خانواده تعدادی از بازداشت شدگان روزجهانی زن٬ هشت مارس٬ خبر دادند که پرونده آنها به دادسرای اوین منتقل شده است.
اگر چه که برخی دیگر از خانوادههای بازداشت شدگان که به دادسرای انقلاب مراجعه کرده بودند٬ خبر دادند که در دادسرای اوین به آنها ابلاغ شده «هیچ پروندهای به این دادسرای ارجاع شده است.»
۲۰ تن از افرادی که در روز جهانی زن مقابل وزارت کار در تهران بازداشت شده بودند، از بازداشت موقت به زندان منتقل شدهاند.
قرار بوده این افراد به قید وثیقه آزاد شوند ولی به دلیل تعطیلی روز جمعه، «نمیتوانسته این امر صورت بگیرد.»
زنان بازداست شده به زنان قرچک ورامین و مردان بازداشت شده به زنان فشافویه منتقل شدهاند. علیرغم این که برای برخی بازداشتشدگان قرار بازداشت و وثیقه صادر شده بود اما کلیه بازداشتشدگان برای مدت سه روز به زندانهای قرچک و فشافویه منتقل شدهاند.
دو تن از خبرنگاران روزنامه شرق به نامهای سودابه رخش و علی سالم در میان بازداشت شدگانی هستند که به زندان منتقل شدهاند. مولود حاجی زاده هم روزنامه نگار دیگری است که روز پنجشنبه بازداشت شد و اکنون با قرار بازداشت به زندان منتقل شده است.
روزبه کردونی، رییس روابط عمومی وزارت کار، عصر پنجشنبه به خبرگزاری ایسنا گفته بود به دستور وزیر کار «بازداشت دو تن از خبرنگاران» در حال پیگیری است.
روزبه کردونی، رییس روابط عمومی وزارت کار، عصر پنجشنبه به خبرگزاری ایسنا گفته بود به دستور وزیر کار «بازداشت دو تن از خبرنگاران» در حال پیگیری است.
شمار بازداشتشدگان روز پنجشنبه بیش از ۸۰ نفر بوده است و بستگان برخی از آنها شامگاه پنجشنبه در برابر بازداشتگاه خیابان وزرای تهران تجمع کرده بودند. همان شب تعدادی از بازداشت شدگان آزاد شدند.
تجمع مزبور در مقابل وزارت کار برای «اعتراض به نابرابری، بیعدالتی و شرایط نامساعد زنان به ویژه در بازار کار» و اعلام نارضایتی و اعتراض «به وضعیت ناگوار زنان و پایمال شدن حقوق انسانی و اجتماعیشان» اعلام شده بود. فراخوان این تجمع در شبکه های اجتماعی منتشر شده بود.
هدیه گلرو، یکی از فعالان زن در ایران که در تجمع دیروز در مقابل وزارت کار حضور داشت، در حساب توئیتر خود از حضور باورنکردنی نیروهای امنیتی و لباس شخصی نوشت.
گفته میشود مادری که به همراه دختر هشت ساله خود در تجمع مقابل وزارت کار بازداشت شده بودند، پس از گذشت چند ساعت همراه با تعداد دیگری از بازداشت شدگان از بازداشتگاه آزاد شدهاند.
به گفتهی شاهدان عینی، در تجمعاتی که دیروز به مناسب هشت مارس (روز جهانی زن) در فضایی امنیتی امکان بروز یافت، تجمع کنندگان علاوه بر خواندن سرود “ای زن، حضور زندگی”، شعارهایی در همین رابطه سر دادند که میتوان به شعارهای همچون “حق ما برابری، کار تو ستمگری”، “آزادی برابری، عدالت جنسیتی”، “نان کار آزادی، زنان کار آزادی، پوشش اختیاری” اشاره کرد.
هرانا-زیتون-ایسنا