطه کمپ نیبرها با انداختن خود به شاهکانال آب مزارع نیشکر دست به خودکشی زد و جان باخت. او که ۲۷ سال سابقه کار در این کارخانه را داشت، پس از آنکه مسئولان اداری کارخانه پاسخی به خواستهاش ندادند گفته بود خسته شده و خودکشی میکند.
اسفند ۹۶ نیز به دنبال اعتراضات کارگری در شرکت تولید شکر هفتتپه استان خوزستان، فعالیت این شرکت متوقف شده بود. اما کارگران و کارفرما، پس از سه روز بر سر راهاندازی کارخانه به توافق رسیدند.