- - https://andisheh-nou.org -

در آستانه روز جهانی زن: در ایران حصارهای شیشه‌ای مانع اشتغال دختران تحصیل کرده است

در شرایطی که جنبش زنان در کشورهای مختلف جهان سرگرم تدارک روز جهانی زن در روز 8 مارس ( 17 اسفند ماه) می باشد، شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده،  چندی پیش در کنگره ملی مدیریت امور جوانان با اشاره به کاهش سن مصرف مواد مخدر در جامعه فاش کرد که تغییر الگوی مصرف مواد مخدر از مواد سنتی به صنعتی و روانگردان ها به ویژه در میان دختران نگران‌کننده است.

به گزارش خبرنگار مهر [1]، معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با انتقاد از افزایش نرخ بیکاری در میان دختران جوان گفت: حصارهای شیشه‌ای مانع ورود دختران تحصیلکرده به حوزه اشتغال است.

شهیندخت مولاوردی در کنگره ملی مدیریت امور جوانان با اشاره به کاهش سن مصرف مواد مخدر در جامعه افزود: تغییر الگوی مصرف مواد مخدر از مواد سنتی به صنعتی و روانگردان ها به ویژه در میان دختران نگران‌کننده است.

وی با بیان اینکه آمار آسیب های اجتماعی در کشور روبه افزایش است، ادامه داد: از سال ۶۵ تا ۹۰ نسبت زنان دارای همسر در کشور ۱۰.۵ درصد کاهش یافته است.

مولاوردی حاشیه نشینی را یکی دیگر از معضلات اجتماعی دانست و خاطرنشان کرد: میزان قابل توجهی از مهاجران به حاشیه شهرها زنان و دختران هستند که در معرض آسیب قرار دارند.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده اضافه کرد: توانمندسازی و آگاهی بخشی به زنان و دختران برای مقابله با آسیب های اجتماعی و حمایت از ثمن های تخصصی همچنین برنامه ریزی برای عدالت و تعادل جنسیتی از جمله راهکارهای معاونت امور زنان برای مقابله با آسیب های اجتماعی است.

وی حمایت از طرح ملی سیاستگذاری برای ارتقاء خوابگاه های دانشجویی دختران، ارتقاء سطح بهداشت و سلامت جسمی دختران دوره متوسطه و ارائه آموزش های سلامت به آنها را از دیگر برنامه ها در جهت کاهش آثار آسیب های اجتماعی عنوان کرد.

مولاوردی گفت: دنیا به سمت اهداف توسعه پایدار حرکت می کند و ما باید با مدیریت مسائل دختران جوان در تغییرات اجتماعی به عنوان یک ضرورت برخورد کنیم.

معاون رئیس جمهوری با بیان اینکه گرایش دختران به تحصیلات عالی بیش از پسران است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر دختران کمتر به شغل های مدیریتی دسترسی دارند و حصارهای شیشه ای مانع ورود آنها است.

وی از افزایش میزان اعتیاد دختران از سال ۹۱ به بعد خبر داد و افزود: میزان اعتیاد دختران از سال ۸۵ تا ۹۱ روبه کاهش بود، اما از این سال روند افزایشی به خود گرفته است و در حال حاضر ۹ درصد معتادان زن هستند.

مولاوردی در پایان از افزایش نرخ رشد بیکاری در میان دختران جوان انتقاد کرد و گفت: باید شرایط برای ارتقاء دختران تحصیلکرده فراهم شود.

به نقل از خبرگزاری مهر