شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان سراسر کشور به مناسبت 16 آذر (روز دانشجو) بیانیه ای منتشر کرده است. متن این بیانیه به شرح زیر است:
شانزده آذر سالگرد جان باختن دانشجویان مبارز در دفاع از کیان دانشگاه در سال 1332 است روزی که خون قندچی، شریعت رضوی و بزرگ نیا بر سنگفرش های دانشگاه تهران جاری شد تا آرمان آزادی طلبی، عدالتخواهی، استقلال و مبارزه با ظلم به محاق نرود. روزی تاریخی و تاریخ ساز که تا به امروز برای پویندگان راه آزادی و برابری انگیزه بخش بوده است و به نام روز دانشجو در تاریخ ایران ثبت شده است. شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران این روز را به تمام دانشجویان بخصوص فعالان جنبش دانشجویی در شوراهای صنفی دانشجویان و تشکل های مستقل و پیشرو تبریک می گوید و از مطالبات بر حق و قانونی 32 تشکل صنفی در اعتراض به وضعیت اسفناک صنفی و آموزشی حمایت می کند.ِ
همانطور که در بیانیه مشترک تشکل های صنفی دانشجویی آمده است امروزه دانشجویان کشور با مشکلاتی مانند کاهش ظرفیت های تحصیل در رشته های روزانه، واگذاری فضاهای آموزشی و دانشگاهی به بخش خصوصی، عدم ارایه خدمات دولتی در زمینه تغذیه و اسکان و حمل ونقل دانشجویان، ادامه سیاست های تبعیض جنسیتی و … روبرو هستند و طرح استثماری “کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی” آینده شغلی و کاری دانشجویان را تهدید می کند، مشکلاتی که ریشه در برنامه های پولی سازی و خصوصی سازی خدمات اجتماعی بخصوص خدمات آموزش دارد برنامه هایی که در دولت های گذشته و دولت فعلی به صورت راهبردی دنبال شده است و نتیجه آن محرومیت گسترده اکثریت نابرخوردار جامعه از خدمات آموزشی با کیفیت ، عادلانه و رایگان است. این تبعیض ها تنها به حوزه آموزش عالی محدود نمی گردد و مدتی است که این سیاست ها و برنامه ها آموزش عمومی را هدف گرفته اند.
اما فراتر از مشکلات عموم دانشجویان، فعالان دانشجویی بخصوص فعالان صنفی و مستقل با مشکلات خاصی روبرو هستند عدم صدور مجوز برای تشکل های مستقل، پاسخ امنیتی به مطالبات صنفی و تهدید و ارعاب فعالان دانشجویی و عدم بازگشت دانشجویان ستاره دار و محروم از تحصیل از جمله مشکلاتی است که با رویکرد امنیتی دولت سد راه تشکل یابی مستقل و فعالیت آزادنه دانشجویان است.
#شورای_هماهنگی_تشکلهای_صنفی_فرهنگیان_ایران بسیاری از خواسته های تشکل های صنفی دانشجویان مانند، حق برخورداری از آموزش باکیفیت و رایگان برای همه ، حق تشکل یابی مستقل و تضمین امنیت فعالان صنفی و توقف روند کالایی سازی آموزش را همسو با مطالبات بر حق خود می داند و تلاش های متحدانه دانشجویان از جمله دختران دانشجو را ارج می نهد.
این مطالبات همان مطالباتی است که جنبش معلمان ایران طی 15 سال گذشته برای تحقق آن هزینه های فراوانی پرداخت نموده است و همچنان بر تحقق این مطالبات پافشاری و تاکید دارد.
در پایان از مواضع اصولی و انسانی شوراهای صنفی دانشجویان در دفاع از حقوق دانش آموزان و معلمان و فعالان صنفی معلمان تقدیر و تشکر می کنیم و معتقدیم تنها در سایه اتحاد و همبستگی جمعی حول تشکل های مستقل می توان بر مشکلات پیش رو غلبه نمود. در همین راستا از مطالبه راهبردی شوراهای صنفی دانشجویی برای ایجاد و اخذ مجوز “اتحادیه شوراهای صنفی دانشجویان کشور” قاطعانه حمایت میکنیم.