علیرغم تلاشهای مدیریت شرکت نیشکر هفت تپه برای ایجاد تفرقه در میان کارگران اعتصابی که از بعد از ظهر دیروز تا پاسی از دیشب ادامه داشت کارگران این شرکت امروز چهارمین روز پیاپی اعتصاب خود را پشت سر گذاشتند و علاوه بر پیوستن کارگران کارخانه خوراک دام و کارکنان اداری به همکاران اعتصابی خود، رانندگان استیجاری سرویس ایاب و ذهاب و بازنشستگان نیز بدلیل عدم دریافت مطالباتشان در مقابل ساختمان مدیریت شرکت دست به تجمع زدند.
بنا بر گزارشهای ارسالی از سوی کارگران نیشکر هفت تپه به اتحادیه آزاد کارگران ایران، مدیریت شرکت علاوه بر شگردهایی که برای ایجاد تفرقه در میان کارگران از بعد از ظهر دیروز آغاز کرد و تا پاسی از دیشب ادامه داد امروز نیز با برنامه ای که از دیشب تدارک دیده بود قرار بود مدیران شرکت با حضور در میان کارگران، آنان را وادار به شکستن اعتصاب کنند اما با توجه به اینکه کارگران یکصدا اعلام کردند اگر پیدایشان شود برخورد فیزیکی خواهند کرد مجبور به ترک کارخانه از دروازه خوراک دام شدند.
مدیریت شرکت در اقدام دیگری علیرغم اینکه دهها سال است کارگران نیشکر هفت تپه حقوق خود را از بانک ملی دریافت میکنند و با اشراف به اینکه آنان در بانک کشاورزی حسابی ندارند اعلام کرده است حقوق بسیاری از آنها را به بانک کشاورزی واریز نموده و باید کارگران حقوق خود را از این بانک دریافت کنند. کارگران شرکت نیشکر هفت تپه این اقدام کارفرما را شگردی جهت عدم اطلاع آنان از وضعیت دریافت یا عدم دریافت همدیگر و خرید وقت ارزیابی میکنند و بشدت از این وضعیت خشمگین هستند.
همچنین بدنبال پیوستن پرسنل اداری به اعتصاب، آنان امروز دست به افشاگری زده و اعلام کردند قائم مقام مدیر عامل کارخانه در اقدامی بدون اطلاع کارگران، 150 نفر از نیروهای روز مزد دفع آفات نباتی را حدود یک هفته قبل از تشدید اعتراضات کارگران، تبدیل به نیروهای اقبالی (پیمانکار) کرده است. این کارگران دارای سابقه کار طولانی در شرکت نیشکر هفت تپه بوده اند و با انتقال شان به قسمت نیروهای پیمانکاری اقبالی از آنجا که کارگران شاغل در این بخش فاقد قرارداد کار هستند اخراج شان تسهیل میشود.
بنا بر خبر دیگری که کارگران شرکت نیشکر هفت تپه به اتحادیه آزاد کارگران ایران ارسال کرده اند از روز شنبه 11 آذر ماه و بدنبال اعتصاب کارگران در این روز و سپس تشدید اعتصاب و اعتراض کارگران در چهار روز گذشته، هر روزه (خصوصا شبها) ده الی 15 کامیون شکر سفید از انبار شرکت به شرکت میان آب منتقل و در انبارهای افشار دپو میشود.
امروز علیرغم قصد کارگران شرکت نیشکر هفت تپه برای تجمع در مقابل فرمانداری شوش، آنان طی نشست و گفتگویی با همدیگر موافقت کردند تا ابتدا نماینده هایشان در جلسه ای که قرار بود در فرمانداری شوش برگزار شود شرکت کنند. به همین دلیل 9 نفر از نماینده های کارگران عازم فرمانداری جهت شرکت در جلسه مربوطه شدند.
بنابر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، در جلسه امروز شورای تامین شهر به نماینده های کارگران اعلام شد کارفرما متعهد شده است از این پس در پایان هر ماه همراه با حقوق آن ماه، یکماه از دستمزدهای معوقه کارگران را نیز تا زمان بروزرسانی حقوقها به حساب کارگران واریز کند. علاوه بر این، کارفرما متعهد شده است کارگران بخش پیمانکاری را از حالت پیمانکاری به قرارداد مستقیم تبدیل و سایر مطالبات آنان را محقق نماید. همچنین در شورای تامین شهر به نماینده های کارگران اعلام شده است چنانچه کارفرما به تعهدات خود عمل نکند با عکس العمل این شورا مواجه خواهد شد.
جمع هایی از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه طی تماسهایی با اتحادیه آزاد کارگران ایران اعلام کرده اند دیگر حاضر به پذیرش وعده ای از سوی کارفرما نیستند و همچنان به اعتصاب خود تا تحقق تمامی مطالباتشان منجمله خلع مالکیت شرکت از کارفرما و بازگشت آن به بخش دولتی ادامه خواهند داد.
روز سوم اعتصاب
اتحادیه آزاد کارگران ایران: امروز ۲۰ آذر ماه ۹۶ کارگران شرکت نیشکر هفت تپه بطور متحدانه تر و یکپارچه تری اعتصاب خود را ادامه دادند و سومین روز اعتراض و اعتصاب را پشت سر گذاشتند.
بنا بر گزارشهای ارسالی از سوی کارگران نیشکر هفت تپه به اتحادیه آزاد کارگران ایران، از ساعات اولیه صبح امروز علاوه بر کارگران رسمی و روزمزد کارخانه و کارگران کشاورزی، کارمندان شرکت و بازنشسته ها و نی برها نیز بطور یکپارچه ای به اعتصاب پیوستند و پس از تجمع در مقابل دفتر اصلی مدیریت شرکت اقدام به سخنرانی و اعلام ادامه اعتصاب تا دستیابی به خواسته های خود کردند.
در این تجمع پس از معرفی خبرنگاران حاضر در محل، ابتدا یکی از زنان کارگر طی سخنانی جسورانه و پرشور اعلام کرد: ما تا الان خواستمون طلب حقوقمون بوده، ۵ ماه حقوق نگرفتیم مائی که رسمی بودیم، اونایی که قراردادی بودند خیلی بیشتر، اونایی که روزمزد بودند خیلی بیشتر، اونایی که پیمانی بودند خیلی بیشتر. از حالا به بعد حقوق نمیخواهیم از حالا به بعد حرف ما رفتن افشار و واگذاری شرکت از بخش خصوصی به بخش دولتی است.
او در ادامه سخنرانی خود با قاطعیت گفت: تا زمانیکه کسی پاسخگوی کارگران هفت تپه و خانواده هایشان نباشد کار تعلیقه و از فردا اعتصاب و اعتراض را به مقابل فرمانداری منتقل خواهیم کرد. این زن جسور در پایان سخنرانی خود با اشاره به نقش زنان در بستن جاده منتهی به شرکت، همه کارگران را به حمایت از اقدامات قاطعانه زنان کارگر کارخانه فرا خواند.
در ادامه این تجمع که بطور مرتب با کف زدن و اعتراض کارگران به مسئولین شرکت توام بود یکی دیگر از کارگران طی سخنان شجاعانه ای گفت: خبرنگار شرفش به قلمش است، کسی که کانال تلگرامی هفت تپه را مدیریت میکنی، سردبیر “صدای کرخه” شرفت را فروختی بی شرف.
سپس این کارگر جسور با تمرکز فریاد خشم خود به سوی دفتر مدیریت شرکت گفت: آقای افشار صدامو می شنوی، اقای اسد بیگی صدامو می شنوی، دو ساله اومدی تعداد دروغها و وعده هات رو شمردی، گفتین دو ماه صبر کنید، صداقت به خرج دادیم ۵ ماه صبر کردیم، دروغ گفتی، بی صداقتی، گفتی بهره برداری شروع میشه همه مطالبات را میدیم دروغ گفتی، (کف زدن و دروغ گفتی دروغ گفتی کارگران).
وی سپس در میان شعارهای کارگران که یکصدا فریاد میزدند، افشار حیا کن هفت تپه را رها کن، گفت: آقای افشار نتوستی مدیریت کنی و در همین حین یکی از کارگران حاضر در تجمع فریاد زد: مدیریت شرکت را کارگران بلدند، ما داریم شرکت را اداره میکنیم و همه کاراشو میکنیم و باقی کارگران فریاد زدند اینا دزدند.
او در ادامه سخنرانی خود با تاکید بر اینکه از اون بالا تا این پایین بدونن کارگران هفت تپه تا مطالبات شان را دریافت نکنند اعتصاب ادامه دارد، افزود: شورای کارگری و سندیکای کارگری هفت تپه باید آزاد باشد و در پایان که با کف زدن ممتد کارگران مواجه شد گفت: از اون بالا تا این پایینش اعلام میکنیم نه از اخراج میترسیم و نه از زندان. اگر یک نفر اخراج بشه یا زندان بشه، ولو اینکه تمام مطالبات مان را بدین اعتصاب ادامه خواهد داشت.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران، پس از پایان این تجمع، به جز بروز خشم کارگران اعتصابی نسبت به برخی از عوامل جاسوسی مدیریت در میان کارگران، اتفاق خاص دیگری نیافتاد و آنان با تصمیم به کشاندن اعتراض خود به مقابل فرمانداری شوش با اتمام وقت اداری عازم منازل خود شدند. همچنین با توجه به حضور جهانگیری معاون ریاست جمهوری در استان خوزستان، کارگران نیشکر هفت تپه اعلام کرده اند فردا دست به تجمع در مقابل فرمانداری خواهند زد. بنا بر برخی خبرهای تایید نشده قرار است امشب امید اسد بیگی مالک شرکت نیز به هفت تپه بیاید.
کارگران هفت تپه اظهار میدارند: چگونه میشود به وعده های کارفرمائی در مورد بروزرسانی حقوقها اعتماد کرد که پس از نزدیک به ده روز کشمکش و دو روز درگیری سنگین در درون کارخانه و سه روز اعتصاب پیاپی، خودش اذعان میکند که هنوز حقوق مرداد ماه همه کارگران را پرداخت نکرده و اعلام میدارد طی ۴٨ ساعت آینده حقوق مرداد ماه ۲۰ درصد باقی مانده کارگران را پرداخت خواهد کرد.